Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A ti gyermekeitek hány évesen...

A ti gyermekeitek hány évesen kaptak saját tabletet, okostelót, laptopot?

Figyelt kérdés

A hangsúly a sajáton van.

Az is érdekelne, mikortól engedtétek őket a ti kütyüiteken játszani. A netet mikortól használhatták, tudták használni.

8 éves a lányom. És ő már szeretne az enyémen játszani, de nem tudom, engedjem e.

2014. szept. 4. 13:32
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
59%
És akkori áron sem volt olcsóbb mint most egy tablett.
2014. szept. 4. 14:22
 22/44 A kérdező kommentje:

Gyereklaptop van, az más...

Én úgy gondoltam, hogy 10 évesen kap egy laptopot és egy olcsó okostelót. Majd 2 év múlva. Úgy gondolom, hogy most a suli, barátkozás, az új környezethez való hozzászokás kell, hogy az első legyen, ugyanis most költöztünk.

Plusz elég hisztis, mindent földhöz vág, szóval ezt még ki kell nőnie.

Amúgy 27 vagyok, és nekem is csak most lett okostelóm.

2014. szept. 4. 14:32
 23/44 anonim ***** válasza:
100%
Hány évesen? Hát semmiképp sem annyi idősen, hogy a "kisgyermek" kategóriában kelljen megkérdezni... Tablet, okosteló nekem sincs nemhogy a gyereknek. Nem érzem szükségét. Egy sima mezei mobilt kaphat majd ha egyedül jár iskolába, ami nem tudom hány éves korától lesz, de gondolom kb. 10 évesen. A többit majd jóval később.
2014. szept. 4. 14:43
 24/44 anonim ***** válasza:
100%

enyém 5 éves.

2 éve kapott okostelefont :D egy nem működőt és imádja, az a kedvence még mindig :D bekapcsolni nem lehet, de nagyon sokat telefonál vele, sőt újabban fényképez is vele :D

van vtech ütésálló fényképezője, az a nagyon drága, vannak rajta játékok, de be se kapcsolja, a rossz telefonnal meg eljátssza... :)

Ps-t kapott a nyáron apjától, azt szereti, de úgy látom, hogy ingerült lesz tőle, ezért csak vasárnap délelőtt játszhat vele egy fél órát.

este nézhet youtubeon mesét, dalokat, elmentettem a kedvenceit így egyedül tud kapcsolni, de nem igen él a lehetőséggel, jobban szereti ha társasozunk és persze minden este olvasnom kell neki :)

2014. szept. 4. 14:44
 25/44 anonim ***** válasza:
82%

11 éves lesz októberben, az apja iphonját és a tabletemet használhatja, az ő saját telefonja egy régebbi érintős nem okos samsung, amin nincs net.

Az anyjától kapott egy alap netbookot, amit nem használ gyakran.

Sajátja majd akkor lesz, ha a meglévőre tud vigyázni. A telefonját pl mindig elhagyja, mázli, jogy eddig mindig előkerült.

2014. szept. 4. 15:07
 26/44 anonim ***** válasza:
72%

Hihetetlen, nem gondoltam volna, hogy ennyire általános, és ennyire normálisnak veszik már a szülők, hogy egy 5-8 évesnek már van okostelefonja, tabletja---mert érett hozzá???!!!! könyörgöm, na ná, hogy megtanulja, hogyan kell használni, az agyuk olyan, mint a szivacs. Aztán pár év múlva jönnek ide kiírni a kérdést: hogy szoktassam le a gyerekemet a laptopozásról, hogy vegyem rá, hogy 5 percre kimenjen a szabad levegőre, a gyerek több 10 ezer forintos számlát csinált, mit csináljak és társai.

Nem azzal van a gond, hogy megismertetik a szülők a gyerekkel a technikát ilyen korán, hanem az, hogy sajátjuk van, bármikor bármilyen hosszú ideig hozzájutnak.

5 éves a gyerek, de már 2 éve okostelefonja van...no komment.

És mégis mit fogtok neki adni 10 éves szülinapra-már mindene meglesz, nem is tudja majd értékelni ezeket, nem tudja majd a valós értéküket. Egyébként meg tényleg bazi drágák ezek a dolgok.

