Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Másnak is "ég a képe"mikor a...

Másnak is "ég a képe"mikor a gyerek rákezd hisztizni?

Figyelt kérdés

Lányom 28 hónapos.Olyan szinten tud az utóbbi 2 hétben hisztizni,hogy zeng a falu tőle.Volt olyan,hogy a bölcsiben kezdett rá,de olyan szinten,hogy csak néztek a gondozók,hogy mi van.És ilyenkor nem jó semmi.Olyan kellemetlen ez:(

Ti mit szoktatok ilyen esetekben csinálni?

2013. febr. 19. 14:22
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Nekem nem ég a képem, már 1 éves kora óta csinálja, most 2,5 és jól kezelhetöek ezek.

Ez van. ha 4 éves lenne égne a képem, de mivel 2,5 éves és elég jól tudom már kezelni ezért nem ég töle.

2013. febr. 19. 14:23
 2/11 A kérdező kommentje:
Nálatok mi ált be hiszti terén?
2013. febr. 19. 14:24
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem ég, mert más véleménye nem érdekel, és akinek nem volt hisztis a gyereke, az érezze magát piszok szerencsésnek:) Én sem szoktam foglalkozni vele, mikor rákezdi, így hamar abba is hagyja. Idővel könnyebb lesz, ne aggódj:)
2013. febr. 19. 14:24
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

" ha 4 éves lenne égne a képem, de mivel 2,5 éves és elég jól tudom már kezelni ezért nem ég töle."

drága első, ha azt hiszed, 4 évesen nem fog hisztizni, akkor elég sok meglepetésre számíthatsz:) Az, hogy 2,5 évesen mit művel, csak egy dolog:) Nem kell égjen tőle az arcod akkor se. És ha látsz egy hisztiző 4 évest, akkor mi van? Elítéled az anyukát, mert a tiéd 2,5 évesen nem csinálja? Nem már...

A fiam 3 és fél és időnként olyan hisztit leművel, amilyet SOHA ELŐTTE nem láttunk - ezt kb. 3 hónapja csinálja. Ezen is túl kell esni, majd elhagyja, ha következetesen nem engedünk neki.

Kérdező nem kell égjen az arcod egyáltalán. Minden gyerek feszegeti a határait, némelyik elég vehemensen, még 6 évesen is akár:)

Nem kell engedni, mert akkor nem tanulja meg, hogy hol a határ. A gondozók láttak már hidd el sok mindent, ők nem fognak fennakadni egy kis hisztin.

Kitartás, előbb utóbb könnyebb lesz!

2013. febr. 19. 14:29
 5/11 anonim ***** válasza:

Nem. Én olyankor nem foglalkozom vele, és abba szokta hagyni.

Tegnap a patikában egy mögöttünk álló ember rágózott, erre a lányom is kitalálta, hogy neki is kell. Mondtam, hogy nincs, erre elkezdett a gyógyszertár kellős közepén üvölteni. Két patikus is összeszaladt, hogy mi baja a gyereknek? Mondtam, hogy semmi, de erősködtek, hogy csak úgy nem sírna. Csak úgy nem, ez hiszti. Aztán adtak neki egy termék mintát, akkor megnyugodott. :)

2013. febr. 19. 14:31
 6/11 anonim ***** válasza:

Semmit, faarcot vágok. Minden gyerek hisztizik ilyen korban.

Ha nem akar jönni, felveszem.

2013. febr. 19. 14:31
 7/11 nittababy ***** válasza:
Nekem sem ég a képem páromnak szokott de nem értem miért!!Milyen a gyerek néha hisztis na és mi van akkor ha mások néznek nem érdekel mások véleménye!!
2013. febr. 19. 14:33
 8/11 anonim ***** válasza:
33%

...én elhúzom a csíkot gyerekestől mindenestől a helyszínről. Tesco-ból többször volt rá példa. Otthagytam csapot-papot megfogtam a kapálózó ordító gyereket és kisétáltam, mentünk haza, persze jó le is szidtam.

Megesett hogy egy egész utcán át üvöltött, nem volt hajlandó a kismotorra ülni (2éves volt akkor), és vergődött végig. Kis falu a mienk, hosszú utcákkal. Egyik feléről a másikra 50perc alatt értünk (gyalog15). Ahogy haladtunk sorba jöttek ki az öreg nénikék bámészkodni hogy mi a "fene" ez, és úgy képzeljétek hogy az utca közepén jártunk, és majdnem minden harmadik háznál kint volt valaki. Ezt az égést...:(

Legutóbb a farsangi ünnepségről jöttünk haza..:(

Azt tudod csak csinálni hogy villámgyorsan elhagyjátok a helyszínt, otthon agymosás, és természetesen valami bünti!!!

Nem tudsz mit csinálni. Várni hogy "benőjjön a feje lágya", a kisfiam most 3,5, hála ezek a hisztirohamok mostanra kezdtek el csitulni, de még így is sokszor okoz meglepetést.

2013. febr. 19. 14:51
 9/11 anonim ***** válasza:

Utolsó: amit te csinálsz, az a egyik legrosszabb stratégia. A hiszti lényege a figyelemfelkeltés, és ha te így reagálsz, akkor a gyerek kb. 1 mp alatt levágja, hogy ezzel tud téged manipulálni, és MINDIG csinálni fogja.

Mivel a figyelem kell ilyenkor, így a gyerek tök jól megtanulja, hogy ha ezt csinálja, akkor még otthon is övé a figyelem. Plusz bocsi, de egy gyerek SEMMIT nem tanul abból, ha x perccel az adott eset után megbünteted.

A hiszti legjobb ellenszere az, ha nem veszel róla tudomást. Nehéz, de célravezető.

2013. febr. 19. 17:54
 10/11 anonim ***** válasza:
Igen ég, sőt sokszor ki is csúszik a számon, hogy milyen égő vagy gyerekem.
2013. febr. 20. 10:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!