Kertes házban kiengeditek 2 és 5 éves gyereketeket egyedül az udvarra? Ha igen hány éves kortól? Egyszerre kimehetnek, vagy csak a nagyobb mehet ki egyedül?
Az összes gyerekemet 11 hóstól a 7 évesig kiengedem egyedül az udvarra (illetve nincsenek is egyedül mert 6 - an vannak). Hatalmas udvar, hatalmas vetemény, rengeteg tyúks.ar, jelenleg 5 köbméteres sóderhegy és még élnek. Aki még nem tud járni az mászik, a nagyobbak figyelnek a kicsikre, ha kint van dolgom kint vagyok, ha bent akkor bent.
Jézusom, az ember - gyerek rablók még nem jutottak eszembe...na mindegy, remélem nem viszik el mindegyiket, csak egyet.
11-es, jót röhögtem, köszi :) nekem csak egy van jelenleg,de decemberre várjuk a tesót,akkor remélem csak utána viszik el a nagyobbat,h. maradjon utánpótlás :)
kedves utolsó! szerencsére mások vagyunk, én nem rettegek. és nem féltem agyon (számomra ez már az a kategória).
4,5 évesem van, még soha nem volt kint az udvaron egyedül :D
nagy medence van, többször esett már bele, hiába tud úszni, ha beleesik lehet összezavarodik (1,5 éve már nem pottyant bele, de akkor is veszélyes a mély medence).
üzlet van a kert másik végén, kiskapuval el van választva, be nem látnak, de nem kulcsos a kapu, így ki tudna menni.
azonkívül van egy kutya is aki már nagyon öreg. sajnos mostanra nagyon lerobbant a öreglány és féltem a gyerektől, nehogy elüsse biciklivel vagy futás közben neki rohanjon mikor vánszorog.
szóval nem :(
A nagyobb fiam 7 éves. 1 éve költöztünk kertesbe, akkor már simán lehetett kint egyedül. Akár egész nap. Ha baja van szól.
Azóta lett játszóterünk is.
A középső 2 éves, őt nem engedem ki egyedül, de csak azért, mert az emeleten lakunk. Ez egy 2 emeletes társasház, mindkét lakáshoz tartozik külön kert. Ha alul laknánk, és a konyhából nyílna az ajtó a kertre, simán lehetne kint ő is egyedül.
A legkisebb 8 hónapos, ő még nem is igényli.
A kaput zárjuk, kertvárosban élünk normális szomszodékkal kisvárosban.
Két és fél éves a fiam, de egyenlőre egyedül csak pár percre szoktam kint hagyni! Mondjuk ha bejövök wc-re, vagy megkeverni a kaját, amit főzök stb.
Most akarom azt elkezdeni,hogy bejövök és nézem az ablakból,hogy mit csinál. Igazából semmi veszélyforrás nincs a kertben, fű van meg tuja, a kapu mindig zárva, a terasz lépcsőn meg már tud közlekedni. Csak még valahogy eddig féltettem! :)
2 és 4 évesek, simán kimennek egyedül vagy együtt, olyankor általában utánuk küldöm a kutyát is, hogy vigyázzon rájuk (óriás schnauzer). Meg is bolondulnék, ha folyamatosan a nyomukban kellene lenni, nem haladnék semmit a munkával. Nálunk is kb úgy van mint Fintor Zsófi írta, sok állat, sok szar, sok "veszély", és különböző intenzitású sírások :).
A nagyobbik egy éves volt, épp egy hete hogy járni tudott, amikor fogta magát és legyalogolt a lovak legelőjének a sarkáig (a háztól 70 méter). Hátra sem nézett.
Kevés dolog van, ami szigorúan meg van nekik tiltva (és röviden, tömören elmagyarázva, miért), pl nem mászunk fel a kútra, nem megyünk ki az útig, egyedül nem megyünk a medencébe, kotló madarat nem piszkáljuk - ezeket betartják, a többi veszélyt meg oldják meg maguk, saját tapasztalattal tanulva. Eddig bevált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!