Az én lányom 4 éves, Angliában élünk, ahol még előrehaladottabb ez a helyzet. De nem fogok venni neki korán ilyesmit.

15 éves koromban a középsuliban én voltam az egyedüli, akinek nem volt mobilja. Először meg akartak érte szólni, de én mondtam nekik, hogy nem frenkizésből akarok majd mobilt, hanem azért, mert tényleg kell. Elfogadtak így. Erre fogom tanítani az én gyerekemet is.

Nem hinném, hogy 10 év alatt egy gyereknek már saját tablet vagy okostelefon kéne. Igenis hozzá lehet még jutni a "buta mobilokhoz" is. Nekem ugyanis buta telefonom van és kábé egy éves. Telefonálni lehet rajta meg sms-ezni--untig elég. Ha netezni akarok, akkor a számítógép elé ülök. Saját tévéje sincs a gyereknek, pont azért, hogy lássam, mit néz a tévén. Egyedül a nappaliban van tévénk és itt van a számítógép is. Pár év múlva, ha a lányom elkezdi igényelni a számítógép használatot, akkor ideengedem 1-1 órára, de nem többre és nem kap sajátot. Én aztán le tudom ellenőrizni, hogy ha valami olyan oldalt látogatott, amit nem kellett volna. Amikor pedig látom, hogy valóban szükség van egy saját mobilra, akkor veszek neki egyet, de nem hiperokosat és nem drágát. Használtan fogok neki venni, untig elég, ha azt lopatja el vagy hagyja el, vagy töri össze. A lányom egyébként be tudja kapcsolni a számítógépet, böngészőt elindítani-de weblapot nem tud elindítani. De a youtube-on mikor nézi a mesét, akkor az egérrel rá tud kattintani az indításra, át tudja ugrani a reklámot, de egyebet még nem tud. Játékot még szándékosan nem mutattam meg neki, nehogy rászokjon. Amikkel tudna játszani számítógépen csak beidegelné rajta magát, inkább kézzelfogható játékokkal játszon. Meg fogja ő is tanulni a számítógép irányítását időben. Tudja, hogy a mobil nem játék, habár apa érintőképernyős telefonján meg tudja nézegetni a képeket..nagyon ennek se örülök, hogy a kezébe fogja, ilyenkor rászólok, hogy az nem játék.

2014. szept. 4. 15:16
 27/44 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, én vagyok túlon túl maradi, de nálunk nem játszhat a 3 éves lányunk semmin, ami mobil vagy tablet. Egyszer, amikor hosszabb autóútra indultunk(500km), akkor kapta meg a táblagépet, nézte rajta a Gyerekdalokat, nagy nehezen tudtuk elvenni tőle, azóta nem kapja meg, még időkorláttal sem. Persze, biztos hasznos, ha van rajta készségfejlesztő játék, de függőséget okoz, akárhonnan is nézem. Legyen gyerek, mi is felnőttünk ilyenek nélkül. Ha felmegy majd suliba, kap egy alap készüléket, hogy elérjük, de felesleges neki saját okostelefon.

Lehet, külföldön a gyerekek ezen tanulnak, de itt nem, hála az égnek. 29 éves vagyok, a munkámból kifolyólag belelátok a családok életébe, ahol a szülők is net függők, ott a gyerekek is előbb vagy utóbb azok lesznek, onnantól nincs megállás, és csodálkoznak, hogy a gyerek szó szerint reszket ezekért a dolgokért, és ilyenkor a gyereket állítják be hibásnak, és elvesznek a gyerektől minden ilyen ketyerét, a gyerek meg kifordul önmagából.. Én ebből nem kérek.

2014. szept. 4. 15:28
 28/44 anonim ***** válasza:
68%

Nem tudom, Ti hány évesek vagytok, de szerintem min. 20 év korkülönbség van a gyerekeitek, és ti köztetek. Azért ez már egy tök más generáció. Mi fel sem fogjuk, hogy az ő felnőtt korukban, miket használnak majd napi szinten a legnagyobb természetességgel. Szerintem ebből a szempontból nem árt minél korábban a technika közelébe engedni a gyerekeket, már csak azért is, hogy a készségeket minél hamarabb megszerezzék, ne szenvedjenek hátrányt a későbbiekben.

