Kertes házban kiengeditek 2 és 5 éves gyereketeket
egyedül az udvarra? Ha igen hány éves kortól? Egyszerre
kimehetnek, vagy csak a nagyobb mehet ki egyedül?
Megmondom őszintén, soha sem engedtem ki őket egyedül. Igaz, ennek az az oka, hogy mindig is volt kutyám (hol egy, hol kettő) és semmiképpen sem akartam, hogy a gyerekek és a kutya között bármilyen konfrontáció legyen.
Mikor már nagyobbak lettek, akkor is úgy mentek ki, hogy az ajtó nyitva volt, hogy halljam, ha bármi gond van.
2014. jún. 25. 10:31
Nekünk egy kicsi udvar van hátul, ami teljesen belátható. Én kb 2,5 éves kora óta engedem ki a lányomat, de közben persze bentről szemmel tartom. Van hátul mászóka, csúszda, homokozó hinta, és sosem volt balesete, már majdnem 5 éves.
Nem kertes házban lakunk, de pl anyósomnál eszem ágában sem lenne egyedül kiengedni az ötévesemet, pláne egy kétévessel. Fő indokok: bárki beugrik a kerítésen és viszi, én meg se hallom, kutya bármikor bekattanhat
4 évesek a gyerekeink (bátyámé és az enyém - egy telken vannak a házaink) kimennek együtt az udvarra, már nagyon jól elvannak és szépen játszanak.
Mondjuk az udvarunk biztonságos, próbáltunk mindent eltüntetni, ami felesleges és netán veszélyes. S az udvar sem nagy, kutya nincs, és belátható nagyjából a tér.
2 évesen még nem hagytam egyedül kint.
2014. jún. 25. 10:34
5/23 A kérdező kommentje:
...akkor megnyugodtam,hogy nemcsak én vagyok ilyen papaanya...Én sem merem kiengedni őket együtt..nagyon ritkán a nagyobb kimehet..de olyankor az összes ajtó,ablak nyitva van,hogy halljam mi történik odakint,és közben szinte két percenként ránézek.
sztem még egy éves sem volt,amikor már egyedül bóklászott odakint. nagyon jól elvan,mindent behallok. eteti az állatokat, ül a csirke ól előtt, trécsel a nyulakkal, folytogatja a libát :D ugat a kutyával a járókelőkre :D a sírásából azt is megállapítom,h. csak kicsit esett vagy nagyobb a bánat. ma pl. megcsípte a liba,mert elvette tőlük a kaját. hát leüvöltötte a napot az égről :) magasra nem tud felmászni, a kertbe nem tud lemenni,h. ne halljam. max 20 m távolságban van a konyhától,ahol én vagyok. így még haladni is tudok,ha olyan napja van. nem is tudnám bent tartani sztem, előre félek a téltől,amikor ugye nem lehet egész nap kint kolbászolni.
2014. jún. 25. 11:19
Azt is meghallod, ha megeszi az egyéves a libakakit? Nem tudom, milyen kerítésetek van, de egy elszánt férfi a legtöbb kerítésen simán beugrik és mire föleszmélsz, már viszi is magával a gyereket. Sose történjen ilyen, de az ember mindig csak akkor tudja meg, hogy mije volt, amikor már nincs. (Amúgy a fojtogatás nem ly)
2014. jún. 25. 11:23
tudod hány gyereket vittek már el játszótérről, úgy,h. ott volt a szülő? ha örökké rettegésben élnék,azzal a saját életemet keseríteném meg. egyébként szerencsére ez e egy nyugodt környék, autót sosem zárjuk be és a kapu előtt áll. illetve a 4 éve beépített bejárati ajtónk még kulcsot nem látott. nem félhetek örökké mindentől. az isten háta mögött lakunk,ide még a betörő meg az emberrabló sem jön :)
(köszi a helyesbítést (j-ly)!
2014. jún. 25. 11:29
Ha olyan kertem lenne, ami teljesen belátható, gyepen kívül nincs benne semmi, és a gyerekek a kertből nem tudják megközelíteni a kaput, simán. De ilyen kert nemnagyon van :)
Van egy majdnem 3 évesem, őt ki szoktam engedni, de kb. 2 percenként rákiabálok, hogy jelentkezzen be, hogy "itt vagyok". Vagy megyek, és ránézek. Egy 5 éves azért már nem hülye, szóval ő kimehetne.
2014. jún. 25. 11:30
jah és a libakaki: attól még senki nem halt meg ;) amúgy,ha elképzelem a szituációt,h. kint ülök a gyerekkel,mondjuk a lócán,ő pedig a portán kóricál úgy,h. látom és a szememet le sem veszem róla (ami önmagában elképzelhetetlen), épp meglátom,h. a szájához emeli a libakakit,ha már 2 lépésnél távolabb van tőlem sem tudom megakadályozni,h. megegye. azt meg ugye senki nem várhatja el tőlem,h. a sarkában legyek minden másodperceben.
2014. jún. 25. 11:31
Kapcsolódó kérdések: