Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » A családi körülményeim nagyon...

A családi körülményeim nagyon megromlottak, mi lesz így velem?

Figyelt kérdés
Idén érettségizem, a családomban napi szinten óriási veszekedések vannak, nem tudom meddig bírom még, de ezt a tanévet már csak kihúzom valahogy (bár nem lenne mindegy,hogy hogyan ugyebár...). Most már ott tart a dolog,hogy nevelőapám nem akar adni pénzt egyáltalán , ő az egyetlen kereső a családban de nagyon jól keres és eddig nem volt semmiféle anyagi problémánk,sőt! Amióta azonban összeszedett valami retkes cédát, azóta nem igazán ad itthonra pénzt, és tőlem mint nem vérszerinti lányától megvon lassan mindent, anyukámtól úgyszintén. Anya már lassan kikészül etől az egésztől, attól félek mentális problémái lesznek. Én jövőre elvileg költöznék fel Budapestre és ott tanulnék tovább de nem tudom,hogy hogyan fogok pénz nélkül meglenni ott. Mit tehetnék? Dolgozni egyetem mellett maximum csak mellékállásban lehetne vagy hétvégenként de a mai munkanélküliségben nem hiszem,hogy pont engem vennének fel mindenféle szakmai végzettség nélkül bárhová is. Számomra iszonyú megterhelő ez az egész helyzet, főleg lelkileg, ezt a feszültséget már nem bírom ami itt megy, ráadásul a kitutat sem látom. Tudnátok adni valami tanácsot? Vagy csak egy megnyugtató vigasztalást...
2010. dec. 18. 23:00
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem tudtok külön költözni tőle valami rokonhoz, ismerőshöz?
2010. dec. 18. 23:16
 2/5 anonim ***** válasza:

1,Felvesznek az egyetemre de halasztasz és addig elmész dolgozni,amiböl félreteszel a késöbbiekre.Bár szerintem ahoz külföldi melo kellene hogy az ember elegendöt félretegyen.

2,Sajnos a diákhitel!Bármennyire is a legbutább dolog és nagyon jol meg kell gondolni,sajnos valaki csak így tud tanulni és megteremteni magának a megfelelő végzettséget(nem mindekit támogatnak a szülei).

3,Suli melett melo,bár kiba nehéz de nem megoldhatatlan,rengeteg ismerösöm dolgozik suli melett általában vannak olyan munkák amit direkt ilyen embereknek adnak akiknek más elfogllatságuk van,azaz nem olyan h be kell menned mindennap 8-20h ig hanem akkor mész amikor tudsz.

Sajnos nem számithatsz a nevelőapádra és mivel édesanyád is örül gondolom ha megél őrá sem.Mondjuk a legjobb lenne összefogni anyuval és a nevelöapádat kitenni vagy ha ti laktok nála külön menni,bár nehéz de ketten sikerülhet.

Anyudnak is lehet jo lenne a környezetváltozás.Nem szabad egy ilyen szemét alakkal hagynod.Amúgy jobb egyetem elött még megtalálni a neked megfelelő megoldást mert ez a lelki gond majd rányomja a bélyeget a tanulásodra is.Remélem sikerül kitalálnod a megfelelőt számodra.

2010. dec. 18. 23:23
 3/5 A kérdező kommentje:
Bárcsak ilyen egyszerű lenne. :-/ Sajnos sehova se tudunk menni.
2010. dec. 18. 23:23
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Valami munkát mindenképp kell majd kerítenem ez biztos. Sajnos elköltözni nincs lehetőségünk, van még két kisöcsém is , nekik a nevelőapám az édesapjuk. Anyukámnak nincs keresete, így még arra sincs lehetőség,hogy átmenetileg külön éljünk Nem egy egyszerű helyzet. Vérszerinti apámat 7 éve láttam utoljára. Ezenkívül még a mamám az egyetlen rokonunk,ő nyugdíjas. A legidegtépőbb az egész helyzetben,hogy tulajdonképpen BMW áll a kertünkben és mégis ilyeneken kell idegeskednem, mert ilyen egy kiszolgáltatott helyzetben vagyok, hogy tulajdonképpen nekem semmire sem lehet igényem, csak a pofámat foghatom be. Mindenesetre köszönöm mindenkinek aki segíteni próbál, igyekszem jól átgondolni a tanácsokat és lehetőségeimhez mérten megoldást találni!
2010. dec. 18. 23:29
 5/5 anonim ***** válasza:
ne vegyél fel diákhitelt! nővérem 24 éves,2.diplomáját csinálja és mai napig szop a törlesztőrészletekkel
2010. dec. 24. 11:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!