Anyukák, leírnátok nekem, hogy néz ki 1,5-2 éves kisgyereketek napi menüje?
Reggeli: tej. Talan meg csipeget utana velunk valamit. Keksz, ma joghurt muzivel.
Tizorai: 1 gyumolcs, altalaban banan, mert azt konnyen visszuk magunkkal
Ebed: a leves az isten! Azt minden mennyisegben, es barmilyet. Teszta, rakott dolgok, rizses hus, fozelek.
Uzsonna joghurt gyumolccsel
Vacsi: amit mi eszunk. Altalaban szendvics, paradicsom..vagy valami zoldseg.
Tej
En nem engedem a valogatast. Nem csinalok neki A, B, C menut. Az van, ha nem eszi max kap kenyeret es sajtot. Erre az elmult idoben 1x volt szukseg. A spenotot meg sem kostolta. Kozolte, hogy "nem" :) PEdig en is azt ettem, 2 hete szepen megette o is. Eroltetni en nem fogom, de nincs is mas helyette. Mondjuk nekem alapjaban veve jo evol Es jo a sulya is. HA kis vekonyka lenne, es meg enni sem enne, biztos mashogy allnek a kerdeshez ;)
2 év 3 hós kislány.
Reggeli: 240 ml kakaó vagy macikávé 2,8 %-os tejből, pár falat szendvics (májkrém, párizsi, zsömi, paradicsom , kockasajt, de tényleg csak pár falat)
10 órai: gyümi (banán, eper, körte vagy alma) , túrórudi, vagy pici csoki.
Ebéd: főzelékek (spenót, krumplifőzi, főtt tojással, tükörtojással, virslivel) rántott hús, krumplipüré, sültkrumpli vagy pörkölt tésztával, levesek, paradicsomos húsgombóc, fasírt stb.
Uzsi: vagy az ebéd második fele, ha alvás előtt nem evett, vagy ha rendesen ebédelt akkor joghurt, vagy valami kis süti, palacsinta stb.
Vacsi: legtöbbször hideg (ua. mint reggelinél)
Alvás előtt kb. 150 ml tej
1,5 éves korában is kb. ez volt a menü, csak talán még kicsit kevesebb kakaót ivott reggel.
Köszönöm szépen a tippeket!:) Igazából egy nagyon jó evő baba volt, mindent megevett, amit elé tettem és teljes adagot. Most meg egy 3 hónapja alig eszik valamit, úgy megyek én is utána, hogy legyen valami a hasában. talán a fogak is közrejátszanak, mert nemrég bújt ki a 4 szemfoga és megszenvedett vele, most meg nyilván indul az utolsó 4 rágófog közül valamelyik, már csak azok hiányoznak. Állandóan a szájában 2 ujja, néha ökrődik, úgy bedugja őket.
Köszi mégegyszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!