Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 40-es anyukák, mit gondoltok...

40-es anyukák, mit gondoltok erről? Mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés
7 éve vagyok házas, 4,5 éves a gyerekem.Bp-en lakom, távol a rokonoktól, régi barátoktól. Már az esküvő napján megbántótt a férjem...és fokozatosan lett világos, hogy egy depresszióra hajlamos és gyenge jellemű ember a férjem, aki helyett a mama mindig mindent megcsinál és mindent eltűr neki...Mivel egyébbként melegszívű és intelligens, megpróbáltam vele....de mára belefáradtam... azt látom, hogy semmilyen körülmények közt nem számíthatok rá...maga körül forog,: csak az ő konfortérzete a fontos. ...Kellemetlen, kínos helyzete hoz ismerősök és ismeretlenek előtt indulatkitöréseivel, hisztijével, figyelmetlenségével...A gyerek szereti, bár vele is igen rapszódikus a kapcsolata...Már nem vonzódom hozzá és nem bízom benne. Nem megyek vele sehova, mert folyton szégyenkeznem kell, ha vele vagyok...elszígetelődtem mindenkitől e miatt; és már nem hiszek abban, hogy jobb lehet. :( Amikor azt látja, hogy nagyon szomorú vagyok, akkor próbálkozni kezd...és tud "normális lenni2, de csak addig amíg valami váratlan történik. (Pl. legutóbb a gyereknek a lábára esett egy léc, amit ő hagyott útban...ahogy felsírt a férjem őrjöngve szídni kezdett a wc-n...még nem is tudta mi történt, de én voltam a hibás. És szídta az anyámat, meg mindennek elmondott...)....Mi voltunk az álompár...vannak akik még most is azt hiszik rólunk....Így folytatni?? Továbblépni?? Milyen lehetőségeim vannak??! :(((
2014. máj. 5. 13:43
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Hagyd el, válj el. Mellette nem leszel boldog. Gondolj bele, életed végéig így élni mellette, mint most. Ne áldozd rá az életed, ráadásul még a gyerekkel is úgy viselkedik, ezt semmiképpen nem tolerálnám neki. a külön lesztek talán majd jobban értékel titeket. Ha meg úgy sem, akkor így járt.
2014. máj. 5. 13:46
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Bár nem vagyok 40-es anyuka, de attól még tudok válaszolni a kérdésedre, mégpedig azt, ha te úgy látod, hogy ebben a kapcsolatban boldogtalan vagy és nincs mód, hogy a dolgok változzanak, akkor lépj ki belőle.

Nincs értelme csak azért kapcsolatban élni, hogy ne legyél egyedül, közben meg boldogtalan vagy, nincs semmihez kedved a pároddal. Akkor válj el és majd találsz valakit, akivel boldog lehetsz.

És hidd el, hogy a gyereknek is sokkal jobb, ha a szülei boldogok és nem csak miatta együtt maradnak és közben meg boldogtalanok. Mert ezt bizony egy kisgyerek is megérzi. És nem lesz belőle pozitív dolog a részéről sem.

2014. máj. 5. 13:49
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Bocsi,de én azt nem szeretem ezekben a kérdésekben,hogy te leírod a te verziódat, a férjedét viszont egyáltalán nem ismerjük!

Ez alapján a válaszadók legalább 80%-a azt fogja írni,hogy lépj ki a kapcsolatból,válj el.Ez nyilván táplálja majd az ez irányú érzéseidet és adhat egy löketet,de gondolj csak bele mi ismeretlenül írunk neked dolgokat és ha szétmentek,ha nem már nem leszünk ott,hogy tanácsot adjunk!

Szóval szerintem a problémáddal keress meg olyat akiben bízol,és aki ismeri a férjed álláspontját/problémáit is,vagy keressetek fel egy párkapcsolati tanácsadót!!

2014. máj. 5. 13:49
 4/10 anonim ***** válasza:
Szar helyzet, de ami nem megy, azt nem kell erőltetni. Ha úgy gondolod, ez a max amit ő nyújtani tud, és ez nem elég, akkor lépj! Neked is csak egy életed van,az pedig kevés, hogy rosszul éld le. Gondolkozz el a váltáson, és lépj!
2014. máj. 5. 13:51
 5/10 anonim ***** válasza:

Jobb nem lesz. A gyerek is a szitkozodast, veszekedeseket latja, tanulja.

Par ev mulve meg jobban belefaradsz majd.

2014. máj. 5. 13:54
 6/10 anonim ***** válasza:
51%
Ne haragudj,de csak szültél neki egy gyereket,holott már az esküvő napján megbántott,és gondolom nem a gyerek születése után változott meg egyik pillanatról a másikra.Nagyon nem lenne fair a gyerekkel szemben,ha elválnátok,miközben ti akartátok azt ami most van,ti tettétek ilyenné,és közösen változtathatnátok rajta.Olyan nagy gond nincs,nem üt,nem ver,nem alkoholista,nem csal meg,gondolom dolgozik,jó vannak hibái,de manapság a legegyszerűbb a "lapát,tipli,válj el,hagyd el stb" Csak a a gyereknek nem lesz egyszerű,de neki nagyon nem.
2014. máj. 5. 13:54
 7/10 anonim ***** válasza:
Úristen mintha az én életem írtad volna le...:(
2014. máj. 5. 14:05
 8/10 A kérdező kommentje:

