Mennyire gyakran vérzik kisgyereketek orra?
4 éves a kislányom, így ahogy írod, még soha nem vérzett, ez nagyon ijesztő :-(.
Ha taknyos, piszkálja az orrát és olyankor éppen hogy vérzik egy picit, de úgy, hogy csak ül, úgy nem.
3gyerekemből 2-nek sosem vérzett, de a legkisebbnek szokott. Most 2.5éves.
Főleg ősztől-tavaszig- mikor többször volt beteg és az orrszívózás is rossz hatásssal volt rá. Volt, hogy az orrszívó közben hirtelen úgy elkezdett vérezni- persze rögtön leállítottam, és azóta inkább zsepibe fújatom az orrát, még ha az nem is olyan hatékony. Nagyon ritkán használjuk már. Volt több éjszaka is már, hogy úgy ébredt, hogy véres a lepedője és egyik reggel úgy ébred, hogy felhúztam a redőnyt, ő állt a kiságyban és megfordultam ránéztem, szegénynek meg tiszta rászáradt vér votl az egész arca, keze és haja... úgy megijedtem tőle, mint egy horrorfilmes jelenet olyan volt. De úgy végigaludta ezt is...
Egyszer volt olyan, hogy sétáltunk babakocsival, egyik pillanatban ránézek, és gyöngyözve folyt a vér az orrából...
KÉrdeztem a gyerekorvost, mondta, hogy előfordulhat ilyen a gyerekeknél, egyenelőre semmit sem ajánlott. Egyébként amióta jó az idő és nincs betegeskedés, azóta most éppen nem vérezget az orra. Kb októbertől-áprilisig havonta 2x fordult elő.
De nagyon gyorsan el is áll neki- hálistennek- olyan nagy vérveszteség nem éri. Lehet, hogy később majd be kell égetni az eret az orrában- most egyenlőre semmit sem fogunk vele csinálni.
Majd írd már meg mit mondott a te dokid.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!