Hiszti kezelésében tudnátok tanácsokat adni?
-elviszem onnan, tovább sír.
-erélyesen rászólok, még jobban sír.
-otthagyom, még jobban sír.
Csak az használ, ha ölbe veszem vigasztalom, adok neki inni, majd leülök vele játszani. Ha ezek után mégis otthagynám, visítva jön utánam.
És a figyelemelterelés?
Mi az, amitől ennyire bemérged? Megfigyelted már? Nem túl sok a tiltás?
A tesótól elveszi a játékot, ha a tesó nem hagyja, ordít.
Ha olyanhoz nyúl, amit nem engedek, csak szépen mondom nem szabad, már ordít.
Úgy gondolom nincs túl sok tiltás, a tesóknál már kitapasztaltam a hisztikezelési módszereket, úgy gondoltam tudok mindent, de ő mindenre rácáfol, ilyenko egy kis idegbeteg, és az a félelmetes, hogy a fejét ütögeti a szőnyegbe, parkettába, de előfordult, hogy kint az udvaron a betonba komoly fájdalmat okozva magának.
Egyébként normális szegénykém, de ilyenkor nem tűnik annak!!!
Figyelemelterelés!
Például egy nagyot tapsolj előtte, és amikor egy pillanatra abbahagyja, akkor azonnal kezdj másról beszélni.
Ennél drasztikusabb a figyelem-megvonás, de hatásos. Hisztizéskor hátat fordítani, kimenni a szobából. Hisz a hisztinek célja van, a figyelem felkeltése. És meg is kapja tőled, hisz egyrészt vigasztalod ÉS megkapja, amit akart. Minden alkalommal neveled bele, hogy ezt kell csinálni, ha el akar érni valamit.
Legdrasztikusabb a pohár víz a fejére, vagy a hideg zuhany.
Figyelemelterelés egy percig hat, utána újrakezdi a sírást.
Hideg víz drasztikus volt, attól sírógörcsöt kapott...
Én sem tudom mit lehet még...
Tesóinál elég volt a figyelemelterelés, vagy amikor már nagyobbacskák voltak, otthagytam őket hiszti közben, hamar megtanulták, hogy ezzel nem érnek célt.
De mondom, ha vele ezt csinálom, hogy figyelmen kívül hagyom, otthagyom, velőtrázóan rázendít és a fejét ütögeti a szőnyegbe, járólapba, emiatt néha kék-zöld a homloka, mint akit összevertek, hát melyik anyuka hagyná ilyen állapotban a gyermekét?
Van még ötlet, mert ez így elég kétségbeejtő?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!