Ti gyerekeitek szokott kapni ajándékot a nagymamától,
névnap, szülinap, karácsonyra?
Karácsonyra mindkettőtől, szülinapra az egyiktől (akivel gyakrabban találkozunk), névnapra egyiktől sem.
2014. jan. 16. 09:23
Igen, mindig kapnak. Még sokszor alkalom nélkül is. A nagy 4 éves, a kicsi 5 hónapos, de amióta megszületett ő is mindig kap valamit, mikor a nagy is kap. Egyébként az én két gyerekem az egyetlen unokák mindkét oldalnak, de ha több lenne is kapnának, nagyon jó nagyszülők mindannyian.
Miért, talán a tieidnek nem vesznek a nagyik ajándékot?
2014. jan. 16. 09:23
3/25 A kérdező kommentje:
nem panaszkodásként, de nekem rosszul esik, hogy kislányomat névnapján fel se köszöntötte(szóban sem), meg karácsonyra se kaptak semmit. télapora ketten kaptak 1 csomag kekszet.nem szegények, átlagos háztartásu.van igazam, vagy nincs? nem miattam, csak a gyerekeim miatt.
Hát, jobban is megerőltethetnék magukat e téren. NEm kell többezres ajándék, de azért jelképes legalább, hogy a gyereknek jól essen.
2014. jan. 16. 09:26
A szüleimtől természetesen kap a fiam. Anyósom és apósom még nem is látta a 19 hónapos fiunkat, így nyilván tőlük nem, ahogy a sógornőmék kislánya sem. Nem is kell, sokkal jobb ez így.
2014. jan. 16. 09:28
Persze hogy igazad van, és ha most míg gyerekek ez van, nem is tudom mi lesz később?
Én felnőttem, régen nagyszüleim felköszöntöttek, így 23 évesen még ha mondom, hogy ma van a szülinapom, arra se mondanak semmit és így 23 évesen IS rosszul esik.
Hát még egy kisgyereknek?!
2014. jan. 16. 09:29
7/25 A kérdező kommentje:
igen, nem nagy összegüre gondoltam, mert nem az a lényeg. mégha valami kis aproság.amugy se kapnak év közben semmit(10 percre laknak töllünk)de volt hogy anyosék ugy jöttek el a szülinapra, hogy semmit nem hoztak,pedig tudták azt tarjuk, mert volt ebéd, torta.
8/25 A kérdező kommentje:
nekem ugy fáj belül,de nem teszem nekik szová.kisgyerekekröl van szó, nem felnöttröl.(2,4 évesek)
csak rosszul esik. kiváncsi vagyok, neketek mi a véleményetek.
Szokott kapni minden alkalomra, húsvétra is. Egy mama van és két dédimama, utóbbiaktól is szokott kapni, névnapra, ha mást nem is egy csokit vagy legalább felhívják. Mondjuk néha elfelejtik a névnapot, mert nem tudják megjegyezni mikor van (Dominik).
2014. jan. 16. 09:47
Természetesen igen, de én felnött fejjel is kapok a közeli családtagoktól. persze névnapra nem nagy dolgot, de akkor sincs elfelejtve. Nem is értem az olyan nagyszülöket akik nem adnak, persze nem kell nagy ajándék hanem a gesztus számit. Föleg egy gyereknél.
2014. jan. 16. 09:55
Kapcsolódó kérdések: