Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Más gyereke is szokott altatás...

Más gyereke is szokott altatásnál hisztizni?

Figyelt kérdés

Másfél éves a lányom. Egyre nehezebben megy nálunk az altatás. És fogalmam sincs, hogyan oldjam ezt meg. Roviden: egyszeruen nem akar aludni, pedig fáradt. Beteszem a kiságyba, megkapja az alvóállatait, egy kicsit forgolódik, majd már amikor majdnem lecsukódik a szeme, elkezd beszélni, a rácson dugdossa ki a lábát, lépcsozik rajtuk, feláll, dobálózik. Ott ulok mellette, de nem szólok hozzá. Ha kimegyek óriási lilulásba fajuló sírás kezdodik. Ma is kidobta a vánkusát meg a takaróját, majd kovetelte vissza. Nem adtam, mert tudom, hogy újra kidobta volna. Olyan sírásba kezdett, hogy amikor abbahagyta rendesen szipogott. És ilyenkor se hall se lát. Ez a hisztikorszak kezdete? Mert nappal semmi probléma nincs vele, ha valamit akar, de nem lehet, el lehet neki magyarázni, de altatásnál semmit sem ért meg. Hiába beszélunk altatás elott, hogy most fáradt és megy egy kicsit pihenni, hiába altatjuk a babákat, úgy érzem ebbol semmit sem akar elfogadni. Így van hogy másfél-két órán keresztul is szenvedunk. Nem akarom, hogy az alvással kapcsolatban félelmei alakuljanak ki, de nem tudom, hogyan tudom a sírást elkerulni, és hogy aludjon el.

Ez most egy kicsit zavaros lett, de kérlek segítsetek. Hogy tudnám a sírást elkerulni, vagy ez ennek a korszaknak a velejárója?

2013. máj. 15. 14:12
 1/6 anonim ***** válasza:

Esetleg lecserélni a rácsoságyát rendes gyerekágyra? Lehet hogy a rácsokat utálja.

Melléfeküdni és megvárni míg elalszik?

Bocs az offért, de ez a vánkus szó nagyon tetszik nekem :) még sose hallottam :) vagy elírtad a vánkost?

2013. máj. 15. 14:18
 2/6 A kérdező kommentje:

igen vánkos :)

már meg van rendelve a rendes ágy, de rettegek tole, ha a nagyágyban próbálom altatni, akkor feláll, lemászik, ha visszateszem sírásba kezd, szóval semmivel sem jobb

2013. máj. 15. 14:24
 3/6 anonim ***** válasza:
És ha leszed aludni, puszi, simi, és kimész? Tudom hogy sírna, de sír most is. Egy hétig megpróbálnám, hátha beválik.
2013. máj. 15. 15:58
 4/6 anonim ***** válasza:
"leteszed" elírtam
2013. máj. 15. 16:03
 5/6 anonim ***** válasza:
kisfiam 14 hós és nálunk is hiszti van altatásnál de csak napközben,én nappal kézben altatom és nem akar aludni pedig eldől már annyira fáradt és álmos,de ilyenkor mindig magyarázom szépen,hogy neki lesz rossz délután ha most nem alszik és hogy muszáj stb.nem használ mert csak el akar menni,ordit torka szakadtából,ha már hiába nyugtatom és nem akarja akkor picit rácsapok a fenekére,ilyenkor már "csak" sír,de nem ellenáll és kb 3 perc mulva alszik.de érdekes,hogy este meg fürdés után beviszem az ágyába és alszik reggelig...
2013. máj. 15. 20:35
 6/6 A kérdező kommentje:
ha kijovok azonnal felkel, es olyan szinten ugral az ágyban, hogy mar a csavarok sem fogjak sokaig birni, vagy ha nem akarja hogy kimenjek, akkor nagyon nagy siras jon, azert azt nem akarom hogy akar ajulasig sirjon, mert mar volt hogy lilult
2013. máj. 16. 13:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!