Mikortól sétált veletek ügyesen a kisgyereketek?
Hú, de jó kérdés, már én is fel akartam ezt itt tenni :)
Bár a lányom még csak másfél éves, ezek szerint a közeljövőben nem várhatom, hogy bárhová el tudok menni vele úgy, hogy belátható időn belül oda is érjek :)
Mi ha csak andalgunk, vagy sétálunk a kutyával, akkor nem zavar, mehet amerre akar, viszont ha célirányosan megyek valahová, pláne hosszabb útra (bolt, nagyszülők, posta stb.), akkor a hátamra veszem, mert különben sosem érnénk oda.
nekem két éves a fiam, de sokszor nem arra jön amerre kéne :) de annyira nem panaszkodom, mert egyre inkább sétálunk kézenfogva, vagy szépen jön mellettem.
de érdekes 1,5 évesen sokkal rosszabb volt a helyzet, most már ha mondom hova megyünk sokat segít, pl a pékséget tudja hol van, így nagyon szépen jön.
Nem mindig megyünk kézenfogva, hagyom szaladgálni, de persze sokszor fogom a kezét, meg ha közel az úttest akkor is.
Ha megmakacsolja magát, akkor felveszem, aztán pár lépésre leteszem. De van mikor saját maga akarja hogy felvegyem és valahogy mostanában egyre gyakrabban....
Pontos idejét nem is tudom...egy biztos, hogy most 3,5 éves a lányom és már szépen jön mellettünk, nem mászkál el össze-vissza, és ha megnéz valamit, és szólok neki, akkor jön és nem kell már könyörögni.
De ez már egy ideje így van, nem is tudom, talán a 3 éves kor volt a vízválasztó e téren.
Két évestől nem lehet elvárni a szabálykövetést, sőt, fontos fejlődési állomás mindannyiónk életében a dackorszak, ami nagyjából 1-3 éves kor között jelentkezik.
A szabálytudat kb 4 éves kortól mondható érdemlegesnek, átlagos esetben. A fejlődés része, velejárója amit leírtál, kedves kérdező. 3-4 éves koráig lesznek még hasonló gondok, mint mindenkivel, ilyen életkorban. Persze várhatóan egyre együttműködőbb lesz, pontosabban szólva van egy pár napos = hetes időszak, amikor látványos változás történik ilyen téren. Pl a dackorszakra nézve, mely utóbbi valakinél 2 éves korra abbamarad, másnál meg 3 és fél évesen is tart, persze esélyesen később is kezdődött az utóbbi esetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!