Extrém mértékű kutyafóbiát hogy kezelhetnénk 5 éves
kisfiamnál?
Figyelt kérdés
Retteg a kutyáktól, még a legapróbbaktól is. Mivel falun élünk, itt azért elég sok kutya van, néha ki is szöknek, főleg a kis termetűek. Ha egyet meglát a fiam, szinte remegni kezd, fel kell emelnem, és átmenni az út másik oldalára. A barátainak mind van kutyája és ha áthívnak minket, el kell zárni őket, különben nem megy be. A szomszédban is van egy picike kutya, próbáltuk, hogy felvesszük kézbe és úgy simogatja, de úgy is frászt kap tőle. Pedig egy kölyök yorkiról van szó. Azért zavar, mert úgy látom, hogy egyre súlyosbodik. Mi lesz vele később? Ha nagyobb lesz és egyedül sétál az utcán és esetleg szembejön vele egy kutya? Volt valakinek hasonló problémája?
2014. aug. 7. 14:16
1/6 anonim válasza:
Nem könnyű eset. Tudom, kis faluban éltek, de mindenképpen kéne keresni egy terapeutát, vagy ha mást nem olyan szakembert, aki ért a kutyákhoz,és megtanítaná a fiadat rá, hogyan kell velük bánni, hogy kell a közelükben viselkedni.
Cesar Millan itthoni megfelelőjét nem ismerem, de talán nem is ember pszichológiára van szükség, hanem kutyás szakemberre, akiről példát vehet a kisfiad, hogy milyen magabiztos, és pozitív energiát áraszt, ha kutyák közt van.
2014. aug. 7. 14:23
2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm, már gondoltam rá, hogy elvinném pszichológushoz, nincs messze tőlünk a város. Csak nem tudom, hogy tudna e ebben segíteni. Vagy talán akkor jobb lenne, egy kutyakiképzővel felvenni a kapcsolatot? Nehéz nagyon, más gyerekek kutyára vágynak, ő meg frászt kap tőlük:)
2014. aug. 7. 14:29
3/6 anonim válasza:
Sztem első körben gyerekpszichológus. Mert hiába a szuper kutyakiképző és hiába jóindulatú ő is meg a kutya is, nem biztos, hogy tudja kezelni a gyereket. Mert itt a gyerekkel van a gond, nem egy problémás, korrigálandó kutyával.
2014. aug. 7. 14:39
4/6 anonim válasza:
Arra nincs tipped, mi okozhatta ezt nála? Pl. látott olyan filmet vagy mesét, amiben a kutya gonosz volt? Esetleg még kisebb korában előtte beszéltetek róla, hogy valamilyen kutya rosszat csinált... vagy meglátta a híradóban?
Falvakban gyakran történik kutyatámadás, és annak hamar híre is szokott menni.
Mi lehetett az, ami miatt ennyire retteg tőlük?
2014. aug. 7. 18:42
5/6 A kérdező kommentje:
Sajnos nem tudom. Soha nem volt rossz élménye velük és ha kérdezem, hogy miért fél, azt mondja azért mert fél, hogy megharapják. De azt is mondja, hogy még soha nem bántotta őt kutya és nem is hallott ilyenről. Egy éve még nem volt ennyire durva a helyzet és félek, hogy egyre rosszabb lesz. Elviszem őt pszichológushoz, hátha tud segíteni. Köszönöm a válaszokat!
2014. aug. 7. 19:34
6/6 anonim válasza:
Ha még fél tőlük, egy interaktív játék kutyával meg lehetne barátkoztatni. A búcsúkban és a kínai boltokban szinte mindig van ilyen elemes kutya.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!