Megőrülök a gyerekemtől. Más is?
"A szülők megszégyenítik gyerekeiket, ha nincs számukra idejük.
Bármi is a baj, ha a szülők a saját érzelmi problémáikba merülnek el, nem tudnak jelen lenni gyerekeik számára.
A legnagyobb sérülés, ami egy gyereket érhet, ha vágya, hogy individumként szeressék és szeretetét fogadják el, nem teljesül...
Minden gyereknek kétségbeejtően fontos tudnia, hogy a szülei egészségesek, és képesek gondját viselni és hogy fontos a szüleinek."
"A fontosság azt jelenti, hogy a gyerek különleges volta tükröződik e szülei vagy más, jelentős gondviselők szemében.
Fontosságát az is jelzi, hogy mennyi időt töltenek vele.
A gyerekek intuitíve tudják, hogy az emberek arra szentelnek időt, amit szeretnek.
A szülők megszégyenítik gyermekeiket, ha nincs rájuk idejük."
Nem vagy rossz anya, csak ki akarod harcolni tőle, hogy másra is adjon időt.
Ezen én is átestem és esei is naponta többször.
De nem élhetünk disznóólban, ugye?
Szia!
Az én kislányom is 20 hónapos és bár ennyire nem durva a helyzet, mint nálatok, de azért nekem se könnyű.
Pont a múlt év végén volt 2 hétig, amikor egyáltalán nem volt hajlandó főtt kaját enni. Hiába főztem neki a kedvenceit egyszerűen meg sem kóstolta és már tolta el a kanalat... nagyon rossz volt, úgyhogy átérzem a helyzetedet.
Én is nagyon sokat foglalkozom vele és napközben nagyon keveset játszik magában, mert mindig velem akar játszani. De amikor mosogatok és odajön, hogy játszunk, akkor mindig mondom neki, hogy "anya, most mosogat, ha befejeztem majd megyek". Így szép lassan megtanulta és addig leül a lábam mellett és ott játszik. Fontos, hogy amikor befejezem tényleg vele foglalkozzak utána, mert így nem "verem át" és a bizalom megmarad és megtanulja a dolgokat. Szóval szép lassan próbáld megtanítani erre a lánykádat.
Én még ráadásul ismét babát várok, a 10. hétben vagyok és nagyon-nagyon fáradt vagyok... de sajnos nem tudok napközben pihenni mellette, csak akkor ha ő is pihen...
Azzal vigasztalom magam, hogy 2 gyerek mellett ez már "kismiska" lesz :-)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!