Tudom, ez szörnyen hangzik, de hát ez van.

Gyerekkoromban nagyon kevés családnak volt gépe. Mi még commodore-on nyomtuk 5-6 évesen a Load runner-t, középsikolás korunkban pedig mi, akik egészen fiatalon már használtuk, az akkor még novumnak nevezhető pc-ket, sokkal jobban boldogoltunk az internet világában, a technika világában. Míg a kortársaink sokszor be sem tudták kapcsolni az iskolai ócska pc-ket.

Ez a jövő. Sajnos.

2014. szept. 4. 15:32
 29/44 anonim ***** válasza:
84%

Nehéz kérdés, jó lenne ebben tisztán látni. Nekem van 3 éves meg 10 és 13 éves gyerekem. Félelmetes látni, hogy a nagyobbak ugye még úgy nőttek fel a kamaszkorig, hogy pici korukban még számítógépet sem láttak, mert még nekünk sem volt, olyan 6 éves korukban került eléjük az otthoni gép, innentől kezdve villámgyorsan ment az elktromos kütyük térhódítása. Most már van okostelefonjuk, meg egy közös tablet. Telefont a nagyobbik 10 évesen, a kisebb már 8 évesen megkapta, persze abból a célból is, ha már ők pl. táborban, kiránduláson vannak, elérhetőek legyenek.

És most jön a kicsi, aki abba születt, hogy minden ilyen kütyü előtte volt, tudja is használni a telót, tabletet, gépet kezelni tudja, úgyhogy még nincs is sajátja-bár ő úgy képzeli, hogy ez mind az övé. Dugjuk előle ezeket, és korlátozzuk a használatát, mert ne ezzel töltse még el a szabad idejét. Úgy gondolom korlátozni is fogom mindezt az iskoláskoráig biztosan, amíg elég érett nem lesz, hogy saját önkontrollja is legyen ezekkel kapcsolatban.

Saját telefont is akkor kap majd csak, ha elég nagy lesz, és önálló programjai lesznek, amikor jó ha elérhető telefonon, amúgy csak azért hogy játsszon vele, azért nem.

2014. szept. 4. 15:39
 30/44 anonim ***** válasza:
39%

1, 3, 8 valaszado vagyok.

Az, hogy egy gyerek használja ezeket az eszközöket egyaltalan nem baj. Minél előbb kerül vele kapcsolatba, annál könnyebb kezelnie, megtanulnia - ahogy ez szinte mindenre igaz az életben. Ket kulcs "szabály van" : mennyiségi es tartalmi korlátozás. Nem kell egésznap a telefonon/tableten/akarmin lógni es nem neki valo tartalmat böngészni. Az en gyerekem, mint említettem kulfoldon el, itt tableten tanulnak. Előnyben van az a gyerek, aki nem az elso órán találkozik ezzel az eszközzel. Vannak olyan tanulást segítő programok, amiket az itthoni gépére is letöltöttünk, igy -ha épp szükségét érzi-gyakorolhat rajta. Evek óta fent van a Facebookon, ott tartja a kapcsolatot a magyarorszagi rokonokkal, barátokkal. En regisztraltam, en kapok mindenről értesítést. A gépen, a tableten es telefonján is gyerek szűrő van, felnott tartalmat nem jelenít meg. Telefont akkor használja, ha egyedül megy valahova, számítógépen jatszik -mondjuk mostanaban jatekkent egy lakberendező programmal lakásokat tervez.... - a tabletet leginkabb Skypera használja. Nem lóg egésznap a "kütyükön". Lazán kikapcsolja es kimegy a jatszoterre, vagy jatszik valami mással, rajzol, sot, újabban olvas is, aminek en nagyon örülök.

Nyilvan lehet ezek nelkul elni es az is igaz, hogy megfelelő anyagi helyzet kell hozza. De ha van ra penz es az ember képes korlátozni, megfelelő irányba terelni a gyereket, akkor miért ne adja meg a lehetőséget?

2014. szept. 4. 15:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!