13 hós lányom újabban veri a tenyerével vagy az öklével a saját fejét, ez normális?
Ugyan, nekem a lányom tegnap az itatópoharával verdeste a saját fejét :)))
Tapasztal, ez teljesen normális.
Az enyémet is elkezdte ütögetni de leállítottam, eztán kezdte az övét, én meg nevetve mondtam neki, hogy az a te saját fejed, azt csinálsz vele amit akarsz :DDD
Szia!
Hetek óta nem léptem be ide, de most megtettem, mert nálunk is pont ez a probléma.
14 és fél hós a kislányunk, és Ő akkor szokta ütni a fejét, ha rászólunk valamiért.
ELSŐ! Szerintem egyáltalán nem vicces, amit írtál, és nem kell félvállról venni az ilyen dolgokat. Elég haj, ha te tanácsolod a gyerekednek, hogy verje a saját fejét. Szegény gyerek, sajnálom!
Annyit sikerült meg tudnom ezzel a jelenséggel kapcsolatban, hogy a hisztinek az egyik formája ez a fajta viselkedés. Lehet figyelemfelkeltés is. Annyit tehetünk, hogyha kell százszor elmagyarázzuk neki, hogy miért nem szabad ütni a fejét, megsimizni, és elterelni olyankor a figyelmét. Nálunk egyenlőre süket fülekre találnak ezek a dolgok, de igyekszem elhinni, hogy egyszer ez is elmúlik. (igaz, jön majd helyette valami más. :( )
5-ös, ha nem értesz, akkor nagyon javaslok neked pár szakkönyvet a gyermekek fejlődéséről.
Igazán nem is lett volna szabad szülnöd ilyen tudatlanul, de még most sem késő.
Köszi a lepontozást az ostoba tudatlanságod miatt.
Nem kell minden mögött autizmust, vagy más rendellenességet sejteni, hanem utána kell olvasni a dolgoknak és rájöttök, hogy mindez normális.
Ezt találtam!
Asszem most kipróbálom hogy nem szólok rá hátha leszokik megunja ha nem tiltom neki. Éjjel is ütötte a fejét mikor felkelt :( nekem rémisztő de ha az okosok azt mondják nincs baj akkor hátha..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!