Anyukák! Engednétek modellkedni a kislányotokat?
17 hónapos a lányunk.Eddig is sokan mondták,hogy különösen szép gyermek.Mosolyogva mindig megköszöntük a dicséretet.
Azonban a minap vásároltam vele egy nagyobb bevásárlóközpontban, és leszólított minket,egy csinos,kosztümös hölgy,hogy neki van egy gyermekmodell ügynöksége és hogy olyan szép a kislányunk,nincs e kedvünk megpróbálkozni vele.Adott egy névjegykártyát.
Felhívtuk őt és elmentünk egy fél órás beszélgetésre.
Elmondta,hogy reklámfilmek,filmet,katalógusok,magazinok stb.. fotózására kellene gondolni,ez lenne a feladat.
Ti mit tennétek?Belevágnátok?
Gondolkodási időt kértünk.Magunk se tudjuk,hogy döntsünk.
Nem. Nekem többször mondták, hogy az egyik gyerekemet fotózásra kellene vinnem, de én egyrészt nem vágyom arra, hogy reklámban vagy plakáton lássam viszont, másrészt semmi kedvem végigülni vele castingot, utána meg a fotózást. Arra meg nem vagyok hajlandó, hogy többezret kifizessek arra, hogy portfoliója legyen a gyereknek.
Végül mégis úgy alakult, hogy ismerős útján mind a kettő szerepelt már egy cikkhez mint illusztráció, eltettük az újságot az emlékdobozba, de ennyi. Nincs rá igényem, hogy több legyen, az egyik fotózás meg bőven meghaladta a tűréshatáromat, pedig kedves volt a fotós is.
Én engedném, ha látnám rajta, hogy tetszik neki. Ezt egy 17 hónaposon is lehet látni. Nyilván te vagy az anyja, ismered a gyereket, és nem erőltetnéd ha nem neki való.
Egyébként a férjem 6 évesen az egyik főszereplője volt egy magyar mozifilmnek, ami több hónap forgatással járt, mialatt körbeugrálták őket. Később modellkedett is. Teljesen józan, egészséges önértékelésű felnőtt férfi. Neki ez egy kaland volt, és élvezte. Azért az egészséges önkép kialakulásánál nagyon fontos a családi háttér. Nem mindenki száll el magától, aki ebben nő fel.
"Nem érdekel a pénz"...de azért ingyen nem csinálnád. Ha mondjuk azt mondanák, hogy kifizetik az uti költséget, meg ingyen bekerülhet az újságba, de nem kapnál plusz pénzt, azért nem csinálnád, gondolom.
Nagyon kevés az, aki nem szál el attól, hogy állandóan középpontban van.
A legtöbb kisbaba pedig szeret a középpontban lenni, szereti, ha vele van foglalkozva, persze, hogy élvezik.
Nem adnám gyermekem arcát semmilyen újsághoz.
És szerintem azok, akik nem adják a gyermekük arcát ilyesmihez, csak a gyermek érdekeit nézik és nem irígyek. Láttam már pár ilyen gyermeket. Nem minden baba fut be szerencsére után nagy karriert, de akik aztán komolyan csinálják, azok csak szenvednek. Láttam már ilyet. Szinpadon kellett fellépnie a pici lánynak-emlékeztek a gyerekszájra Friderikusszal? Hát abból az egyik gyereket láttam, amint ott sírt a színpad mellett, az anyja meg nyomta, hogy menjen. És persze minden szülő azt mondja erre, hogy ő ezt nem csinálná...nem hát, ő is biztos ezt mondta.
A lányom imád öltözködni,és imádja ha fényképezik,ha valaki felkérné elgondolkodnék a dolgon,csak egy problémám lenne.Nem tudnám egy fotozásra kényszeriteni ha épp rossz napja van és nincs kedve hozzá.Nem tudom hogy zajlanak ezek a fotozások de gondolom ott teljesiteni kell,ha van kedve a gyereknek ha nincs.Nyüstölni a gyereket hogy de moslyogjál,vagy most néz fel vagy le ugy hogy közben nyügös....hát nekem ez nem érné meg.
Mondjuk én abból indulok ki amit a tv-ben láttam a szépségkirálynőkről,ott is mindegyik anyuka azt állitja hogy csak addig csinálják amig a gyereknek kedve van hozá aztán meg...némelyik szülőt rögtön agyoncsapnám amit müvel..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!