A gyermekeitek hány éves koruktól tudják egyedül kifújni az orrukat?
Egyik gyerekem már 3 évesen tudta, a másik inkább 5 volt.
Ne aggódj ezen, meg fogja tanulni szépen, ameddig meg nem megy magabiztosan és hatékonyan, addig szívjad neki, ha szükséges.
A tesóm egyik fia még 3 évesen is nagyon nehezen tudta kifújni zsepibe az orrát, egy ismerős kisfia meg már mésfél évesen ügyesen fújta.
De azt gondolom, hogy átlagban azért olyan 2 évesen már kitudják elég hatékonyan fújni.
A lányom szerdán lesz 4 éves, és még fújni sem tudja, szívja. Úgyhogy porszívó, bár azt meg szereti, mondjuk mind a 3 gyerekem szereti.
Az ikrek 2 évesek, ők sem tudják, sorban állnak a porszívónál, hogy ki legyen az első.
Ez gyerek függő. Ha gyakran próbáljátok fújni az orrát akkor hamarabb megtanulja. Amúgy náthás? Nekem van egy 2 éves gyerekem és már tudja fújni az orrát egy hónapja. Jó mondjuk az enyém azért tanulta meg, mert utálta a porszívó hangját és félt tőle, így átálltunk a zsepire. Meg mindig hangosan fújtuk előtte az orrunkat, hogy lássa, így is lehet. Próbáld meg mindig és majd megszokja.
Itt van néhány oldal:
egyébként majd idővel megtanulja ne félj. Ezért nem kell aggódni
Kisfiam 3 éves múlt, pont most volt taknyos. És sajnos nem az a típusú, ami csak úgy dől az orrából, hanem ezt bizony ki kell szívni neki porszi-orrszival. De inkább előveszem, minthogy homlok-, arcüreg-, vagy fülgyulladást kapjon, ha ráhúzódik neki.
Ki tudja már fújni ugyan az orrát, de elég erő még nincs benne, hogy minden trutyi ki is jöjjön neki.
Egyébként épp nemrég volt egy hasonló kérdés, ahol megjelent egy szuperanyu, és ledorongolt mindenkit, hogy milyen anya az ilyen, aki nem tanítja meg a gyerekét rendesen...
Bevállalom, szaranya vagyok, de szakadjak meg, akkor se tudom neki megtanítani, hogy fújjon ELÉG ERŐSEN. Az enyém is okos, értelmes, de ez a dolog még várat magára sajna.
Lányom februárban lesz 4 és ugyanez a helyzet.
Próbáltam mindenféle praktikát, pl gyertát elfújni orral, vattalabdacsokkat orral fújkodva focizni. Az orrfújás kb abból áll, hogy az orra elé teszi a zsepit és a szájával utánozza hozzá a várt hangot :) Marad az orrszívó, micsináljunk...
Mind a két fiam 3,5 évesen,kiscsoportos ovisként.
Én "megkínoztam" őket,a zsepit a szájuk elé tettem,így rákényszerültek arra ,hogy az orrukkal is kezdjenek valamit.Hamar rájöttek a lényegére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!