Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 20 hónapos gyerekkel barlangtú...

20 hónapos gyerekkel barlangtúrán volt valaki? Kivitelezhető?

Figyelt kérdés
Kirándulni mennénk a 20 hónapos és a majdnem 6 éves gyerekeinkkel. A nagyfiamat teljesen lázba hozta a barlang, ezért arra gondoltunk, hogy talán az Aggteleki barlangban egy órás túrát még ő is végig tudna sétálni. Kiépített betonutat írnak. A kicsit kézenfogva, ölben vinnénk, hordozókendőnk is van. Volt így valaki? Egyáltalán bemehetünk így, mert nem találtam infót róla?

2014. jún. 7. 22:08
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
83%
Annyi barlangban jártam, hogy konkrétan az aggtelekit nem tudom felidézni, de általában igaz rájuk, hogy a legtöbb szakaszon libasorban kell haladni, azaz nem tudod rendesen fogni a nagyot, és felnőttként sokszor kell hajolgatni is, hogy be ne verd a fejed, ami hordozókendővel nem épp kellemes. Arról nem is beszélve, hogy nagyon hideg van odabent, főleg a hőségből betévedve.
2014. jún. 7. 22:11
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Persze! Hordozókendő, vagy séta, mert vannak szűk járatok.

Vinni kell hosszú nadrágot, meleg kardigánt, mellényt, sapkát.

Nagyon hideg van a barlangban.

Lassan mentek, van egy idegenbezető aki mesél a csepkő formákról, kialakulásáról....

2014. jún. 7. 22:13
 3/16 A kérdező kommentje:
Négyen mennénk, tehát én az egyik gyereket, apa a másik gyereket, mindkettőre tudunk vigyázni. Én még az Aggtelekibe nem voltam, legalábbis nem emlékszem. :) A képek alapján eléggé ki van építve, nem az a bujkálós, bukdácsolós, emiatt esett rá a választás. De ha valaki konkrétan tudja, hogy milyen, mennyire járható, az nagy segítség lenne! Az Aggteleki rövid túrát néztük a Baradla barlangba.
2014. jún. 7. 22:20
 4/16 A kérdező kommentje:
2014. jún. 7. 22:23
 5/16 anonim ***** válasza:
70%

Az egy dolog, hogy járda van, de sötét és valamennyire csúszós a víztől. Plusz denevérek. ;)

Fix, hogy csak a 6 évest vinném be.

http://www.youtube.com/watch?v=EsBI8V9MTYw

2014. jún. 7. 22:35
 6/16 anonim ***** válasza:
45%
Simán végig lehet járni. Mi 1 éve voltunk egy hat és egy háromévessel. Nagyon élvezték. Kb 10 fok van, szóval meleg naci, pulcsi kell, és zárt cipő. Végig kivilágított, kiépített, enyhén nedves betonpadló van. Széles utak, vannak, simán el lehet férni többen is. A kicsi is simán sétálhat ha szeret, legfeljebb felveszitek ha megunja. Közben van megálló, a hangversenyteremben zenehallgatás stb.
2014. jún. 7. 23:40
 7/16 A kérdező kommentje:
Köszi szépen! Ez megnyugtató! :)
2014. jún. 8. 00:03
 8/16 anonim ***** válasza:
69%
biztos, hogy nem vinném be a kicsit. Ha nem tetszik neki, elkezd hangoskodni, sírni, bármi az egész barlang őt fogja hallgatni. Miért nem maradsz kint a kicsivel?
2014. jún. 8. 08:32
 9/16 anonim ***** válasza:
73%
Útólsóval értek egyet én tuti kimaradnék a kicsivel. Más lehet egész évre erre gyűjt nem feltétlenül a gyereküvöltést hallgatná egész végig a barlangba.
2014. jún. 8. 09:57
 10/16 anonim ***** válasza:
62%

Basszus. Kedves válaszolók, ti meddig ültök otthon a gyerekeitekkel. Vagy persze ti csak ringatóba mentek, meg babaúszásra. Mi a fene baja lenne a gyereknek a barlangban, és ugyan miért üvöltené végig. egy 20 hónapos már megérti mit mondanak neki. Simán el lehet bolondítani, meg mesélni neki. Egy gyönyörű földalatti világot fog látni egy gyönyörűen kiépített barlangban, vagy legfeljebb bebújik az anyukája vagy apukája ölébe, és onnan fog nézelődni. Nem áll meg az élet ha a gyerek nem a megszokott kis világában lesz. Könyörgöm majdnem két éves.

Kérdező, én mondtam tegnap hogy menjetek nyugodtan. Természetesen te ismered a gyereked, de a saját tapasztalataim alapján semmi oka nem lesz végigüvölteni az utat. Rágcsát, innivalót tudtok bevinni, végszükség esetén oda tudod adni. A nagynak meg mindenképp nagyon jó élmény. De nekem a kicsi is élvezte.

2014. jún. 8. 10:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!