Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A ti gyermekeitek hány évesen...

A ti gyermekeitek hány évesen kaptak saját tabletet, okostelót, laptopot?

Figyelt kérdés

A hangsúly a sajáton van.

Az is érdekelne, mikortól engedtétek őket a ti kütyüiteken játszani. A netet mikortól használhatták, tudták használni.

8 éves a lányom. És ő már szeretne az enyémen játszani, de nem tudom, engedjem e.

2014. szept. 4. 13:32
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
100%
*14-16 évesen
2014. szept. 4. 14:05
 12/44 anonim ***** válasza:
44%
A lányom k 4 éves korától játszik a gépen,főzős,öltöztetős játékokkal.Szokott játszani a telefonomon is.Saját gépe,laptop,telefon,tablet még nincs neki.De nagyon szeretne karácsonyra egy tabletet akkor lesz 6,5 éves.Még nem döntöttünk,h megkapja-e.
2014. szept. 4. 14:05
 13/44 anonim ***** válasza:
78%

26 éves vagyok, van egy 1.5 éves kisfiam, a kérdésre érdemben nem tudok válaszolni... Most komolyan írjátok hogy 10 év alatti gyereketeknek laptopja és tabletja van????

Ezek komoly pénzekbe kerülnek... Mi jól élünk de nekem sincs tabletom, sőt egy 2 éves okostelóval mászkálok...

Az agyam eldobom komolyan mondom. És nem vagyok visszamaradott, tudom milyen a mai világ de azért azt nem gondoltam volna hogy 6 meg 8 éves gyereknek külön tabletet vesznek a szülők...

Én anno 13 évesen kaptam telefont és 18 évesen ballagásra laptopot....

2014. szept. 4. 14:09
 14/44 anonim ***** válasza:
65%
pontosan 13-as ezért tart itt a világ ahol...
2014. szept. 4. 14:10
 15/44 anonim ***** válasza:
19%

20 hónapos a lányom,saját Samsung Tablete van.Mondókákat,meséket néz rajta.Az csak az övé.Tökéletesen ért hozzá.Hangot ad rá,videókat választ,stb.

De pl. az én okostelefonomról fel tudja hívni az apukáját.

De nekem csodagyerekem van,szóval nálunk ez nem meglepő!

2014. szept. 4. 14:12
 16/44 anonim ***** válasza:
100%

5-ös vagyok, 25 éves tehát nem mondanám, hogy olyan nagyon idős, hogy ne értsek a technikához, vagy ne érteném meg hogy fejlődik a világ. Csak látom azt, hogy felnőttek is olykor milyen pórul járnak a facebook által, akár hogy feltörik neki, ellopják az adatokat, ismeretlenek írogatnak nekik, esetleg olyan dolgot tesznek közzé amit nem kellene. Hát még a gyerekek...pedig elvileg a felnőttek is tisztában vannak ezekkel az alapvető dolgokkal.

Valahogy ráz a hideg amikor látok egy 2-3 éves gyereket, hogy tablettel a kezében futkozik. Én úgy gondolom, hogy igen fejlődik a világ, de szerintem egy kisgyereknek tartalmasabb programot is lehetne találni, mint azt hogy már most a számítógép előtt üljön 2-3-4! évesen, vagy hogy tabletet nyomjak a kezébe, hogy mesét nézzen. Lehet, hogy régimódi vagyok, de én nem fogok a 3 éves gyerekemnek tabletet venni csak azért, hogy tudjon min mesét nézni (???), meg tabletet 6 évesen. Mindenkinek szíve joga, hogy úgy neveli a gyerekét ahogyan akarja, és olyan értékrendre amilyenre akarja, de ettől függetlenül nem kell lehurrogni azokat sem, akiknek nem ezek az elsődlegesek.

2014. szept. 4. 14:13
 17/44 anonim ***** válasza:
55%

"Én anno 13 évesen kaptam telefont és 18 évesen ballagásra laptopot..."

Érdekes is lett volna ha az előtt lett volna saját telefonod meg laptopod még mielőtt feltalálták volna és elterjedt volna. Én is 26 vagyok és én is 13 éves kaptam telefont,de nem azért mert nem vették volna meg a szüleim nevelési célzattal vagy bármi, hanem mert nem volt. De volt előtte walkmenem és szinte minden gyereknek ami abban a korban felért a mai tablettel.

2014. szept. 4. 14:15
 18/44 anonim ***** válasza:
100%

Kérlek ne nézzetek valami őskőkori csökevénynek :)

A kisfiam 4 éves volt, nincs semmi ilyen kütyüje és pontosan tudja, hogy anya telefonjával, gépeivel NEM játszunk, mert részben munkaeszköz.

Apa engedékenyebb, az ő tabletjén KÖZÖSEN max. rajzolgatnak (firkálnak) vagy pl. ha utaznak, akkor szed neki elő valamilyen gyermekdalos, mondókás kis mesét.

Ennyi.

...és örülök annak, hogy ez így van.

Nem is tervezek neki venni ilyemsit a közeljövőben (kb. 3-4 év távlatában)

Valószínűleg kb. 5 perc alatt megtalálná, hogy kell bekapcsolni, böngészőt elindítani stb. de én ezt nem tartom feltétlenül szupernek.

Ellenben vettem neki fejlesztőjátékokat, pl. Vtech storio vagy leapfrog my laptop vagy vtech gyereklaptop stb.

Ezek vannak meg nekünk (tele feladattal, weben testreszabható, letölthető feladatok, zenék stb.):

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

Számomra megnyugtatóbb, hogy így is tudja használni pl. az érintőképernyőt, de korának megfelelő és értelmes feladatokat kap játékosan, amit szeret, amiből tanul.

Nem, nem vagyok amish :)

2014. szept. 4. 14:17
 19/44 anonim ***** válasza:
84%
Azért ne hasonlítsd már össze a Walkment a Tablettel... inkább egy szimpla telefonhoz hasonlítsd az találóbb
2014. szept. 4. 14:18
 20/44 anonim ***** válasza:
50%
Miért ne a korban igenis felért a mai tablettel. Minden gyerek azzal mászkált iskolába, utcán,mégsem lettek hülyébbek mit az előző generáció.
2014. szept. 4. 14:21
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!