Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tettél volna? Ész vagy...

Mit tettél volna? Ész vagy szív dönt ilyen esetben?

Figyelt kérdés

A fiam tegnap este kapott egy traktort (nagy traktormániás). Ma el szerette volna vinni az óvodába megmutatni az óvónéninek. A párom (akitől kapta) azt mondta, hogy ha lehet, akkor ne vigyük már az oviba, mert hát már tűnt el játéka ott, meg hát mindig az az első, hogy a nagyobb gyerekek elveszik tőle a játékokat (vegyes csoport), aztán adnak másikat neki. És ő a fiának vette, nem azért, hogy másik 10 gyerek játsszon vele, meg mi van, ha összevesznek rajta, meg eltörik, letörnek részek (vannak rajta kinyithatós részek), stb... Igazat adtam neki. Raktam be 2 másik traktort, hogy azt beviheti a csoportba. Itthon maradt az új traktor, a fiam meg elkezdte keresni az oviban a táskámban, hogy ő megmutatja az óvónéninek. Mondtam neki, hogy nem hoztuk, hoztam 2 másikat, azt vigye be. Elkezdett szegénykém sírni, hogy az neki nem kell, vigyem haza, ő az újat akarja megmutatni. Mondtam neki, hogy majd du. elviszem és megmutathatja, bár nem nyugodott meg így sem, szívem szakadt meg érte.

Ti mit tettetek volna? Elvittétek volna az újat, kockáztatva, hogy a párotoknak ellent mondtok?

2012. dec. 6. 13:12
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Az én lányom még messze van az ovitól, de szerintem az lenne az ideális, ha egyik gyerek se vinne be saját játékot, hanem az ottaniakkal játszanának.

Nálunk olyan nincs, hogy ellentmondunk egy másnak. Amit megbeszélünk ahhoz mindketten tartjuk magunkat. Ha Te nem úgy gondolod, ahogy a párod, akkor győzd meg, de ne a háta mögött tegyél másképp. Az nagyon nagy tiszteletlenség lenne.

(Egyébként én a konkrét helyzetben bevittem volna a játékot megmutatni az óvónéninek és utána hazavittem volna. Ezt megbeszéltem volna a férjemmel és a gyerekkel is előre.)

2012. dec. 6. 13:17
 2/13 anonim ***** válasza:
72%
Én tuti nem vittem volna el. Teljesen igaza van párodnak. Te vagy az anya a "főnök" és te mondod meg, h mi lesz, nem a gyerek. Légy határozott és, ha százszor akkor százszor magyarázd el neki, h miért nem viheti be az oviba.
2012. dec. 6. 13:17
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Az újat semmi esetre sem vinném el, nem azért, mert a páromnak ellent mondok, hanem mert neki van igaza. A gyereknek meg meg lehet mondani, hogy az új otthoni játék. ha sir, akkor idövel megnyugszik. Nem lehet mindig a gyerek kedvére tenni, föként ha tudod, hogy nagy valószinüséggel tönkretehetik az új játékát.
2012. dec. 6. 13:18
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem vittem volna el az újat, de már otthon megmondtam volna a gyereknek. Gyakorlatilag becsaptad a gyerekedet. Keményen hangzik, de ezt ő most így élte meg. Ilyet nem szabad egy gyerekkel csinálni.

Nálunk is van ilyen, de mindig még otthon tisztázzuk ezeket, sírjon inkább kicsit otthon, ha kell.

2012. dec. 6. 13:19
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

En megengedtem volna hogy megmutassa az ovoneninek azzal a feltetellel, hogy megmutatja es mar hozod is el. Elmagyarazni amirol irtal - hogy felsz a nagyobbak elveszik, kart tesznek benne stb. Biztos megerti. szoval be lehet vinni, megmutatni a buszkeseget es aztan szepen elrakni a taskaba es haza vele!

Van az osztalyban "Megmutatom es megosztom"? amikor a gyerekek bevihetnek valami erdekeset arrol meselnek es meg is osztjak...aztan epsegben hazaviszik...

2012. dec. 6. 13:19
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem jól tetted, hogy nem vitted be. Apa nem engedi és anyának sem tetszik, hogy beviszi. Ezt már meg tudja érteni, még ha szomorú is miatta. Ha mész érte, akkor szerintem vidd magaddal, mert lehet, hogy emlékezni fog, hogy megígérted (még akkor is, ha te úgy gondolod, hogy a sírás közepette nem figyelt rád) és ha nem viszed, akkor nem elég, hogy reggel nem vihette, de még a délutánra tett ígéretedet is megszeged.
2012. dec. 6. 13:21
 7/13 anonim ***** válasza:
74%
az óvónéninek megmutathatta volna azért.
2012. dec. 6. 13:22
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Ezt már otthon meg kellett volna vele beszélned, hogy nem az új traktort viszitek az oviba, így nem érte volna csalódásként. Kompromisszumos megoldásként (ha tényleg csak az óvónéninek akarta megmutatni) be lehet vinni a traktort, megmutatja és már viszed is haza. Ebbe szerintem a párod sem találna kivetnivalót.
2012. dec. 6. 13:24
 9/13 anonim ***** válasza:

Na nálunk ez rendszeres téma csak fordítva, a férjem a lágyszívű aki nem akar vitatkozni a fiunkkal így mindig megengedi hogy a fél lakást magával vigye...

Én megbeszéltem az óvónőkkel (egyébként teljesen egyetértettek ebben) hogy nem olyan kicsi gyerek már és ha visz valamit azt az öltözőben a szekrényében kell hagyni és egyszer kétszer ránézhet de nem viheti be a csoportba és délután pedig hazavisszük.

Tehát elviheti MEGMUTATNI az óvónéninek hogy nézd óvónéni ezt meg azt kaptam, de ennyi! be a csoportba semmi esetre sem!! nekem már több ezer (sőt) ft-om bánja ezeket az oviba elvitt dolgokat, a fele nem kerül meg, a másik fele meg tönkre megy én se vagyok milliomos.

Úgyhogy inkább balhézzon egyet mint hogy bevigye. Különben is az életben mindenhol szabályok vannak, a játékot nem visszük be, ebéd előtt után kezet mosunk, a szobába nem megyünk be cipővel ésatöbbi... ezek se tetszenek a gyereknek, mégis mg kell csinálni.

2012. dec. 6. 13:26
 10/13 A kérdező kommentje:

Tudta, hogy nem visszük az újat, mondtam neki, hogy 2 másikat elviszünk. Mégis kereste.

Azért is féltem vinni reggel, mert tudom, hogy nem adta volna ide, ha egyszer bevitte a csoportba (oda én nem mehetek be, nem tudtam volna kicsalogatni sem).

2012. dec. 6. 13:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!