az én lányom is majdnem 2,5 éves koráig ült a oocsiban sokat. ráadásul 17 kg és akkora mint egy 4 éves. pár hete futobiciklizik és nem használunk babakocsit.
2014. aug. 12. 21:35
12/33 anonim válasza:
Külföldön még az 5 évest is babakocsiba teszik es nem csodálkozik rajta senki, csak itt Mo-n ilyen hülyék az emberek, hogy mindenre megjegyzést kell tenni, ami kicsit eltér a megszokottól. Őszintén irigyeltem őket nyaraláson, amikor a 4 evesem séta közben ölbe keredzkedett mert elfáradt, örültem volna akkor egy babakocsinak.
2014. aug. 12. 22:14
13/33 anonim válasza:
en is kulfoldon elek es igen itt is termeszetes ,hogy nagyobb gyerekeket babakocsiban tolnak meg 4 evest is,senki nem bamulja meg oket.
2014. aug. 12. 23:05
14/33 anonim válasza:
Huhh, na engem aztán nem érdekel, ki hogyan néz ránk. Igaz, hogy az orvosi rendelő ide 10 perc séta, de távban még sok, és én nem bírom már cipelni a gyönyörű gyermekem hazafelé úton, úgyhogy bizony esernyőkocsival megyünk, meg a védőnőhöz is.
2014. aug. 13. 00:49
15/33 anonim válasza:
Gyerekfüggő, hiszen van, amelyik már egy évesen szépen jár és utálja is, ha bekötik, a másik meg mondjuk csak másfél évesen indul el és hiába nagy szaladgálós a játszótéren, ha mondjuk utána a bevásárlást nem bírja végig és őt is cipelni kell.
Szerintem nem gáz még 2-2,5 éves korig, de ovisnál azért már érdemesebb rászoktatni, hogy saját lábon (vagy kismotorral... stb.) közlekedjen. Persze még ilyenkor is előfordulhat, hogy tényleg elkél vészhelyzet esetére. Nálunk egyébként a háromkerekű roller vált be, mert azt én is tudom húzni - egyszer pl. így mentünk egy huzamban a dokihoz, amikor hazaküldték az oviból a totál bágyadt, lázas gyereket, aki már 3,5 évesen több volt, mint 20 kiló.
2014. aug. 13. 06:12
16/33 anonim válasza:
A lányom még csak nemrég tanult meg járni, de már nagyon gyorsan halad. Sokszor azt gontoltam, hogy gyalog lemegyünk a közelbe. De sose arra akar meni, amerre terveztük. Nagyon határozott a természete, akaratos jellem. Ha megfogom, hogy a másik irányba mennyünk, akkor elhagyja magát és ki akar csusszanni a kezeim közül. Nem tudom, meddig lesz ez így. Én nem nézem le azokat, akik nagyobb gyereket babakocsiban visznek, mert nem tudom az okát, és nem is rám tartozik.
2014. aug. 13. 07:43
17/33 anonim válasza:
Nekem ikreim vannak és 17 hónapos koruk óta nem használjuk a babakocsit, nem megyünk nagy távokra. Engem meg ezért szólítottak már meg többszür, hogy nem könnyebb lenne kocsival. Sőt már a hátam mögött is beszéltek erről, hogy minek kell nekem 3 gyerekkel (van egy nagy is) kocsi nélkül útnak indulni. NE foglalkozz senkivel, án is így teszem.
2014. aug. 13. 08:01
18/33 anonim válasza:
Én is külföldön élek, és habár itt megszokott ha nagyobb gyerek babakocsiban van, egy szintén magyar "ismerős" (2 hónapig dolgoztunk együtt kb köszönés szinten vagyunk) a boltban meglátott minket és nagy hangon csodálkozott hogy "ilyen nagy kölköt még babakocsiztatsz?" (akkor volt kereken 18 hónapos a lányom) Köpni-nyelni nem tudtam, csak hátat fordítottam és elmentem onnan.
Két hónap múlva tanuló triciklin ült a lányom, akkor messziről kiabált: "Na mi van, hogyhogy nem babakocsi" Mivel már láttam, hogy közeledik, és amúgy is dühöngtem, hogy az előző beszólásánál leblokkoltam, ott hagytam a gyereket az apjával, és szépen, nyugodtan megmondtam neki, hogy ha még egyszer be mer szólni, elintézem, hogy ezentúl foghíjas legyen a mosolya. Na, jó nem ilyen szépen mondtam:D:D:D Azóta nagy ívben kerül...
2014. aug. 13. 08:15
19/33 anonim válasza:
Természetesen csak az a válasz hasznos, aki nem a kérdésre válaszol, hanem téged támogat. Egyébként én is látok az utcán néha olyat, hogy ilyen nagy gyereket babakocsiztatnak, de nagyon ritkán. Nem ez az általános, hanem épp ez a ritka. A házban, ahol élünk, lakik legalább 20 kisgyerek és egyiket sem babakocsiztatták már 2 évesen, sőt már másfél évesen sem. Ha más ismerősökkel találkozunk, ők sem jönnek soha babakocsival. De én is azt mondom, hogy csináld úgy, ahogy neked/nektek jó és nem kell azzal foglalkozni, hogy más mit mond. Engem sem zavar, hogy ez a válaszom is nullás lesz.
2014. aug. 13. 08:22
20/33 anonim válasza:
érdeke, mi használjuk a babakocsit, mégis le vagyok pontozva. Szóval nem csak azt pontozzák, aki a kérdezőt támogatja :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!