Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 4-5 éves gyerek nem eszik se...

4-5 éves gyerek nem eszik se gyümölcsöt, se zöldséget, mi tévő legyek? Ti mit csinálnátok? Jár e valaki ebben a cipőben még?

Figyelt kérdés
Kisebb korában evett, de egyszer csak elkezdett válogatós lenni, és már kb. 2 éve nem hajlandó megenni. Persze levesbe, rizibizibe megeszi, de magában gyümit soha, max. almalét, narancslét iszik. Mivel helyettesítsem? Van valami ötletetek? Mesterséges vitaminokkal nem akarom tömni, de eddig felváltva kapott (ősszel, télen). Mit lehetne adni neki?
2014. jún. 19. 07:20
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

- színesek lesznek a gyümölcs-zöldség levek, így élvezet inni!

Nem hajlandó megenni sem meginni, csak az alma és narancslevet. Nem tudom, csak ismételni magam.

- Ne adj neki édességet meg nassolni valókat.Gondolom azokat eszik bőségesen,azok a gyerekek szoktak válogatósak lenni.

Ha nem eszi meg az általad odakészített ételt akkor nem eszik,majd eszik később,nem kell neki alternatív megoldásokat kínálni.

Ezt egy nagyon okos válaszoló írhatta, aki ismer mindenkit és mindent tud. Képzeld, nem nassol és nem eszik édességet sem többet, mint egy átlagos gyerek.

Mekis kaját soha nem evett és nem is fog. Én sem eszem, mert szerintem egy olcsó műanyag kaja, ami emészthetetlen, híján minden értékes tápanyagnak. Ennél azért igényesebbek vagyunk.

- készíts belőle smoothiekat, turmixokat, juicet (ha lehet héjastul). Így megmarad a vitamin tartalmuk. Ha nem akarsz nagyon tejet adni neki, akkor pedig tehet túrókrémbe is, azt szerintem minden gyerek imádja.

Próbáltam, nem issza és nem eszi meg így sem.

- Formára vágva sem? Paradicsomból katica pl. Vagy kialakul reszelőn le reszelt répa.

Formára vágva sem eszi. Ez az egyszerű próbálkozás nálunk nem működik. Nem hülye a gyerek, csak válogatós, a gyümölcs, zöldség illata apró formájában is jellegzetes. Kicsiknél lehet bejön, nálunk egyik gyereket sem lehet így "átvágni".

Ezeken az apró trükkökön már rég túl vagyunk.

Érdembeli választ várok még a kérdésemre:

Jár e valaki ebben a cipőben még?Mivel helyettesítsem? Van valami ötletetek? Mesterséges vitaminokkal nem akarom tömni, de eddig felváltva kapott (ősszel, télen). Mit lehetne adni neki?

2014. jún. 20. 09:21
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Csodát mi sem tudunk tenni,ha neked sem ment.
2014. jún. 20. 11:15
 13/16 anonim ***** válasza:
50%
itt mindenki jó szándékkal válaszolt szerintem.tudod mit,ha ilyen sértődős vagy,akkor oldd meg magad...ehhez már csak ennyit tudok fűzni.Szervusz.
2014. jún. 20. 15:13
 14/16 A kérdező kommentje:
Nem volt szándékomban megsérteni senkit, de már annyira kivagyok, nap mint nap szembesülök vele, hogy nem eszik semmi vitamint szinte, más gyerek meg falja a gyümölcsöt. Nem tudom mit vártam itt, talán valamilyen vitamin készítmény nevét, ami természetes...vagy hasonló cipőben járó anyuka tapasztalatait. Annyi mindent kipróbáltam, de a szagukat sem bírja a gyerekem.:((( Elviszem szakemberhez, mert ez nem normális sajnos szerintem.
2014. jún. 21. 20:38
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Manó manna -ez természetes,de Antal Vali oldalán sok természetes vitaminról olvashatsz.Egyébként én felnőtt létemre sem eszek gyümölcsöt,nem szeretem,puffadok tőle,nem kívánom,mesterséges vitamint sem szedek,és makkegészséges vagyok,kb 5 évente betegszem csak le.

Sok minden másban is van vitamin,nem csak a gyümölcsben.

Utolsó ötlet: csoki fondue? Megcsínálhatja ő (segítséggel persze) és mártogathatja a gyümölcsöt a csokiba.

2014. jún. 21. 20:53
 16/16 anonim válasza:
100%
Az én húgom se ette meg ezeket. Mindig csak csokoládét meg édességeket evett. Aztán a szüleink végre megemberelték magukat, és nem adtak neki többet. A gyerek csak zöldséget meg gyümölcsöt kapott enni. Először két napig nem evett, mert nem kapott mást. De iszonyú éhes lett, és végül megtetszett neki. Ennyi a sztori
2014. szept. 24. 14:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!