Normális, hogy még mindig elakad a saját lábában, hogy úton-útfélen elesik? Napjában kb.10-szer.
Egyik barátnőmnek ugyanez volt a kisfiával. 4 évesen derült ki, hogy izomsorvadása van a kisfiúnak.
Egyáltalán nem biztos, hogy valami baj lesz, (lehet, hogy csak ügyetlen) de én elvinném orvoshoz.
Nem vagyok szakértő, és megijeszteni sem szeretnélek, de a gyermeked fél évvel idősebb az enyémnél, szerintem már nem kellene ilyen sokat elesnie.
Nekem kislányom van, minden mozgást a lehető legkésőbb produkált, 9 hónaposan ült fel, 11 hónaposan kezdett mászni és felállni, 16 hónaposan kezdett járni. Most 20 hónapos, tehát még csak 4 hónapja jár, de már szalad is, és sosem esik el. De nem viccelek, sosem. Nem botlik meg, nem rohan fejvesztve, átlépi a küszöböt, stb. Bő egy hónapja, hogy elmaradtak a bukdácsolgatások.
Én aggódnék, nincs-e egyensúlyzavara, esetleg látásprobléma, vagy ilyesmi. Ne gondolj rögtön a legrosszabbra, de egy orvosi vélemény nem árthat. Sőt, inkább megnyugtathat, ha a doki mosolyogva azt mondja, ez a fia korában természetes. :)))
Én elvittem a kislányomat egy ismerős gyógytornászhoz fél évesen, mert úgy éreztem, hogy kicsit le van maradva a mozgása és igazam is volt.
Mivel jóban vagyunk, beszélgettünk erről arról. Szóba került, pontosabban én kérdeztem, hogy mi van azokkal a gyerekekkel akiket nem visznek el így elővigyázatosságból vizsgálatra, tornára?
Azt válaszolta a hölgy, hogy ezek azok a gyerekek, akik későn kezdenek el önállóan járni, bizonytalanok az első léptek, sokáig kapaszkodva járnak és két éves korban még mindig csetlenek botlanak.
Pici izomproblémája is lehet a kicsidnek, nem szakember észre sem veszi, vagy csak legyint általában, hogy ugyan nem számít.
Talán rátok is illik amiket írtam, én nem tudom, de lehet akár ez is a háttérben.
No, hogy megnyugodjak, bejelentkeztem az ortopédiára a fiammal. Valószínűleg, csak a szeleburdisága miatt esik ennyit, de azért jó utánajárni.
Köszönöm a véleményeteket!
Én nekem eszembe jutott még olyan is,hogy nem e esetleg a cipővel van a probléma.
Figyeld meg,hogy milyen lábbeliben "csetlik-botlik",lehet,hogy nem tartja jól a lábát.Lehet,hogy csak azzal lesz a probléma. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!