Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kire bíznátok inkább a kislány...

Kire bíznátok inkább a kislányotokat egy teljes hétvégére? Még soha nem aludt máshol!

Figyelt kérdés

El szeretnénk utazni egy olyan hosszabb hétvégére, amire sajnos nem vihetjük a 3 éves kislányunkat, csak 14 éven felüli gyerekek mehetnek.

A 3 gyerekünk közül az egyiket visszük, viszont a másik kettő itthon marad. A nagyobbikkal nincs gond, megy az apukájához arra a hétvégére ( elváltunk és gyakran van nála), de a kicsivel nem tudom mi legyen.

Vihetném a testvérével együtt a volt páromhoz, vállalná, értenek is a gyerekek nyelvén, szívesen befogadják erre a két és fél napra.

A férjem szülei pedig elvárnák, hogy náluk legyen, hisz egyetlen unoka, nem is látják sokat, inkább csak hébe hóba, bár már vigyáztak rá napközban. Idősek eléggé, de mindig mondják, hogy mikor alhat már ott az unokájuk.

A volt pároméknál ha baj van, akár baleset, bármi, rögtön tudják a tennivalót, anyósomékkal kapcsolatban ezt kétlem, szerintem azt sem tudják, hogy vannak külön gyerekkórházak.:(

Arról nem is beszélve, hogy nekem nagyon rossz a kapcsolatom velük, nem vagyunk beszélő viszonyban, csak a férjem. Ő megy a kicsivel hozzájuk látogatóba, hogy unokázhassanak.

Teljesen tanácstalan vagyok.

A volt páromat alig ismeri a kislányom, anyósban pedig nem bízom.:(

2013. ápr. 30. 19:33
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
59%
Mivel a gyerek meg soha nem aludt máshol, oda vinnem, ahol a testvére is van, igy van kibe "kapaszkodnia"
2013. ápr. 30. 19:36
 2/15 anonim ***** válasza:
66%
az utazásig próbáljátok szoktatni az új környezethez a kicsit. először vigyétek egy éjszakára egy héten utána 2 alkalommal. és inkább arra bízd, aki tud is mit kezdeni ha baj van.
2013. ápr. 30. 19:38
 3/15 anonim ***** válasza:
66%
Inkább a volt párra bíznám a leírtak alapján. Arról nem is beszélve, hogy a tesója is ott lesz.
2013. ápr. 30. 19:39
 4/15 anonim ***** válasza:
66%
Szerintem vidd az exedhez, ha ott lesz a tesó. Előtte kipróbálhatjátok, meglátod hogy minden rendben és nem aggódsz:)
2013. ápr. 30. 19:40
 5/15 anonim ***** válasza:
47%
Ha 6-8 éves lenne, azt mondanám, vidd a volt férjhez, semmiképp ne add olyannak, akiben nem bízol és nem tudja ellátni. De 3 évesen úgy, hogy alig ismeri? Én inkább lemondanék arról a hétvégéről.
2013. ápr. 30. 19:43
 6/15 anonim ***** válasza:
59%

Nem bíznám a gyerekemet sem idegenre, sem olyanra, akiben nem bízom meg. Főleg nem egy 3 évest, aki még soha nem aludt máshol. Eszembe nem jutna úgy utazni, hogy a 3 gyerekem közül csak az egyiket viszem el.

A te helyedben a két lehetőség közül anyósodat választanám. A volt férjednek semmi köze a gyerekhez, a gyerek nem is ismeri. Anyósodék ismerik, szeretik. Ők is neveltek gyereket, csak el tudják látni, gyerekkórházra meg reméljük nem lesz szükség. Természetesen a férjed véleményét is figyelembe venném.

2013. ápr. 30. 19:52
 7/15 A kérdező kommentje:

Vadvízi evezésre mennénk, több mint 4 éve nem voltunk sehol. Barátok invitáltak, ha mi nem megyünk, senki nem megy.

Már nagyon hiányoznak ezek az utak, sokszor voltunk a kicsi születése előtt itt ott, a barátok ránk vártak 4 évet, már mindenki -köztük mi is- kikapcsolódnánk kicsit.

Nem sok idő van próbaalvásokat rendezni, talán most a hétvégén ki lehetne egy éjszakát próbálni az exnél vagy a mamánál. Bár a mamáék úgyis azt mondanák, hogy minden rendben volt, de ki tudja.

2013. ápr. 30. 20:03
 8/15 anonim ***** válasza:

Persze te döntesz, de egy jó tanács: ha még nem volt sehol nélkületek a gyerkőc, akkor először szoktassátok! Ne rögtön utazzatok el nélküle, mert ha probléma van, akkor mit csináltok? Mert akkor úgy gondolom ott kéne hagyni csapot-papot és hazajönni, de ha már egyszer elmentetek, ti is jól akarjátok érezni magatokat nyilván. Úgyhogy első körben szoktasd ahhoz, hogy máshol aludjon, probléma esetén érte tudjatok menni és ha stabilan elmarad, akkor szervezzetek utazást.

Egyébként inkább oda vinném, ahol a testvére is ott van, illetve akik értenek a gyerek nyelvén.

2013. ápr. 30. 20:49
 9/15 anonim ***** válasza:
Na főként így ne hagyd olyanra, akiről az a véleményed, hogy hiába mondják, hogy minden oké, te nem hiszed....
2013. ápr. 30. 20:50
 10/15 anonim ***** válasza:
54%
Nem tudom, ha 3 gyerekem lenne nem tudnék valamelyik nélkül elmenni... vagy úgy, hogy viszem mindegyiket, vagy egyiket sem. De valószínűleg inkább én is kihagynám a túrát, és megmondanám, hogy érezzék jól magukat nélkülünk.
2013. ápr. 30. 21:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!