4-5 éves gyerek nem eszik se gyümölcsöt, se zöldséget, mi tévő legyek? Ti mit csinálnátok? Jár e valaki ebben a cipőben még?
- színesek lesznek a gyümölcs-zöldség levek, így élvezet inni!
Nem hajlandó megenni sem meginni, csak az alma és narancslevet. Nem tudom, csak ismételni magam.
- Ne adj neki édességet meg nassolni valókat.Gondolom azokat eszik bőségesen,azok a gyerekek szoktak válogatósak lenni.
Ha nem eszi meg az általad odakészített ételt akkor nem eszik,majd eszik később,nem kell neki alternatív megoldásokat kínálni.
Ezt egy nagyon okos válaszoló írhatta, aki ismer mindenkit és mindent tud. Képzeld, nem nassol és nem eszik édességet sem többet, mint egy átlagos gyerek.
Mekis kaját soha nem evett és nem is fog. Én sem eszem, mert szerintem egy olcsó műanyag kaja, ami emészthetetlen, híján minden értékes tápanyagnak. Ennél azért igényesebbek vagyunk.
- készíts belőle smoothiekat, turmixokat, juicet (ha lehet héjastul). Így megmarad a vitamin tartalmuk. Ha nem akarsz nagyon tejet adni neki, akkor pedig tehet túrókrémbe is, azt szerintem minden gyerek imádja.
Próbáltam, nem issza és nem eszi meg így sem.
- Formára vágva sem? Paradicsomból katica pl. Vagy kialakul reszelőn le reszelt répa.
Formára vágva sem eszi. Ez az egyszerű próbálkozás nálunk nem működik. Nem hülye a gyerek, csak válogatós, a gyümölcs, zöldség illata apró formájában is jellegzetes. Kicsiknél lehet bejön, nálunk egyik gyereket sem lehet így "átvágni".
Ezeken az apró trükkökön már rég túl vagyunk.
Érdembeli választ várok még a kérdésemre:
Jár e valaki ebben a cipőben még?Mivel helyettesítsem? Van valami ötletetek? Mesterséges vitaminokkal nem akarom tömni, de eddig felváltva kapott (ősszel, télen). Mit lehetne adni neki?
Manó manna -ez természetes,de Antal Vali oldalán sok természetes vitaminról olvashatsz.Egyébként én felnőtt létemre sem eszek gyümölcsöt,nem szeretem,puffadok tőle,nem kívánom,mesterséges vitamint sem szedek,és makkegészséges vagyok,kb 5 évente betegszem csak le.
Sok minden másban is van vitamin,nem csak a gyümölcsben.
Utolsó ötlet: csoki fondue? Megcsínálhatja ő (segítséggel persze) és mártogathatja a gyümölcsöt a csokiba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!