Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Te mit tettél volna a helyemben?

Te mit tettél volna a helyemben?

Figyelt kérdés
A helyzet: Végzős diagnosztikus hallgató vagyok, egész éves gyakorlaton. Most épp a röntgen gyakorlatom végzem. Volt ma egy kislány, majdnem 2 éves, akivel egyszerűen nem bírtam el. Nagyon nagy kudarc élmény ez nekem, ezért kérek itt tanácsot. Önkénteskedem egy kórház gyermekosztályán, ott a továbbképzéseken mindig tanulok tök jó technikákat, hogy készítsük fel a vizsgálatra a picit. Nyilván tudjátok, ez kb egy 2 perces, fájdalommentes vizsgálat lett volna. Na, de a kislány nem így látta. Ahogy meglátta az asztalt, elkezdett üvölteni, csapkodni. Próbáltunk vele nyugodt hangon beszélni, elmagyarázni mi fog történni, nem érdekelte. Mondtam, hogy kb. annyi idő a vizsgálat, míg megeszik egy kinder csokit, hogy legyen pontos időbeli tájékozódása, ez se hatott. Vittünk neki játékdobozt, hogy választhasson játékot, ez sem érdekelte. Anyukától kölcsön kértem a napszemüvegét, mondtam, hogy ez egy varázsnapszemüveg, ha felveszi, mi nem fogjuk látni, erre is csak üvöltött. Próbáltam a figyelem elterelést, nem ment. A motivációt, hogy nemsoká mennek apához, amint vége a vizsgálatnak, az se. Egyszerűen semmi. :( Most lelkifurdalásom van, mert azt nem próbáltuk, hogy nem fogjuk le, csak oda áll mellé anyuka, hátha úgy megcsinálta volna. Csak hát ez ilyen picinél nem merül fel, mert mocorognak, de ki tudja... Még valami, a kollégáim kiküldték anyukát, mert "nem fejezte be a hisztit". Én ezt nem tartom jó módszernek, ti mit gondoltok? Van egyéb ötletetek amit próbálhattam volna? Mit rontottam el? Sajnos nem sikerült a vizsgálat, úgy befeszült, hogy nem sikerült a pozíciót felvenni, pedig tényleg sok időt szántunk rá. :(
2014. okt. 3. 21:34
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
17%
Te semmit nem rontottál el. Egy ilyen kezelhetetlen hisztis gyereket az anyjának kell megnevelnie, nem Neked. Az én kisfiamat 7 hosan kellett megrongenezni és mégis hamar sikerult, pedig ilyenkor még igen sokat ficánkolnak.. Ne emészd magad emiatt, ez nem Neked kudarc..
2014. okt. 3. 21:41
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem rontottal el semmit. Ez amugy is egy nehez kor. A kisebbik gyerekemnek kb ennyi idosen volt koponyarontgen, gyakorlatilag komplett bohocmusorral szolgaltunk, a vege az lett, hogy le kellett fogni erovel. En mondjuk a gyerek erdekeben nem mentem ki, hanem egyik oldalon hatarozottan lefogtam,de kozben kedvesen, nyugodt hangon magyaraztam, hogy ez sajnos szukseges. Nem akartam idegenekkel magara hagyni, nehogy meg jobban feljen.
2014. okt. 3. 21:48
 3/11 A kérdező kommentje:
Hát őt is leakartuk fogni, mert muszáj volt, különben tényleg elmozdul, de egyszerűen nem hagyta. Begörcsölt az üvöltéstől, úgy meg nem lehetett. :(
2014. okt. 3. 21:50
 4/11 anonim ***** válasza:
88%
1: teljesen mas egy 7 honapos es egy 2 eves. Foleg ha halalra van remulve es ketsegbeesett.
2014. okt. 3. 21:51
 5/11 anonim ***** válasza:
88%

Nem csináltál semmit rosszul, van ilyen, ez egyébként is egy nehéz korszak a gyerekeknél. Mondjuk az anyukáját szerintem hiba volt kiküldeni, az a gyerek félt és még az anyját is kiküldték, persze, hogy begörcsölt.

1. válaszoló. Jót mosolyogtam a hozzászólásodon. Elhiszem, hogy egy 7 hónapossal elbírtál, az semmi, egy kétéves sokkal nehezebb eset, majd rájössz te is.

2014. okt. 3. 21:58
 6/11 anonim ***** válasza:
87%
már ne is haragudj első, de anyuka sem hibás.Egy ekkora gyereket nem lehet felkésziteni egy ilyen vizsgálatra, sőt SEMMILYEN vizsgákatra sem.
2014. okt. 3. 21:58
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
te nem hibaztal, nagyon jol csinaltad remek szulo leszel :) a gyereknek rossz korszaka van es rossz napja volt, valoszinuleg egesz mas miatt hisztizett, sajnod elofordul hiszti roham meg az egyebkent jol nevelt, nyugodt habitusu gyerekeknel is.
2014. okt. 3. 22:02
 8/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, nagyon aranyosak vagytok. :) A szülő kiküldés szerintem se helyes, már csak azért se, mert emlékszem, nekem is kiküldték anno anyukám, 10 éves korom környékén, és még inkább rákezdtem...

Az a baj, hogy egy ilyen picinél, azért oka van ennek a vizsgálatnak. (nem súlyos, de szándékosan nem írom le, miért vizsgáltuk, titoktartás van) A lényeg, hogy azt szeretném, ha az ilyen piciket is hatékonyan tudnák gyógyítani, ahhoz meg elengedhetetlen ez a vizsgálat. Így most kvázi megnehezítettem (jó, tudom, nem csak az én felelősségem) a család, meg a doki életét is. Ezért szeretném a jövőben jobban kezelni az ilyen gyerkőcöket.

2014. okt. 3. 22:08
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

én gyerekemet 2 év 3 hónapos korában kellett audiológiára vinni.

gyerek audiológián közölték vele, hogy 2 éves kor előtt és 3 éves kor után minden további nélkül, de egy 2 éves dackorszakos gyereknek, aki nem tud a fenekén megülni mozdulatlanul arra a 2 percre és ész érvékkel sem motiválható, nem csinálják meg.

dúltam fúltam, kerestem másik kórházat ahol fogadtak, majd havonta mentünk, mert nem lehetett neki megcsinálni.

fél évvel később, közel 3 éves éves korában sikerült a vizsgálat :D

a rutinos orvos tudta, én nem, de belátom, igaza lett! te is lásd be, ne emészd magad, ez egy ilyen hülye korszak a piciknek, nehezen értik meg még a miérteket és ha megijednek, tehetetlen mindenki :)

2014. okt. 3. 22:17
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
2 evesnek a csillagokat leigerheted az egröl, tojik ö olyankor mindenre varazs szemüveg apu, csoki, nem is hall csak arra koncentral h ö most olyan helyzetben van amit nem ismer, idegenekkel, fel. Jo h ki van borulva. Anyukat kiküldeni volt a legnagyobb butasag, nem lehet racionalis ervekkel avgy akarmilyen ervekkel hatni egy bepanikolt behisztizett gyerekkel. A ha nem maradsz csödben kiküldjük anyukad, ki szerint megnyugtato msot komolyan?
2014. okt. 4. 13:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!