Baj, ha 1,5 éves nem szokott hisztizni?
Mostanában elég sokat olvastam arról, milyen fontos a hiszti a személyiség fejlődésében. Az enyém még keveset hisztizik. Ugye ez nem azt jelenti, hogy akaratgyenge lesz? Mondjuk én tudatosan kerülöm az olyan helyzeteket, amiből botrány lehet. Pl. a játszótérről nem akkor indulunk, mikor a legnagyobb "játékban" van, hanem mondjuk 5 perccel késoőbb, megvárom míg másba kezdene. Vagy pl ilyen helyen nem kerül elő véletlenül a kedvenc alvós plüss, amivel ugye ott nem játszhat. Másoktól sokat látok ilyet, nekik állítólag nagyon hisztis is a gyerek.
Szokott azért az enyém is, de olyankor el tudom terelni a figyelmét. Kicsit hagyom mérgelődni, de egy idő után muszáj közbelépni, mert 2 perc után már nemigazán tudja, miért bőg, csak rossz kedve lesz és kb a fél napunk ilyen lenne, még akkor is, ha utánna megkapná amit akart.
Igazán hisztis csak akkor szokott lenni, ha beteg, vagy a foga miatt nyekereg. Olyankor minden kell és semmi nem jó. De ez szerintem nem igazi hiszti, mások szerint az.
Mennyit kéne hisztiznie egy egészséges 17 hónaposnak?
A helyzet innentől kezd majd fokozódni, két éves kor körül csúcsosodik, majd fokozatosan enyhül.
A tesómék nagyon elégedettek voltak magukkal, milyen szuper nevelési elveik vannak, mert hát a gyerkőc édes, szófogadó. Most múlt kettő, és csak pislognak olyan földhöz csapkodós hisztiket produkál (megjegyzek az elvek nem változtak).
Ne "izgulj", még az elején vagytok. :)
Csak így tovább, szépen következetesen.
Majd fél év múlva olvad vissza a kérdést, lehet, mosolyogni fogsz rajta :D
Egyátalán nem baj, ha hisztizik, örülj neki, majd a dackorszakban bepótolja.
Egy rossz evő, rossz alvó kisfiú anyukája vagyok. Eddig örültem, hogy legalább nem annyira hisztis, de úgy olvastam mostanában, az is bej lehet, ha kimarad a hisztikorszak.
Keveset hisztizik, de akkor nagyon. Nyilvános helyen valami ordenáré módon tud üvölteni, főleg orvosnál vagy hivatalban. Szóval büszke sem vagyok magamra:)
Addig nagyon jó, nyugodt kislányomnak 2-2,5 évesen volt egy olyan hisztis időszaka, hogy azt hittem megzakkanok!
3 évesen meg megint egy elég nyugodt kiscsajszi lett...
Kicsi még. Ne reménykedj, bepótol majd mindent ;) Gondolhatod egyébként, hogy a hisztis gyerekek anyukái is igyekeznek elkerülni a kényes szitukat.
A fájdalom miatti nyűgösség szerintem sem hiszti. Én is nyűgös és feszült vagyok, ha huzamosan fáj valamim vagy éhes vagyok vagy valami zavar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!