Ha nagyon unalmas számodra vagy teljesen érdektelen a téma, amiről rendszeresen! (tehát nem alkalmanként) beszél a gyereked, meddig hallgatod?
Vagy megmondod, hogy ezt ne neked mesélje?
Pl. mostanában a beszélgetés (azaz a monológ) szinte csak egy focistára korlátozódik. Vagy a csúcsszuper autócsodákra - nemcsak hozzászólni nem tudok, de a legkevésbé sem érdekel, kínlódás számomra hallgatni is, és úgy érzem, hogy elég is.
SOHA (!!!!) nem mondok neki olyat, hogy álljon le egy témával.
Példa:
2 éves a lányunk.
Kb. 2 hónapja játszuk azt, hogy elmegy a nénihez a boltba, ahol elfogyott a sonka, és csak holnap hoznak, megkérdezi, hogy helyette mit hozzon, mondom, hogy tojást, elmegy, az sincs, és így ezt kb. ezer másik élelmiszerrel, órákon át akár. Ő jön-megy a játék bevásárlókocsijával, és ÉLVEZI, de iszonyúan.
Egy hete pl. napokig hallgattam, hogy Samu a bölcsiben beteg lett, köhögött, és elment a doktor bácsihoz, aki olyan mint apa, és apa is meggyógyítja a néniket ha dolgozik. Nem viccelek: 5-6 napig csak erről beszélt.
Nem mondom, hogy halálosan izgi a téma, de ő a gyerekem, és ha én nem hallgatom végig bármennyiszer, bármiről, akkor ki?!
két éves a lányunk vele ilyen még nem fordul elő
de a férjemmel már igen :D
erre azt találtuk ki hogy mondom neki "kérdezd meg"
erre ő megkérdezi: érdekel?
mondom NEM, és békésen keresünk másik témát amin jókat beszélgetünk
Utolsó válaszoló, ez nagyon jó :)
Köszi mindenkinek.
először megfigyelném, hogy egyáltalán itt van e köztünk
(egy kisgyerekről a tanár szólt a szülőnek, hogy a gyerek még mindig mese világban él, és ez nem jó, nem lehet belőle kihozni, mindig arról beszél, az motiválja)
szóval ha a normálison belül van, akkor is érdekes, hogy ha csak egy -két fő témája van
én is próbálgatnám terelgetni más felé is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!