Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Anyukák, akinek gyermekének...

Anyukák, akinek gyermekének nagyon hamar megromlottak a fogaik, mivel csillapítottátok, amikor már fájtak?

Figyelt kérdés
2014. jún. 24. 18:28
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
56%
Fogorvoshoz kell elvinni, nem fájdalomcsillapítóval tömni. Tejfogat nem szoktak kihúzni, hogy a gyökere tartsa a helyet a maradandó fognak, de ha nagyon rossz a fog, akkor lehet muszáj kihúzni, amúgy meg kitisztítják a foggyökeret. Ha már maradandó fogról van szó akkor pedig be kell tömetni.
2014. jún. 24. 18:36
 2/18 A kérdező kommentje:
Még csak 3,5 éves.Voltunk már fogorvosnál és nem tömi be,mert a kisfiam nem hagyná.Kisebb korába leverte a fogzománcot az első fogáról és csúnyán elkezdett romlani neki.Nem szeretném gyógyszerrel tömni,nem szokásom.Csak érdeklődtem más mit ad,ha már nagyon nagyon fájna neki,akkor én is adnék a fiamnak.
2014. jún. 24. 18:54
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Vidd fogorvoshoz . A kisfiam kicsi korában lefejelte a padkát ami miatt egy jó pár fogáról letört a zománc, akkor azt mondták hogy nem baj az , majd úgy is kiesik és jön a másik.. Hát nem ez történt.. hanem annyira szét ment hogy a gyökeréig lekopott. Egy hónapja húztak neki 10 tejfogat, mert ezek miatt nem , vagy nem jó helyen tudott neki áttörni az igazi foga. Szóval szerintem csak vidd el fogorvoshoz az a legjobb.
2014. jún. 24. 18:54
 4/18 anonim ***** válasza:
utolsó vagyok. Látom hasonló szituban van a te gyerkőcöd is mint az enyém volt. Az enyémnek altatásban húzták ki . ( Csak gázzal altatták, ahogy kész volt keltették is fel , max 15 percig tartott az egész) És már látni lehet a különbséget, mert a kis fogai mennek a rendes helyükre.
2014. jún. 24. 18:55
 5/18 A kérdező kommentje:
Nálunk is 2 lerohadt tövig elől :(
2014. jún. 24. 18:56
 6/18 A kérdező kommentje:
Gondolkodtam rajta,hogy elviszem egy másik szakemberhez,mert ez is ,akinél voltunk azt mondta,hogy majd 6 évesen cserélődik és arra majd jobban kell vigyázni.Hát az még egy kicsit odébb van :(
2014. jún. 24. 18:58
 7/18 anonim ***** válasza:
Nálunk 4! Sőt volt több foga is ami tönkre ment , mert mikor lefejelte a padkát akkor más fogai is sérültek. Természetesen nem azonnal fogsz időpontot kapni ( ha otthon van erre a dologra lehetőség, mármint kihúzni altatásba, de biztos van ) Addig mi direkt fogfájásra való zsibbasztó gélt használtunk neki.
2014. jún. 24. 18:58
 8/18 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm.Utánanézek ennek az altatásos módszernek.
2014. jún. 24. 19:01
 9/18 anonim ***** válasza:
Nem baj, ha nem tömi be, de a foggyökeret kitisztítja, és utána jobb lesz, nem fog fájni neki. Nem csillapítózhatod 6-12 éves koráig mire az összes tejfog kiesik.
2014. jún. 24. 19:02
 10/18 anonim ***** válasza:
Nem tudom merre laktok, de nálunk biztos nincs lehetőség altatásra.
2014. jún. 24. 19:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!