3 és fél éves gyereketek mit tud rajzolni?
Először is semmi gond, hogy még nem rajzol a körökön - vonalakon kívül mást egy 3,5éves kisgyerek. Ezt "kell" tudni ilyenkor!
Nekem 3gyerekem van, az első ilyen volt-középső csoport végefele kezdett leülni rajzolni, ekkor volt 5éves, és a nagycsoportot már végigrajzolta és nagyon ügyesen ráadásul.
a középső kis művész. Már két éves kora előtt tudott emberke formát rajzolni- körök -vonalakból-kezdetlegesen, de felismerhető volt. Most 4éves, gyönyörű fát rajzol és ki is színezi, emberalakot - minden megvan,felhőt, virágokat, pillangót, traktort- utat, vonatot-síneket, és úgy szépen el is helyezi a papíron a témakört. szépen megrajzol és ki is színez mindent. Nagyon ügyes- fiu létére- szerintem- az oviban is nagyon dícsérik. 3,5évesen is tudta ezt, azóta kicsit finomodott a technikája. 3,5évesen az oviba a pöttyös labda jelét végig magának rajzolta a lapokra, év vége fele meg megtanulta a nevét is leírni- ugyhogy ha készített valamit, a jelével és nevével maga fémjelezte. :)(egyébként egész pontosan 10napja töltötte a 4.évét)
A legkisebb gyerekem 2éves mult, és bár gyönyörűen szabályosan tud ceruzát fogni- firkákon kívül- max krumpliformán kívül semmi mást nem szokott "rajzolni" :)
A középső lett ilyen kis picasso.
Természtesen megmutatod neki, hogy pl hogy kell felhőt rajzolni, vagy pillangót, vagy embert- házat- és igen- egyszercsak menni fog neki magától is. Akkor jól megdicséred! és onnan már csak tökéletesíteni kell az alakokat. De ez is megy magától. Én gyerekeim pl olyanok, hogy ha van egy téma- pl a traktor, akkor sokáig csak azt rajzolják. Vagy házat, vgy fát- aztán ahogy egyre többmindent begyakoroltak, úgy egyre többminden került fel egy egy rajzra, és lett jól elhelyezve. :) A legnagyobbik amit írtam, sokáig nem rajzolt és középső csoport végén egyszercsak elkezdte hordani haza az ovis rajzokat. Általában ugyanazokat a dolgokat rajzolta, egyre szebben. :) Nagycsoport végére tényleg szépen rajzol már. :)
-3gyerekes voltam
Kedves kérdező! Nem kell gyakorolni. Hadd csinálja azt amihez kedve van és fejlődjön saját tempóban! Ha értelmes, akkor 6-7 éves korra be fogja érni a "gyorsabbakat", sőt némelyiknél ügyesebb lesz!
Pedagógus anyuka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!