Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 6 éves a fiam, és egyszer&ucir...

6 éves a fiam, és egyszerûen ùtál rajzolni, nem is vesz ceruzát a kezébe, próbálkozunk amikor kedve van, de mindig mondja, hogy tudja, hogy csùnya. Mi lesz így?

Figyelt kérdés
Mi less ìgy vele a suliba AZ ìrással?meg lehetne veele szerettetni a rajzolást?
2014. aug. 21. 09:51
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell erőltetni.Ha nem szeret rajzolni,akkor nem szeret.Attól az írással még nem biztos,hogy baja lesz,meg lehet az iskolában a rajzolást is megszereti.De ahogy olvasom önértékelési gondjai vannak a fiadnak.Ha rajzol,biztosítsd róla,hogy ügyes,hogy magához mérten szépne fejlődik a rajztudása.Én sem tudtam rajzolni,de próbálkoztam,és anya mindig azt mondta,hogy magamhoz képest fejlődjek ne a másikét nézzem.
2014. aug. 21. 10:00
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem szeret rajzolni? Na és akkor mi van? Nem vagyunk egyformák. Biztos van más, amihez tehetsége és kedve is van, inkább arra ösztönözd.
2014. aug. 21. 10:06
 3/9 anonim ***** válasza:
Nekem az 5 évesem nem szeret rajzolni.Nem tudok mit tenni.Csak az a rossz,hogy az oviba mindig megjegyzik.
2014. aug. 21. 10:16
 4/9 anonim ***** válasza:

Miért alakult ez ki benne, hogy amit rajzol, az csúnya?

Próbáljatok akkor előbb színezni, hogy legyen sikerélménye.

És próbáljatok ilyen összekötős feladatokat, tehát amibe be kell karikázni, össze kell kötni, ki kell egészíteni.

2014. aug. 21. 10:17
 5/9 anonim ***** válasza:
Én sem szerettem ennyi idősen rajzolni, és nem is tudtam. Mégis kitűnő tanuló voltam a suliban :)Később a rajzolást is megszerettem. Az öszekötős jó ötlet, vagy a színező, ha szereti a számokat, akkor a számok szerinti színező is meghozhatja a kedvét ahhoz, hogy ceruzát vegyen a kezébe. Én kopírozni is szerettem, "átlátszós" papírra másoltam át a színezők figuráit. A saját rajzaimat én is csúnyának tartottam, és senki sem tudott róla meggyőzni, hogy szép, mert mindig a másokéval hasonlítottam össze.
2014. aug. 21. 11:28
 6/9 anonim ***** válasza:
Csináljatok valami mást együtt, ami ügyesíti a kezét. Pl.: gyurmázzatok, fűzzetek gyöngyöt (első körben azért ne a legapróbbakat), rajzolj neki nagy kört egy lapra, aztán adj színes papírokat, amiket apróra széttép, aztán teleragasztja velük a kört (mondhatod, hogy színes labdát ragaszt), esetleg egy tálcára tegyetek homokot, és abba rajzoljon az ujjával egészen egyszerű formákat. Mondd el neki, hogy ettől majd a rajzolás is szebben fog menni, ha pedig rajzol valami, dicsérd meg, mondd el, hogy sajnos senkinek sem megy minden elsőre tökéletesen, de vedd észre az apró javulásokat is. Érdemes megnézned, hogy helyesen fogja-e a ceruzát, mert helytelen tartásban könnyen fáradhat a keze.
2014. aug. 21. 21:57
 7/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Az én fiam dettó ugyanez.

Csak sajnos én már nem értek egyet azzal, hogy nem kell erőltetni.

Aztán most gond van a suliban(most kezdte), már az első héten szóltak, hogy a fiam nem akarta megcsinálni a feladatot, igen ám, ,mert rajzolni kellett és nem tud.És minden tankönyvben rajzolós feladatok tömkelege van, szegény meg azt se tudja hogy álljon neki--köszönhetően nekem, aki nem erőltettem:((

Pontösszekötős könyv is jó ötlet én is azt vettem annó és még most is szereti(imádja a számokat-előbb kiszámolja, mennyi 11X11, 12 jegyű számokat kiolvas, összead többjegyűeket fejben, szóval számolásban nagyon ott van, de ugye ez elsőben mit sem ér--matektankönyv alapján 20-ig tanulnak számolni elsőben--ki is akadtam ezen), inkább rajzolni kell agyba-főbe, szóval nekünk most erre kell gyúrni....

2014. szept. 7. 21:04
 8/9 anonim ***** válasza:
Ja, és még annyi, hogy én hiába dícsértem bármilyen kriksz-krakszát, rendszeresen annó azzal fogadott, hogy az óvodában a többiek kicsúfolták a rajzait--és ettől ugye még jobban elvették a kedvét az egésztől a kedves kis csoporttársak...
2014. szept. 7. 21:12
 9/9 anonim válasza:

Önbizalomhiány :(

Szegényke...

2018. márc. 15. 17:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!