Azért írtam, mert tényleg kíváncsi vagyok mit gondoltok? Azért írtam, mert NEM MONDHATOM EL SENKINEK :(. Nincs akinek...az anyám idős és beteges, az öcséméknek elég a maguk baja...az egyik régi, megbízható barátnőm sose volt férjnél, a másik barátnőm élete meg másképp nyomoruságos.. és mindketten 250km-re laknak....Valaki kiváncsi mit mondana erre a férjem. A férjem azt mondaná, hogy nem könnyű velem, mert folyton zavarom a konfortzónáját, hogy nincs nyugalma velem....közben folyton igényli a pozitiv-visszajelzést..DE szerinte teljesen rendben van a kapcsolatunk és ő szeret engem...Én viszont azt érzem, hogy lógok a semmi szélén és ha összeroppanok, cserbenhagyom, azt a kis csodálatos teremtést, akinek tényleg szüksége van rám....már azzal is megrövídítettem, hogy nem lesz testvére :(.

Nem a férjemnek szültem, hanem azért mert szeretem a gyerekeket....

2014. máj. 5. 14:58
 9/10 anonim ***** válasza:

"már azzal is megrövídítettem, hogy nem lesz testvére :(. "

Ácsi! Gyereket az ember magának szül, mint ahogyan első, második, ötödik gyereket is magának szül. Nem a gyerekének szül kistestvért. Egy gyerek nem akkor lesz boldog, hogyha lesz vagy nem lesz kistestvére, hanem ha szeretetben, boldogságban, biztonságban nőhet fel akár testvérrel, akár egykeként.

Szóval így neki ne állj a dolgoknak!!!

Mert mire megy egy ember, ha van egy testvére, de éheznek, nincs meg mindenük, vagy egyik szülője nem akarta őt, vagy látják, hogy boldogtalan mindenki, így boldogtalanok ők is. Vagy hiába van az embernek testvére, ha két külön világban élnek, mert annyira személyiség ügyileg, érdeklődési körben ellentétesek egymással, így jobban kijön a legjobb barátjával, mint a saját testvérével.

Szóval az ember egy olyan kapcsolatban éljen, ahol boldog, egy olyan emberrel, akivel boldog, akivel közösek a céljaik, jól megvannak.

És csak akkor vállaljon gyereket, ha minden körülmény (anyagi, érzelmi, biztonsági, környezeti) dolog adott. És ha ebbe nem fér bele egy kistestvér, vagyis egy másik gyerek, hát akkor istenem. Nem történik baj.

2014. máj. 5. 15:06
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

30 evesen leptem ki egy vilag megvalto kapcsolatbol. Hazasok ugyan nem voltunk, de sokminden volt kozos es igazabol olyan volt mint egy valas. elhitette velem, hogy en ugysem kellek senkinek, meg hogy hulye vagyok stb...kozben meg vele nem tudtam meg moziba sem menni, mert a magyaron kivul mas nyelvet nem beszelt es kulfoldon elve...hat nem jatszanak magyar nyelvu filmeket a mozikban. Lenezett, levagta a szarnyaimat verbalisan. Gonosz volt hozzam es lejaratott masok elott. Aztan rajottem ennek a nyomorultnak sajat magaval van baja - es igazam is volt. Nem hagyom, hogy ez tortenjen velem!!! Iden leszek 40. Egy 3 eves kisfiu anyukaja vagyok. A 10 evvel ezelotti leckebol csak azt tudom neke dmondani, hogyha nem vagy boldog az senkinek sem jo. A gyermekek nem vakok es csak azert egyutt lenni valakivel mert van egy kozos gyermek csak rossz pelda. En nem mondom, hogy a szerelem orok! De a szeretet es a masik irant valo tisztelet annak meg kellene lenni. Mindenki megerdemel egy napi oszinte olelest es jo szot. En tudom, ha a ferjem nem olyan lenne amilyen - aldja meg a Jo Isten nagyon jo ember - de en az elejen megmondtam neki, hogy en nem tudok toleralni bizonyos f-sagokat. Ha kell, jo ha nem akkor ugy is. En boldog akarok lenni! Megbeszeltuk azt is ha valami tortenik kozottunk en soha az eletben masik ferfi akaratat nem fogom kenyszeriteni a fiamra - nekem elvaltak a szuleim es a neveloapam meg hagyjan de a lanya...az maga volt egy boldogtalan nyomoronc aki igyekezett mindenkit magaval rantani ne legyen egyedul mas is szenvedjen - onzetlen joszag.

Mit akarok ezzel mondani? Neked kell tudni, hogy neked es a gyermekednek mi a jo. A terror vagy a nyugalom. Meg tudod menteni a hazassagod, hajlando a ferjed terapiara menni? szeret valoban annyira vagy csak mondja....?...es remelem tudod ha ugy dontessz, megszabadulsz Mr Depressziotol, az is rajtad fog csattanni. Nem fog tudni tullepni rajta...legalabbis egy jo darabig! Te vagy a boldogsagod kulcsa!

2014. máj. 5. 15:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!