Hajvágást hogyan oldjátok meg?
Szia én is fodrász vagyok. A legfiatalabb "vendégem" másfél éves, és egy éves kora előtt kezdtem vágni a haját. Nem sír nem ugrál, tűri, nagyon aranyos. Bár az anyukája az első hajvágás előtt elmagyarázta neki az ő nyelvén, hogy mi fog történni és azóta is ha találkozunk mindig mutatja a haját, hogy vágjuk le , és még hozzáteszi, hogy nyissz-nyissz, vagyis utánozza az olló hangját. Nagyon édes. Mondjuk én is mindig előbb megbarátkozok a gyerekekkel, hogy ne féljenek. Játszunk a szőnyegen stb. ki is járok hozzájuk, mert tapasztalatom szerint a saját környezetükben sokkal jobban elvannak.
Volt olyan is, hogy "értelmes" anyuka elhozta a gyereket, ordított szegény, mint a sakál, és még anyuka rákontrázott, hogy nem baj, mert ha végez veled a fodrász néni kisfiam, akkor megverjük a csúnya fodrász nénit, meg társai. Nem csoda, hogy szerencsétlen gyerek fél. Volt olyan is aki 5 éves volt és mindenhol ordított, pesten vidéken mindenhol. Én beszélgettem vele egy kicsit, leültem vele a homokba játszani és utána egyedül nyírakozott, kiküldött mindenkit a szobából. Az egész család el volt ájulva, hogy mit csináltam a gyerekkel, mert így még ne hagyta magát sehol. Azóta is én nyírom.
Ezek az én tapasztalataim.
25 éves vagyok, és imádom a szakmámat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!