Írnátok nekem egyszerű ételeket, amiket szeretnek a gyermekeitek? Lehetőleg húsmentest.
Sziasztok!
Nem spórolni szeretnék, csak arról van szó, hogy a gyerekek megunták a húst. Nem eszik meg se főzve, se pörköltnek, se sütve. Így valami olyasmit szeretnék, ami zöldséggel készül, de nem igazán jut eszembe semmi. Amik meg a neten vannak, azok meg kicsit elrugaszkodottak, mint pl a tökös felfújt...
Nincsenek gyerekeim, így azt írom le, amiket mi a tesómmal szerettünk gyerekként (a rántott/sült/grillezett húsos ételeket direkt kihagyom)
- palacsinta (kakaós, nutellás, lekváros, diós, túrós...)
- mákos/grízes/diós tészta
- tejbegríz
- pizza (lehet hús nélkül is, bár szerintem ez azért másfajta hús, mint amit a tieid unnak)
- bolognai/milánói makaróni (itt is a hús szerintem azért nem ugyanaz a kategória)
- paradicsomos húsgombóc (megint csak máshogy "hús" ez a hús, ha érted, mire gondolok. :))
- piskóta csokiöntettel
- paradicsomleves betűtésztával
- csontleves cérnametélttel
- tojásleves
- házi hamburger (teljes másfajta hús ez is)
- melegszendvicsek, és különféle hideg szendvicsek is
- bundás kenyér, tojásrántotta
- mi szerettük a főzelékeket is: paradicsom, bab, borsó... (de tudom, hogy sok gyerek ezekre rá sem bír nézni)
- rántott gomba
- túrógombóc, szilvás gombóc, lekváros gombóc
- resztelt máj főtt krumplival
- paradicsomos káposzta
- lekváros/nutellás bukta
Szia.
Gyerekeim nagyon szeretik a tarhonyas krumplit(virslivel vagy anelkül), a répafasirtot vagy zöldseges fasirtot főzelèkkel, vagy almafasirt. Gyumolcsleves, grizes teszta, zoldseges teszta. Tojas, borso, karfiol pörkölt. Ennyi jutott most eszembe ami húsmentes es szeretik is a gyerekeim.:)
-tojásos nokedli
-kemény tarhonya virslikarikával
-hamis túrógombóc
-rizses lecsó
-tojásfasírt(a héten csináltam elsőnek isteni finom volt a gyerekek csak úgy puszilták befelé)
Nálunk nagy kedvenc a dödölle. Mi felnőttek is imádjuk pirítva, tejföllel.
A gyerekek szeretik még a sóskát, diós tésztát, krumpliprószát, és a már megemlegetett palacsintát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!