Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan kell viselkedni a...

Hogyan kell viselkedni a gyerekekkel? (2-7 éves korig) írjatok tanácsokat légyszi!

Figyelt kérdés
Mit tegyek ha pl. elesik, sír? Vagy egyáltalán hogyan kezdjek el játszani vele? Ha üvöltve, akaratosan kiakar menni egy szál kisgyatyában a hidegre? Na jó ez csak egy példa. Tehát az ilyen komolyabb szituációk, mikor a kicsik akaratosak. Vagy esetleg félrenyel egy játékot. Bármilyen helyzet, tanács érdekelne amit ez a korosztály "művel" úgymond. Írjatok jó sokat! Rengeteget segítene, előre is köszönöm!!
2013. nov. 12. 12:10
 1/1 anonim ***** válasza:

Mit tegyél, ha elesik és sír? - Először is meg fogsz még lehet jobban ijedni, mint a gyerek, de ezt nem szabad mutatni. Gyorsan el kell terelni a figyelmét a fájdalomról, mondani, hogy majd meggyógyul, nem lesz semmi baj. A kisfiam beleesett egy hányásos vírusba, 3 éves egyébként és vasárnap dőlt szegényből kifelé minden, mire közölte, hogy anya, nincs semmi baj, majd meggyógyulok.:)

Hogy kezdj el vele játszani? Amihez kedve van és amilyen az adott gyerek, ami érdekli. Valaki a mesét szereti, valaki az autókat, valaki a babákat, valaki a bújócskát, valaki a kergetőzést és így tovább...

És nem mondtál rossz példát azzal, hogy ki akar egy szál gatyában szaladni a hidegbe.:) Előfordul az ilyen is...De nem kell engedni, el kell mindig magyarázni, hogy mit miért nem engedünk. Hogy tudja, hogy miért nem szabad. És persze mindig következetesnek kell lenni. Ha egyszer nem engedjük meg, hogy kiszaladjon kis gatyában, akkor piros hó is hullhat az égből, akkor sem engedjük ki.:)

Ha félrenyel valamit? Gyorsan kell cselekedni. Amúgy ösztönből is megcsinálja az ember. Érdemes utánaolvasni, hogy ilyenkor mit lehet tenni. Nálunk volt ilyen, néhány hónapos volt még a fiam, szerencsére megoldottam.

Én mindig is annak a híve voltam, legyen szó bármiről, hogy néha kiborultam, ezt nem tagadom, de mindig tudta a fiam, már egészen pici korától fogva el lettek neki magyarázva a dolgok okai. Mi miért van, mit miért nem szabad. Nem is hisztis típus. Belerögzült. Ettől még persze akar dolgokat, amiket nem lehet, de nincs belőle túl nagy gond, ha nem kapja őket meg.

Pláne, ha piszkosul fáradt. Na, akkor kezelhetetlenül hisztis. Olyankor nem lehet tényleg semmit csinálni vele. mert semmi nem jó neki. Amúgy amikor annyira bedühödik, akkor azt szoktam csinálni, hogy odamegyek és átölelem és elmondom neki, hogy mennyire szeretem és hogy milyen szomorú vagyok, amiért ilyen. Nem tetszik neki ilyenkor ez, mert ő tombolna, de általában ez hatásos szokott lenni egy idő után, mert megnyugszik.:)

2013. nov. 12. 12:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!