Mit lehetne tenni 27 hónapos kisfiúval, hogy elkezdjen beszélni?!
Figyelt kérdés
Nagyon értelmes kisgyerek, mindent megért, és megértet velünk, csak éppen nem akar beszélni. Már jártunk vele orvosnál, logopédusnál, mindenki azt mondja, hogy semmi baja. Van egy 8 és fél éves nővére, Ő már ennyi idős korában beszélt.2010. jan. 10. 15:41
11/15 anonim válasza:
helló. Van ilyenkoru barátosnéja vagy barátja? Ha igen, velük, hogy kommunikál? Ha nincs akkor vidd ilyen korú gyerekek közé. Hátha kedvet kap. K
12/15 anonim válasza:
Ne aggódj, ilyenre nem is kell gondolni, hogy baj van, mint ahogyan az egyik előttünk szóló írta. Miért lenne baj? (Ha egy gyerek autista, akkor annak egész más jelei is vannak!)
A kisgyerekek egy jelentős része nem, vagy alig beszél még ilyen idős korban. A múltkor írta valaki itt, hogy a bölcsődei csoportjukban is átlagosan 4 gyerek beszél a 12-ből, a többi 8 még nem, vagy alig. Azt hiszem egy bölcsődei dolgozó írta. Szóval az a lényeg, hogy minden gyerek megtanulja előbb-utóbb, biztos, hogy nincs semmi probléma.
13/15 anonim válasza:
Én bölcsibe dolgozok és ott is sok az olyan kisgyerek aki nem nagyon beszél még ennyi idősen és van aki már másfél éves kora óta mondja a "magáét" Ez nagyon egyén függő. Ha tényleg semmit nem mond azt kell előszőr is megnézni, hogy nem csinálsz e olyat, hogy már ha rád néz és te tudod mit akar anélkül, hogy szólnia kelljen valamiért. Vagy már a mozdulataiból kitalálod mit szeretne. Csak azért kérdezem mert egyszer volt egy ilyen "kislányom" és náluk kiderült, hogy ezért nem beszélt. Azt tanácsoltunk az anyukának, hogy ha a gyerek akar valamit akkor inkább kérdezze meg a kicsitől, hogy mit szeretne mert amúgy ne érti. A kislány így rájött, hogy ha valamit szeretne akkor meg kell mondania különben az anyja nem érti mit akar és szép lassan elkezdett beszélni. Ezenkívül nagyon fontosak a versek, mesék, mondókák, dalok. A ritmusos mondókákkal nagyon sokat lehet segíteni a beszédfejlődésen.
15/15 anonim válasza:
Én vagyok aki írta, hogy a rokonságban van egy autista kisfiú. Nem azért írtam, hogy megijesszem a kérdezőt, távol álljon tőlem, de sajnos ilyen is van. És mivel az autizmusnak nagyon sokféle "fajtája" van, sajnos nem volt semmi egyéb jele, én ismerem a kisfiút, és semmit, de tényleg semmit nem lehett rajta észrevenni, de még a saját anyukája sem vett észre semmit. Talán annyi hogy kicsit szófogadatlanabb mint az átlagos gyerek, de ebből nem következtethettek a betegségére. Még egyszer elnézést, nem akartam senkit megijeszteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!