4-5 éves gyerek nem eszik se gyümölcsöt, se zöldséget,
mi tévő legyek? Ti mit csinálnátok? Jár e valaki ebben
a cipőben még?
Szerezz be egy gyümölcs centrifugát. Abba mehet minden zöldség-gyümölcs, laktató is, meg egészséges. Igaz nekem még pici a fiam, de a 4 éves unokahugom is így vettük rá a zöldségekre :) Vond be őt is, hogy mit raksz éppen bele, szép színesek lesznek a gyümölcs-zöldség levek, így élvezet inni! :)
2014. jún. 19. 07:29
a két tesóm is ilyen volt. Az egyiknél az segített, ha nagyon apróra (minél szabályosabban) összevágva adták oda neki a zöldséget. A másik pedig főzelékként mindent (tényleg mindent) megevett.
2014. jún. 19. 07:41
Ne adj neki édességet meg nassolni valókat.Gondolom azokat eszik bőségesen,azok a gyerekek szoktak válogatósak lenni.
Ha nem eszi meg az általad odakészített ételt akkor nem eszik,majd eszik később,nem kell neki alternatív megoldásokat kínálni.
2014. jún. 19. 07:51
az unokahúgom,igen csak ő már 11éves.nagyon elrontották,mert alig van kaja amit megeszik.persze a kakaós csiga meg a mekis kaja mindig lecsúszik neki.merthogy megveszi az anyja,nehogy éhen haljon.a gyerek pedig nagyon jól tud manipulálni.persze nem kell mindent szeretni,de mindennek van határa...
2014. jún. 19. 08:22
én is azt ajánlom, hogy készíts belőle smoothiekat, turmixokat, juicet (ha lehet héjastul). Így megmarad a vitamin tartalmuk. Ha nem akarsz nagyon tejet adni neki, akkor pedig tehet túrókrémbe is, azt szerintem minden gyerek imádja.
2014. jún. 19. 08:28
Formára vágva sem? Paradicsomból katica pl. Vagy kialakul reszelőn le reszelt répa.
2014. jún. 19. 08:58
Az én fiam se nagy gyümölcs-zöldségevő, 4,5 éves. Pedig látja tőlünk, a húgának nem tudok elég gyümölcsöt adni. Télen a banán még lecsúszik, de szoktam zacskós gyümölcspépeket venni (vitatigris, babylove, hipp), azokból bármennyit megiszik. Nyáron meg próbálkozunk, nemrég az ananász ment mindkét gyereknél, most - meglepetésemre - az áfonya. A cseresznye magját távolra köptük, úgy ette.
Vacsoránál mindig kap zöldséget, pár falatot, sokszor többfélét, az úgy megy.
2014. jún. 19. 09:33
utolsó vagyok: Nálunk nincs nasi, reggelire eszik házisütit, kekszet. Tv nézés közben vacsora után gyümölcsözés van. Nem is igényli a csokit, max hetente 1-2 kockát eszik meg. Én nem ajánlgatom, ő nem kéri.
2014. jún. 19. 09:35
9/16 A kérdező kommentje:
4-5 éves gyerek nem eszik se gyümölcsöt, se zöldséget, mi tévő legyek?
Jár e valaki ebben a cipőben még?
nem értelek.itt mindenki saját tapasztalatot írt.mi a gondod?
2014. jún. 19. 21:07
Kapcsolódó kérdések: