Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Anyukák, leírnátok nekem,...

Anyukák, leírnátok nekem, hogy néz ki 1,5-2 éves kisgyereketek napi menüje?

Figyelt kérdés
Reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsi. Szükségem lenne pár tippre, ugyanis mostanában nagyon keveset eszik a 19 hós fiam és még válogat is.
2014. máj. 13. 11:01
 1/6 anonim ***** válasza:

Reggeli: tej. Talan meg csipeget utana velunk valamit. Keksz, ma joghurt muzivel.

Tizorai: 1 gyumolcs, altalaban banan, mert azt konnyen visszuk magunkkal

Ebed: a leves az isten! Azt minden mennyisegben, es barmilyet. Teszta, rakott dolgok, rizses hus, fozelek.

Uzsonna joghurt gyumolccsel

Vacsi: amit mi eszunk. Altalaban szendvics, paradicsom..vagy valami zoldseg.

Tej

En nem engedem a valogatast. Nem csinalok neki A, B, C menut. Az van, ha nem eszi max kap kenyeret es sajtot. Erre az elmult idoben 1x volt szukseg. A spenotot meg sem kostolta. Kozolte, hogy "nem" :) PEdig en is azt ettem, 2 hete szepen megette o is. Eroltetni en nem fogom, de nincs is mas helyette. Mondjuk nekem alapjaban veve jo evol Es jo a sulya is. HA kis vekonyka lenne, es meg enni sem enne, biztos mashogy allnek a kerdeshez ;)

2014. máj. 13. 12:39
 2/6 anonim ***** válasza:
Uzsi utan meg van 1x gyumolcs. Mostanaban eper vagy cseresznye.
2014. máj. 13. 12:40
 3/6 gabszem ***** válasza:

2 év 3 hós kislány.

Reggeli: 240 ml kakaó vagy macikávé 2,8 %-os tejből, pár falat szendvics (májkrém, párizsi, zsömi, paradicsom , kockasajt, de tényleg csak pár falat)

10 órai: gyümi (banán, eper, körte vagy alma) , túrórudi, vagy pici csoki.

Ebéd: főzelékek (spenót, krumplifőzi, főtt tojással, tükörtojással, virslivel) rántott hús, krumplipüré, sültkrumpli vagy pörkölt tésztával, levesek, paradicsomos húsgombóc, fasírt stb.

Uzsi: vagy az ebéd második fele, ha alvás előtt nem evett, vagy ha rendesen ebédelt akkor joghurt, vagy valami kis süti, palacsinta stb.

Vacsi: legtöbbször hideg (ua. mint reggelinél)

Alvás előtt kb. 150 ml tej

1,5 éves korában is kb. ez volt a menü, csak talán még kicsit kevesebb kakaót ivott reggel.

2014. máj. 13. 13:15
 4/6 gabszem ***** válasza:
Még annyi, hogy néha szoktunk vacsira pl. tükörtojást, lágytojást vagy rántottát csinálni esetleg virslit főzni. De hétvégén reggelire sokszor eszünk tojást. Nagyon szereti a bundás kenyeret is. és van amikor még este is gyümölcsözik kicsit.
2014. máj. 13. 13:17
 5/6 anonim ***** válasza:
2 múlt pár napja:reggel felkelés után kb 1 dl tejital,majd reggelizőpehely,vagy péksüti,zsemle,tízórai:imádja a meleg szendvicset csirkemell sonkával,sajttal(ez minden nap)felkelés után 1,5 dl tejital,ebéd:leves,sült hús,rakott dolgok,szóval amit ép főztem,uzsi:joghurt,vagy krémtúró,keksz,vacsi:virsli,májkrémes,vagy vajas-sajtos kenyér,néha még fürdés után kér pár kanál tejpépet...ennyi,sokszor őt is kergetni kell,mert fontosabb játszani,mint enni,nem bír megülni....
2014. máj. 13. 13:21
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a tippeket!:) Igazából egy nagyon jó evő baba volt, mindent megevett, amit elé tettem és teljes adagot. Most meg egy 3 hónapja alig eszik valamit, úgy megyek én is utána, hogy legyen valami a hasában. talán a fogak is közrejátszanak, mert nemrég bújt ki a 4 szemfoga és megszenvedett vele, most meg nyilván indul az utolsó 4 rágófog közül valamelyik, már csak azok hiányoznak. Állandóan a szájában 2 ujja, néha ökrődik, úgy bedugja őket.

Köszi mégegyszer.

2014. máj. 14. 10:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!