Jár valaki könyvtárba 2-3 éves gyerkőcével Budapesten? Szereti a gyereketek? Hová jártok? Hogy működik a dolog?
Egyszerű, ha elsőnek mész kiállítanak egy kis kártyát a gyereknek (tagságit) ami minden gyereknek ingyenes. Általában egy hónapra adják ki a könyveket, ha nem hozod vissza határidőig akkor késedelmi díjat kell fizetni, nálunk könyvenként 70ft/könyv/nap, ami már elég sok mondjuk 10 könyv esetében, úgyhogy nem árt betartani az időpontot. Ha mégsem tudod valami oknál fogva visszavinni, akkor betelefonálhatsz hogy kérsz hosszabbítást rá és meg van oldva.
Mi a 17.kerületbe járunk, nagyon szereti a gyerek, van külön gyerekeknek való rész, kisasztallal, székekkel, játékokkal, ott sok időt eltölthetnek. Egyszerre 10-12 könyvet szoktunk kikölcsönözni, nem tudom mennyi a határ, de ennyit simán lehet.
ez első leírta a lényeget :)
ahova mi járunk (Szabó Ervin) ott 8 könyvet lehet kihozni, én 5-6 könyvet szoktam csak, 2x elolvassuk, utána viszem vissza. gyerek nem igen szereti a könyvtárba járást, viszont az esti meseolvasást igen :D
Mi ugyan nem pestiek vagyunk, de még annyit, hogy általában a könyvtárakban hangoskönyvet és mese dvd-t is lehet kölcsönözni. A fiammal kb. 2,5 éves kora óta járunk. Mindig engedem , hogy ő is válasszon valamit, van amikor találomra rábök egy könyvre, van, hogy konkrétan kér egy mesét. Most pl. a Hoppla meséirét megyünk vissza.
Nálunk is esőprogram a könyvtárazás, a könyveket viszont minden este kéri. Minden hónapban van egy aktuális kedvenc! Csak ajánlani tudom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!