Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Gyógytorna 6 éves kisgyereknek?

Gyógytorna 6 éves kisgyereknek?

Figyelt kérdés

Észrevettük, hogy a lányomnak kezd alakulni egy kis gerincferdülés. Elvittük a védőnőnhöz, mondta, hogy hanyag a testtartása, és az egyik lapockája lejjebb van, mint a másik, mindenképpen kéne gyógytorna.

Elvittem egy gyógytornászhoz, sajnos csak este 7-kor tudott fogadni. Én voltam a h.ülye tudom, botrányba fulladt az egész. A gyerek kb. 15 percig csinálta, aztán nem volt hajlandó rá. A nő viszont úgy látszik nem látott még ennyi idős gyereket, mert megkaptam, hogy el van kényeztetve, meg el kéne vinni a nevelési tanácsadóba, mert valami viselkedészavara van. Szerinte egy 6 éves gyereknek 45 percet igenis végig kéne tudni csinálni.

Kerestem egy másik gyógytornászt, ő meg kerek-perec megmondta, hogy este már nem fogad gyereket, mert akkor már annyira fáradt, úgysem lehet vele mit kezdeni. Dehát én fél 6-ra érek haza munkából, nap közben nem tudom hova elvinni.

Állította, hogy az iskola köteles gyógytestnevelő tanárt tartani. Szeptembertől megy a lányom suliba. Felhívtam a védőnőt, és azt mondta, hogy ez igaz, és szép és jó, de évek óta írogatja a kérvényt, és nem történik semmi. Még kréta sincs, nemhogy gyógytornász.

Most otthon próbálok a gyerekkel tornászni, egy-két feladatot azért megtanultunk, de kegyetlenül rühelli. Nekem sincs hozzá túl nagy türelmem, szívem szerint hagynám a fenébe.

Mit lehet ilyenkor tenni, vagy hova menjek?

2014. aug. 16. 23:09
 1/6 anonim ***** válasza:
Hat en a helyedben kernek egy feladatsort es csinalnam vele otthon. Ruhelli nem ruhelli ez van. Ugye te sem akarod, h meg nagyobb baja legyen? Ezt az idoszakot vegig kell csinalni, nem tart orokke! Kitartas!
2014. aug. 16. 23:20
 2/6 anonim ***** válasza:

gondolom valaki azért van f6-ig a gyerekkel. neki kéne megoldania, hogy elvigye tornára és igenis komolyan kell venni, mert felnőtt korában súlyos következménye lehet a mostani hanyagságotoknak.

az is igaz, hogy egy 6 évesnek végig kell tudnia csinálnia egy 45 perces tornát, te magad írod, hogy 2 hét múlva iskolába megy, ott nem egy 45 perces órája lesz hanem napi 5!

viszont este 7-8 tényleg nem a torna ideje, így az aki a gyerekkel van vigye olyan gyógytornászhoz aki tudja fogadni du. 4kor.

én 4,5 évesem úszik, nem babaúszás, hanem rendes sportként és este6kor még simán végigcsinál egy edzést. van amikor velem edz este, én nem húzom a számom, hanem mosolygok, ösztönözöm, bátorítom, nem mutatom, hogy nem élvezem, így ő is örömmel csinálja akár este is.

változtass a hozzáállásodon, ez a gyereked érdeke, ennyit azért anyaként meg kell tudnod tenni

2014. aug. 16. 23:21
 3/6 A kérdező kommentje:
Hát bizony elég sokáig tart. Azt mondta a gyógytornász, hogy nagyobbak a lapockái az átlagnál, ezt örökölte, és az ilyen az hajlamos arra, hogy előre ejtse a vállait, púpos lesz, ezért amíg az iskolapadban ül minden nap tornászni kéne. Ezért elég nagy bajnak érzem, hogy utálja, mert meg kéne tanulnia, hogy egy idő után csinálja egyedül. 18 évesen már nem fogok vele tornászni. Nem tudom, hogy tudnék kedvet csinálni hozzá, elég száraz az anyag. Igaz, nem nehezek a feladatok, de ő még azt szokta meg az óvodában, hogy labdát gurígattak, meg fogócskáztak. Az, hogy fekszik a hátán, hasán és emelgeti a lábát, kezét, egyszerűen halálosan unja, nem bírja ki 20 percig max.
2014. aug. 16. 23:24
 4/6 A kérdező kommentje:

Ki van fél 6-ig a gyerekkel? Nos mind a ketten főállásban dolgozunk, vannak ebben a országban gyermekmegőrző intézmények. Pl. iskola, óvoda. Mint ahogy leírtam, törvénybe is van foglalva, hogy ezt meg kéne oldaniuk, de nem teszik.

5-kor hozza el a férjem a gyereket az oviból.

Szeptembertől a szomszéd néni fog érte menni 4-kor, vele lesz, amíg haza nem érünk. Azért őt már nem tudom megkérni, hogy menjen el vele tornászni. Nekem sem az a bajom, hogy csinálni kell, hanem az, hogy én csinálom, ő meg nyafog, elbohóckodja, nem akarja csinálni. A oviban iskolaérettnek titulálták, tehát gondolom egyébként kibír 45 percet. Hanyagnak éppen nem tartom magam, mert akkor nem is foglalkoznék ezzel a problémával, nem gondolod? A férjem szerint túl is lihegem, úgyis van torna az iskolában minden nap. Csak az a bajom, hogy az nem ilyen torna.

2014. aug. 16. 23:28
 5/6 anonim ***** válasza:

Én ezt ajánlanám figyelmedbe:

[link]

Ismerem az oktatót, a gyerekek és a gyerekek nagyon szeretik

2014. aug. 17. 10:19
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi szépen, végre egy értelmes válasz. Sajnos nem Pesten lakunk.
2014. aug. 17. 21:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!