Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti gyerekeitek szokott kapni...

Ti gyerekeitek szokott kapni ajándékot a nagymamától, névnap, szülinap, karácsonyra?

Figyelt kérdés
nem nagy értékre gondolok, csak ugy jelképesen.a gyerek miatt(2,4évesek a gyerekeim). nem miattam.
2014. jan. 16. 09:20
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

Nálunk,ha tehetik,akkor kapnak.

Most karácsonyra az anyukámtól 2-2 ezret kaptak a gyerekek vagyis én,hogy beszáll egy játékba,amit közösen kapnak a gyerekek.Anyósom a sógornőmmel küldött 5-5ezret,mert ő meg nem akart olyan játékot venni,aminek ne örülnének,így azt rám bízta,de karácsonykor nem találkoztunk vele.

Anyum,ha teheti,akkor szülinapra megoldja,de nem mindig sikerül,névnapjukon felhívja őket,hanem vagyunk ott.

Anyósom eddig nem erőltette meg magát,de amúgy szeretem :)

Apósom meg...itt lakik velünk,de a tavalyi karácsonyra,adott egy olyan labdát,amit kamionozás alatt ey bezninkúton kapott és itthon,amikor felfújatta,kilyukadt és úgy adta oda.A mostani/tavalyi karácsonykor meg vkitől összeszedett bár nyakláncot és azt adta ajándékba a lányomnak és fiamnak. Mondtam,ha már nem tudja megerőltetni magát ennél jobban,akkor inkább ne adjon semmit.

Anyukám részéről már az 5. unoka van úton (az én gyerkőceim a legnagyobbak (4 és 2 évesek),így egyre nehezebb lesz neki,így nem erőltetem,hogy vegyen bármit is. Anyósom részéről is 5 unoka van,de itt meg a legkisebbek az enyémek :D

S főleg akkor nem várom el az ajándékot,ha nem tudunk menni a nagyszülőkhöz vagy nem tudnak jönni hozzánk.

2014. jan. 16. 09:57
 12/25 anonim ***** válasza:
Ha azt, szokja meg hogy nem kap nem fog neki hiányozni főleg 2-4 évesen. Nem mondom, hogy normális dolog azért akkora trauma sem.
2014. jan. 16. 10:27
 13/25 anonim ***** válasza:
gyerekeim mindig kapnak minden ünnepre anyukámtol ajándékot,nem nagy értéküt de kapnak,sőt még én is kapok,ünnepekor ajándékot.
2014. jan. 16. 10:46
 14/25 anonim ***** válasza:
És miért nem kapnak ajándékot? Ők senkinek sem ajándékoznak?
2014. jan. 16. 10:58
 15/25 anonim ***** válasza:
Kap a fiam ajándékot a nagyszüleitől, sőt az én nagymamámtól is, aki a dédnagymamája. Nálunk a családban szokás, hogy a gyerekeket megajándékozzuk, még az unokatestvérektől is kap ajándékot. Nem nagy értékben, de mégis adnak. A nagyszülők egyébként senkinek sem vesznek ajándékot, vagy csak a gyerekeknek nem?
2014. jan. 16. 11:01
 16/25 anonim ***** válasza:
De ez hogy kell elképzelni? Mentek karácsonykor ti visztek neki ajándékot azt elfogadják ők meg nem adnak semmit? Valahogy el sem tudom képzelni.
2014. jan. 16. 11:01
 17/25 anonim ***** válasza:
Mindkét gyerekem kap minden alkalomra. Mi is adunk a nagyszülőnek (is) minden alkalomra, így a gyerekek elég jól tudják ezt.
2014. jan. 16. 11:33
 18/25 A kérdező kommentje:
ugy kell elképzelni, hogy mi most is vittünk nekik egy fali naptárt, benne a családi képekkel. igaz mi voltunk ott ebédre nálluk. de a gyerekeim nem kaptak semmit.vagy van, hogy szülinapot tartottunk, fözéssel, ebédre jött el a család hozzánk. akkor is csak ugy üres kézzel, egy banánt nem hoztak.pedig tudták, hogy szülinapot tartunk.viszont van még két unokája, 10-13 évesek, azoknak láttam korábban, hogy mindig kaptak valamit. söt még akkor is, mikor nem volt semmi ünnepjük.na hát az én gyerekeim még akkor (hétköznap) se ad semmit, ha eljönnek, vagy mi átmegyünk.(10 perc távolság). de még ezzel ki is békülnék.inkább a nagyobb ünnepekkor, ha csak egy tábla csokit adna.másik két unoka szokott kapni, saját szememmel már láttam.lehet igy különbséget tenni? na mindegy, igazábol a véleményetekre voltam kiváncsi.férjemnek mondtam már, ö se nézte jo szemmel, de elég "kis szende természetü", nem teszi szová, hogy elkerülje a vitát.
2014. jan. 16. 13:57
 19/25 anonim ***** válasza:
Anyós kérdés, nagyon kényes. Az enyém kap szerencsére mindkét nagymamától. Gondolom, lehet nálatok valami ellentét a felnőttek között, nem? Vagy a férjedet eleve nem úgy szerették, ahogy a tesóját, esetleg. Nagyon rossz lehet mellőzve látni a gyerekeidet. Ha meg lehet velük beszélni, akkor az a legjobb. Ha nem, akkor a gyerekek úgyis ehhez szoknak hozzá, neked meg túl kell tenned magad rajta. A kérdés, hogy egyébként betölti-e anyósod a nagymam-funkciót, szoktak-e nála maradni a gyerekek, elmegy-e néha értük oviba, bölcsibe, részt vesz-e az életükben a lehetőségekhez képest. Mert ha ezt sem, az nagy veszteség mindkét félnek, és neked is.
2014. jan. 16. 15:10
 20/25 anonim ***** válasza:

Csak egy nagymamája él már sajnos..

Mindenre kap ajándékot, plusz havonta ad neki zsebpénzt és vesz neki kisebb ajándékokat. Nem feltétlen játékot, besegít mindenbe!

2014. jan. 16. 20:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!