Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 1,5-2 éveseteknek mit vesztek/...

1,5-2 éveseteknek mit vesztek/vettetek karácsonyra? Teljesen meg vagyok lőve, semmi nem jut eszembe!

Figyelt kérdés

2014. szept. 18. 07:26
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

tudom én,h. nagyon korán van,de mivel ötletem sincs mit szeretne és még megmondani sem tudja,így el kell kezdeni kiötölni időben. már csak azért is,mert félek a téltől,imád kint lenni,bent viszont szinte semmi nem köti le. egy időben oda volt a könyvekért,álló nap csak olvastunk,mutogattunk bennük,de mostanra elő sem veszi őket.

az ötleteket nagyon köszönöm,az az ugráló szamár egészen tetszik. és valóban ugrál is,pattog,ha rugózik rajta a gyerek? vagy csak olyan,mint egy merevebb plüss? még sajnos nem láttam ilyet élőben. sátrunk van,bár odakint,trambulin is,igaz az is odakint,de 4m széles,így egy aprócskát nem veszek mellél. a szülinapjára már most tudom mit fog kapni (áprilisban lesz),futóbiciklit veszünk,már kipróbálta a decathlonban és odáig volt érte,de még alig ér le csak a lábujjhegye. meg ugye télre minek...

babát sztem fog kapni,igazit is,mert jön a tesója decemberben,így ő majd hoz egy tesóbabát. a duplón már rég gondolkodom én is,de őszintén,megéri az? megnézegettem néhány dobozt,hát van benne vagy 8-10 elem maximum és 6-8E ft. sztem egy rablás!

várom még az ötleteket,jó lenne,ha jönne minél több!

2014. szept. 18. 10:49
 12/17 A kérdező kommentje:

még a diavetítő is szuper ötlet,hátha így újra érdekelné a mese. bár eddig csak verses,dalos meséket olvastam neki,ami csak 1-1 verszak,mertt ugye hosszabb nem kötötte le. most egy darab hosszabb mese köti le,ez a micimackó,de ennek is csak és kizárólag a '69-es verziója,egyik másik rész sem érdekli. hát reméljük addig nyit még más felé is.

társasjátékot milyet? van ilyen kicsinek való? linkelnétek?

2014. szept. 18. 10:58
 13/17 anonim ***** válasza:

8# vagyok

Rody lovacskáról egy link, itt van videó is, hogyan néz ki: [link] Lehet vele haladni. 200 kg-ig teherbíró, így még anya-apa is ugrálhat rajta, a gyerekeinknek nagyon tetszik, ha velük bohóckodunk és szinte örök életű, így sokáig lehet használni.

Társas: mivel van egy 6 éves nagyobb gyerek is, így próbálok olyan játékokat választani, amivel mindketten tudnak játszani. A kicsi szereti utánozni a nagyot, van már egy egyszerű társasunk, amihez a kicsi is leül, dobja a kockát, mi meg lépegetünk helyette, az ez: [link] De most ezt néztem ki: [link] Mivel itt csak a békákat kell nyomogatni, így nem igényel nagy "szakértelmet", de talán leköti majd kicsit a téli hónapokban, ha nem tudunk kimenni. :) Van egyébként más állatokkal is ilyen jellegű játék, gyerekkoromban vízilovakkal volt ilyen golyós elkapós és nagyon szerettem. Ehhez is le lehet 4-en ülni.

Van FP fagyikészítő gyurmakészletünk, azzal is elbíbelődik a kisfiam nagyon sokáig. Ha nem fagyit gyártunk, akkor kis gombócokat csinálunk és a főzőedényeit elővéve máris főzőcskézhet kedvére.

Könyvek között is van, amelyik nem csak simán lapozható, hanem kihajható, kihúzható, az is nagyon imádja, mint pl.: [link] vagy [link] ennek a lapjait lehet kihúzni és előbukkanak az állatok.

2014. szept. 18. 12:07
 14/17 anonim ***** válasza:

Ja, társasjátékot úgy nézek, hogy ami 3 éves kortól ajánlott. Lehet, hogy még nem fog vele "szabályosan" játszani, de lehet vele ismerkedni és talán hamar megtanulja. Ezek is nagyon tetszenek: [link]

ehhez hasonló is van nekünk: [link]

Bogyó és Babócás társasjátékok, azokból több is van.

Lego Duplo nagyon jó, de tényleg veszett drága... Mi is úgy kezdtük, hogy előbb csak egy kezdő dobozzal vettünk, aztán több kisebb járművet (mivel fiúk). Mindegyikhez volt néhány kocka, így mindig bővült kicsit az építős része is. Nemrég viszont kaptak ajándékba egy nagy doboz Unico Plus építőkockás dobozt, tele építőkockával. Régen olvastam, hogy kompatibilis a két játék, de nem hittem, hogy ennyire... szinte észre sem lehet venni, hogy melyik a Duplo és melyik a Unico. Egyedül a járművek és az emberkék kidolgozatlanabbak. Egyébként a 6 évesem még mindig szívesen játszik, épít a Duploval, pedig van már kis Legoja is, szóval ez is hosszútávú játék, amit szépen lehet fejleszteni. Ha rokonoknak nincs ötletük, hogy mit vegyenek, akkor kérsz egy újabb fajtát. Így nem olyan drága.

2014. szept. 18. 12:17
 15/17 anonim ***** válasza:

Ha Duplot szeretnél venni, ne üzletbe menj, hanem nézzél szét az árgépen.

Vagy van a FB-on egy zárt csoport: [link]

2014. szept. 18. 14:13
 16/17 anonim ***** válasza:
50%
Unico Plust én is akartam írni,Duplo utánzat de nagyon jó és meg sem tudod különböztteni!
2014. szept. 18. 14:28
 17/17 anonim ***** válasza:

A mi kislányunk ráadásul még decemberben is született, így már én is gyűjtöm az ötleteket (van egy 6 éves fiunk is, így nehezebb dolgom van egy kicsit, mert neki anno sok mindent megvettünk):

- babakonyha edényekkel

- porszívó

- vasaló deszkával

- mágneses betűk

- gyurma

2014. szept. 21. 13:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!