Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Én hagyom szabadjára az egy...

Én hagyom szabadjára az egy évesemet, vagy mások féltik túl?

Figyelt kérdés
Már ott megszólnak,h. mitől ilyen barna a gyerek. Nos,kint vagyunk egész nap,szinte csak enni,aludni megyünk be,de inkább csak aludni. Tele van szerencsétlen kék zöld foltokkal, csikarásokkal, horzsolásokkal,de hát ugye csak nem rég jár,esik-kel örökké, vidéken lakunk, így bebarangolja az egész porát, rózsabokrot,csalánerdőt,mindent. amikor nem látom a kutyával smárol,homokot,kavicsot eszik suttyomban,szóval sorolhatnám, el tudjátok képzelni,estére merő retek. Ezzel szemben mostanában több ismerős anyuka is jött hozzánk,akinek még csak kutyát sem látott a gyereke,nem ül csupasz földön, örökké ölben tartják, ha a cumija leesik,vissza sem adják már, mert hogy amúgy is örökké beteg. Teljesen rosszul voltak,h. szabadon ül a homokozóban, nyúzza a kutyát,bemegy a csirkékhez, ha úgy tetszik neki,négykézláb szántja fel az udvart... Vajon én nevelem túl barbár módon,vagy ők féltik túl? (szerintem persze ők féltik túl,csak kíváncsi vagyok mások véleményére is!)
2014. ápr. 19. 15:35
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
20%
Első vagyok kösz a lepontozást.
2014. ápr. 19. 18:47
 12/21 anonim ***** válasza:
79%
Én a hámot megértem , inkább a hám mint hogy kocsi alatt legyen mert nagyon laza vagy,kutya nyál , rózsabokor és csalán mehet...
2014. ápr. 19. 19:08
 13/21 anonim ***** válasza:
66%
Jól csinálod. Mi panelba lakunk sajnos, esélyünk sincs házat venni.Anyuméknál úgy néz ki mindég a gyerek mint a malac. 5 éves már. Picinek mászott kint az udvaron, csirke ólat látogatta, most is imád bemenni. Kutya is nyalta, macskákat nyúzza-vonja a mai napig, persze széepn. ha meghallják a hangját, szaladnak elé a cicák. Úgyhogy úgy van anyuméknál a gyerkőc, ahogy nálatok. Minden ugyan úgy.
2014. ápr. 19. 21:08
 14/21 anonim ***** válasza:
47%
Zsófi! Tökéletesen csinálod! :) nem kell az ilyenekkel foglalkozni, én is Miskolcon lakom, tudom hogy Itt milyen túlféltős mindenbebeleszólós anyukák vannak! Igaz, nekem 8 hónapos a fiam, de feláll már, oldalazva kapaszkodva lépeget! Amikor megemlítem az ilyen anyukáknak, bekapják a fejem! Ne engedjem.. Szíjazzam le? Mit csináljak ha fel kapaszkodik? :D szerintem Itt vannak a legbunkóbb anyukák.. Sz@rd le őket! :)
2014. ápr. 19. 21:16
 15/21 anonim ***** válasza:
35%

Szintén Miskolcon élek :)

A környékünkön is én vagyok a "csodabogár" amiért a másfél éves lányom állandóan a kutyával együtt sétál a közeli réten és van, amikor 6-8 kutya közt szaladgál.

Sose voltam paramami és szerintem én csinálom jól.

Inkább éljünk így, mint minden vacak miatt aggódni, aztán csodálkoznak az anyukák, hogy a gyerek beteges, félős stb.

2014. ápr. 19. 21:24
 16/21 anonim ***** válasza:
75%

Megint egy magát igazoló anyuka, aki megerősítést vár a válaszadóktól, hogy "deigen, te vagy a fasza anyuka, mindenki más szarul csinálja"..... soha nem értettem ezeket a kérdéseket.

gondolom, hogy azért csinálod úgy a dolgaidat, ahogy, mert úgy látod jónak . egyébként mit vársz, ha valaki azt írja, hogy "fú de undi, tyúk meg gyerek",akkor másnaptól másként csinálod?????

jaj, hagyjuk már.....

tipikus egy gyerekes anyuka, aki megerősítést, önigazolást vár.

3 gyerekes anyuka vagyok (1,5-3-5 évesek) és ez a rövid véleményem a kérdésedről és a kommentjeidről

2014. ápr. 21. 13:23
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Te így csinálod, más meg másképpen. Van, aki jobban félt, lehet tán, hogy van valamilyen rossz tapasztalata vagy csak egyszerűen más a személyisége, mint a tiéd. A gyerekek is mások, nem egy csorda szarvasmarha, akik ugyanúgy éreznek, gondolkodnak, működnek. Van, akit a kutya mellé lehet engedni, más gyereket meg nem.

Mit kell ezen agyalni, nem vagyunk egyformák, így szép a világ.

Nekem 2 gyerekem van, mindenben mások, az egyik szintén szántja a földet, a másik utál még a fűbe is leülni, ez van. Van baráti körben túlféltő, átlagos és hozzád hasonlóan nevelő anyuka és sok-sok különböző gyerek, de még eszembe sem jutott ítélkezni egyik felett sem. Jókat beszélgetünk és együtt nevetünk ezeken.

Szerintem is önigazolást keresel, ezek szerint nem vagy biztos magadban. Te csak csináld úgy, ahogy neked, nektek jó, másokkal ne foglalkozz. Ha valaki beszól, engedd el a füled mellett, kit érdekel. Ugyanezt javaslom a túlaggódós anyukáknak és mindenki másnak is!

2014. ápr. 21. 14:48
 18/21 A kérdező kommentje:

így van, nem vagyok biztos magamban,mivel első gyerek és visszaigazolásokat keresek,akár pozitívak,akár negatívak.

kedves 3 gyerekes!

a te válaszod pedig a tipikus 3 gyerekeseké: "megmondom a frankót,mert én már mindent megéltem". köszi a hasznos válaszod.

2014. ápr. 21. 20:37
 19/21 anonim ***** válasza:
91%

nemcsak visszaigazolást kérsz, hanem véleményezed, méghozzá negatívan azt, aki nem úgy csinálja, mint te. olvasd már vissza az írásodat.

én nem írtam, hogy mit hogy csinálok, nem mondtam neked semmi "tutit", csak a véleményemet.

ne fikázz senkit, mert ahány anyuka, annyi féleképpen élik meg a gyereknevelést, annyi döntést hoznak. és az az övéké, ne bíráld felül. még mindig ezt mondom

3 gyerekes. de ugyanezt gondoltam, amikor egy gyerekem volt, akkor is.

2014. ápr. 21. 20:59
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
egyébként az nem tetszik, hogy itt írod a véleményedet. ott vagytok élőben, látod, tapasztalod ami szerinted nem jó, nem jól csinálja anyuka. tudod, beszéld meg vele, mondd el neki a véleményedet, meglátásodat. vagy azt nem mered?
2014. ápr. 21. 21:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!