Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 1,5 éves gyermekem nem akar...

1,5 éves gyermekem nem akar enni. Egyre rosszat, és már nincs ötletem. Csődöt mondtam anyaként?

Figyelt kérdés

Már a hozzátáplálás is döcögősen indult, anno 1 évvel ezelőtt. Aztán voltak időszakok, amikor jól evett, voltak időszakok, amikor rosszabban. Mindig törekedtem arra, hogy meg legyen a rendszeresség, volt reggeli (tápszer) tízórai (gyümölcs) ebéd (főzelék, és husi) uzsi (krémtúró, vagy valami tejtermék) vacsi (a mienkből) és este lefekvés előtt tápi.

Mivel egyre többször fordult elő, hogy nyálkásodott az ebéddel, ezért szépen elhagytuk a tízórait, mondván biztos nem éhes. Ez sem bizonyult megoldásnak. Előrébb hoztam az ebédet, hátha fáradt. Ez sem segített.

Mikor már sírtam én is evés közben, akkor próbáltam, hogy tévé nézés közben adok neki enni. Így néha-néha sikerül, de van, hogy így sem. Vagy elfordítja a fejét a kanál érkezésekor, vagy beveszi a falatot, és kidugja a nyelvével.

Sírógörcsöm van!!!

Tudom, elronthattam azzal, hogy mindig volt ABC variáns. De könyörgöm, nyilván az a cél, hogy egyen a gyermekem, és ne hagyjam éhezni.

Néhány napja nincs több lehetőség. Amit kap, azt eszik. Ma is sírt ebéd közben, és mondogatta: "husi, husi" mert ugye a rántott hús a kedvenc. DE nem ehet minden nap rántott húst. A levesből kiszedegeti a borsót. Minden nap borsót és rántott húst enne. Persze, gondolom 2-3 nap után ezt is megunná.

Tegnap össz-vissz evett 2 db virslit, egy fél csirkecombot, 2 kanál céklapürét (mese közben!!!!) és 400 db tápszert. Na meg egy liter vizet kb., mert az megy ezerrel.

Kap Vitacolan szirupot, hátha az segít. Belenyugodni nem akarok, hogy "á, neki csak ennyi az ételigénye" . Olyan nincs!!! Enni kell!! Zöldséget és gyümölcsöt is. Ja, gyümiből a banán és néha-néha az alma megy, a többit ugyanúgy kitolja a nyelvével.

Kérlek, valaki adjon valami hasznos tanácsot!!!!!!

Most 10.5 kg, és kb. 85 cm. Vidám, csodacuki baba.

2014. júl. 11. 13:36
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Nézegess quiche recepteket!!! Én azt csináltam, mindenféle variácóba (húsos, zöldséges, vegyes) és imádja!!!! Mivel piteformába kell sütni, ha vágsz belőle egy szeletet olyan mintha tortaszelet lenne, legalábbis az én lányomnak sikerült beadni, hogy süti:D:D:D és eszi! (brokkolis, gombás, csirkés, bármi:D:D)
2014. júl. 11. 18:03
 12/14 anonim ***** válasza:

No én meg egy olyan anyuka vagyok, aki gyerekként borzalmasan rossz evő volt, úgyhogy most a másik oldalt fogom neked megvilágítani. Persze anyukám nagyon stresszelt ezen, én pedig borzasztóan utáltam már az evés gondolatát is. Nem éreztem soha éhséget, ha igen, akkor is jóllaktam pár falattal. Hozzáteszem, emellett volt erőm sportolni is és kitűnő tanuló is voltam, és makkegészséges. De gyűlöltem az étkezéseket, hányingerem volt, hogy még egy és még egy falatot ennem kellett, és folyamatos testképzavarral küzdöttem egész tinédzser koromban, úgy éreztem, a kövér lányok szerencsések, én pedig egy szerencsétlen flótás, aki még enni sem tud.

Én csak a magam példájából tudok kiindulni, így azt mondom, ne stresszeld a gyermeked. Tudom, persze hogy nem kaphat minden nap rántott húst, és kell is, hogy megkínáld változatos ételekkel, de ha nem kéri, mert elég volt 3 kanállal, akkor ne erőltesd tovább, engedd el az asztaltól.

Nem fog éhen halni, jelezni fogja előbb-utóbb, ha nem volt elég az ebéd, illetve majd a bölcsi-ovi is biztosan jó hatással lesz rá.

2014. júl. 11. 20:59
 13/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a kedves választ. :) Ma apuka etette meg, és jobb volt a helyzet. :)

11-es válaszoló. Köszönöm a tippet. Te az interneten lévő receptek alapján készíted a quiche-t? Nézegettem, és elég sok van. Elküldenéd a TE bevált receptjeid linkjét? Köszi. ;-)

2014. júl. 11. 21:07
 14/14 anonim ***** válasza:

[link]

Nálunk ez a az alaprecept (11es voltam)

2014. júl. 12. 21:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!