Hőemelkedéssel lehet fürdetni kisgyereket?
Persze, fürödhet langyos vízben.
A 39 fokos láz nem is fog lemenni fél óra alatt, sőt, nem is jó, ha hirtelen 39-ről 37-re leesik a test hője. Fokozatosan kell levinni a magas láza. A vizes lepedőbe csavarás nagyon jó megoldás egyébként, az hogy 3 óra alatt ment le a láza 39-ről, az nem baj. A hirtelen hőveszteség tud nagy kárt okozni.
Először beteg a gyereked?
Semmi gond nincs itt, 3-4 napig ez teljesen normális, hogy hol lázas, hol nem, hol hőemelkedéses, hol nem.
Majd meggyógyul, valószínű valami vírus.
Lehet hogy neki nem jó a nurofen, hanem neki panadol hatna, esetleg próbáld ki.
38,5 alatt nem is kell csillapítani (hacsak nem nagyon szenved).
Nekem ez a szirup+kúp+lepedő már egy kicsit túlzásnak tűnik.
Hozzászokás: most beteg pár napig, adhatod neki a gyógyszert, ettől nem fog hozzászokni. Ha szerencséd van, legközelebb a következő télen kell majd.
Én amúgy akkor szoktam adni, ha fáj valami, vagy ha 38,5-felett járunk.
persze, hogy szabad fürödni, sőt, az a legjobb lázcsillapítás!
máskor ne vizes törölközővel kínozd a gyereked hanem hűtőfürdővel vidd le a lázát, nagyon hatásos. sok oldalt találsz ahol le van írva pontosan hogyon csináljad.
én hőemelkedésnél mindig lefürdetem, 20 perc, mire kiszáll le is megy a hője, jól is érzi magát és gyógyszer se kell.
mondjuk az is igaz, hogy ha torokgyulladása van akkor nem árt naponta 3x adni a szirupot mert gyulladáscsökkentő, hamarabb leküzdi a betegséget. én szoktam adni 2-3 napig, gyorsan meg is gyógyul
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!