Szülők a Ti bölcsődés korú gyermekeitek sok rajzfilmet, mesét néznek? Ha igen ez mennyire van hatással rájuk?
Nekem még csak 2 évesek a gyerekeim, de mindig is sok mesét néztek, hallgattak. Mert amíg kissebbek voltak pár percig nézték, aztán szaladtak tovább, de a háttérben ott szólt. DVD-t szoktam betenni nekik, de csakis szép, értelmes meséket, gyerekdalokat, mondókákat.
Nagyon jó hatással volt/van rájuk, ugyanis már 15 hónaposan beszéltek, változatos a szókincsük. Általában ami DVD-n megvan az megvan könyv formájában is, és szoktak "olvasni" Lapoznak és közben mondják a töténetet! Nagyon édesek. Emelett minden más játék is érdekli őket. Rajzolnak, főznek, takarítanak, babáznak,stb.
De,hogy konkrétan a kérdésedre válaszoljak: Jó hatással van rájuk a mese!
Hét közben nem néz mesét. Max a mondóka válogatást, ami 20 perc. De azt sem nagyon engedem. Hétvégén nézhet kicsit reggel, amíg én megiszok a kávét. És mivel nem alszik ebéd után, így csendespihenő címszó alatt lefekszik a nappaliban, és nézheti a mesét. Általában Bogyó és Babócát, vagy Mickey egér játszóterét szokott.
2 éves a lányom.
Én inkább kerültem vele ezeket a rajzfilmsorozatokat, úgy gondoltam minél kevesebb mesét néz annál jobb. Inkább olvastam neki, mesekönyveket nézegettünk, kivittem az udvarra játszani, foglalkoztam vele... Mind a három évet vele töltöttem. Néha néztünk meg egy-egy mesefilmet.
Most 15 éves és teljesen rendben van, az, hogy sokat olvastam neki szerintem nagyon segítette a szókincsében.
Néhány mostani szülő szerintem túl kevés időt tölt a gyerekével, inkább leülteti a tévé elé. Pont ez a baj...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!