Bölcsis gyereknél hogyan kivitelezhető a szobatisztaságra nevelés?
nálunk a bölcsiben szoktatás is van. megvárják míg elkezd beszélni, utána mindig mondják neki, hogy látod Piri is bilibe/WC-be pisil, nem próbálod ki te is? :)
de amíg nem beszél, nem próbálkoznak.
nem tudom máshol hogy van
Nálunk is szoktatják őket a bölcsiben. Januártól lesz bölcsis a fiam, nem mond még sok mindent, "csak" kommunikál, így azt mondta a bölcsi vezetője, hogy mivel megérteti magát, ha én is úgy gondolom, (és a gyerek is érett rá) akkor ők is beszállnak a szobatisztaságra nevelésre.
1 hónappal múlt 2 éves a fiam, tudja honnan jön és hova lesz a pisi, kaki, szívesen üldögél a bilin, WC-n, de kéri a pelust minden reggel. Ő még lelkileg nem érett rá.
Nálunk azt mondták, hogy a szülőkkel együttműködve kezdik el a szobatisztaságot a bölcsiben. Tehát ha otthon nem kezdjük, akkor ők sem, de ha már van fejlődés, és otthon is, akkor támogatják. Gyakorlatban még nem tudom, hogy hogy megy ez, mert még pelenkás a 2 évesem.
Mostanában már ráül a bilire, produkál is bele, de még nem vehetem le róla a pelenkát, mert a pisit elfelejti.
Szól néha ha kaka van, illetve már láthatólag zavarja, mert nem ül le addig amíg ki nincs cserélve a pelus. Szóval itt tartunk, ez már szerintem haladás, és a gondozónénik is bíztatnak. a bölcsiben már ráültették a kiswc-re, nem baj, ha nem megy bele semmi, csak hogy ismerkedjen vele. És ült rajta szépen. Majd idővel ez is menni fog. Szerintem minden ilyen pici dolognak örülni kell, ez is egy fejlettségi fok. Mondjuk én már megszoktam, hogy a fiam minden dologban végigmegy minden egyes lépésen ki nem hagyva egyet sem, úgyhogy ő biztos nem fogja mondani egyik napról a másikra, hogy nem kell pelus. Én csak akkor veszem le róla a pelenkát, ha már sokszor szól pisi kaki előtt, és megy a bilire. Annyit meg kell tudni tartaniuk, mindegy, hogy kisgatyát vesszünk le, vagy pelust, időben ugyanannyi. Ő még amúgy sem tudja levenni magától...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!