Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Milyen gyakorlatokat ajanlanak...

Milyen gyakorlatokat ajanlanak a logopedusok beszedfejleszteshez?

Figyelt kérdés

2014. márc. 23. 20:25
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
69%
Kicsit konkrétabban! (egy logopédus)
2014. márc. 23. 20:31
 2/11 anonim ***** válasza:
74%
Hány éves gyerek? Mit akarsz fejleszteni rajta? Hangok helyes képzését? Helyes kiejtést? Szókincset?
2014. márc. 23. 20:31
 3/11 A kérdező kommentje:
2eves kisfiu es csak par szot mond mint apa,anya,mama,baba,papa,anana(ananasz),amma(alma)es allat hangokat utanozza,de semmi tobb,kulfoldon elunk es ketnyelvet is hall(angolt),szeretnem egy kicsit meginditani a szokincset ha van ra valamilyen mondja is otthon.
2014. márc. 23. 20:38
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Miért kellene neki logopédus? Kevés kétéves fiú mond ettől többet. Csak arra figyeljetek, hogy minden nyelven értelmesen beszéljetek hozzá.
2014. márc. 23. 20:43
 5/11 anonim ***** válasza:
Szerintem sem kell ehhez még logopédus, ha 3 évesen nem mondana egy kukot sem akkor kellene hozzá, de gy egyszerűen csak beszéljetek hozzá sokat, elsősorban hozzá lehajolva, jól artikulálva, érthetően. Mondj neki sok verset, mesét, éneket. Motiváljad beszédre, ne enged hogy mutogasson beszéd helyett. Nem kell kijavítani a beszédét mert az csak frusztrálja, egyszerűen csak ti figyeljetek arra hogy helyes példát lásson tőletek. Még egy nyelvű 2 éves sem mond ennél többet. De kíváncsian várom a logopédus mit mond.
2014. márc. 23. 20:48
 6/11 A kérdező kommentje:
Igazabol elso gyermek es amikor masok azt mondjak hogy mert az o 2 evesuk mar mondatokat rak ossze meg mondokakat mond valahol ugy erzem hogy valamit akkor en rontottam el,pedig mondokazunk enekelunk sokat,nem ertoltetem abszolut de ilyen mondatok utan kicsit elszomorodom egyebkent nagyon ertelmes kisfiu mindent megert csak a komunikacio meg nem nagyon indult be nala,neha hianyolom azert kerdeztem hogy van e valami ilyen gyakorlat mert sokan mondtak hogy TSMT torna sort szoktak otthon csinalni de nem nagyon tudom hogy ez mibol is all.
2014. márc. 23. 20:52
 7/11 anonim ***** válasza:
51%
Ha egy gyerek nem jól működik akkor az az anyukának feltűnik. Keress valami szakkönyvet amiben valós dolgok állnak, nem pedig a sok "okos" szülő okossága. Most hirtelen nem jut eszembe jó szakkönyv se, de fogok rajta gondolkodni, mert már könyvet is fű-fa-virág írhat 0 tudással. A legfontosabb az, hogy egy gyerek fejlődjön, nem baj ha lassan, de fejlődjön!!!! A gyerekek úgy működnek, hogy valami jobban valami kevésbé fejlődik. pl. vagy nyúlik vagy hízik. Vagy a beszéde fejlődik jobban vagy a mozgása. Kettő egyszerre nem megy. Az a gyerek aki jobban beszél annak általában a mozgás fejlődése lassabb, ugyan ez fordítva, És azt se felejtsed el, hogy neked 2 nyelvet hall a gyermeked. Hidd el semmi baja annak a gyereknek, beszélj vele sokat (versek, ének, mese, játék) és ennyi. A sok okos szülőt meg sz... le. Majd amikor a tied az iskolában folyékonyan olvas az ő gyerekük majd betűzgeti a szavakat, akkor majd nem büszkélkednek olyan nagyon. Te is mondod, hogy okos a gyermeked, hát akkor ne mérd másokhoz, pont úgy fejlődik ahogy neki kell!!!!
2014. márc. 23. 21:03
 8/11 A kérdező kommentje:
Koszonom az eddigi valaszokat :)kedves utolso teljesen igazad van es koszonom a batorito szavakat,kisfiam 9honaposan mar elindult es azota is nagyon furge ugyhogy mi a mozgasban tenyleg ugyesek voltunk,a beszedet meg hianyolom persze egy kicsit de nem eroltetem foleg tenyleg a ket nyelv kicsit betesz neki de legalabb kesobb mintketton megszolalhat :)
2014. márc. 23. 21:16
 9/11 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező: mi a TSMT tornát csináljuk, mert 3 évesen sem beszélt még szinte semmit. 2 hónapja csináljuk, és túlzás nélkül állíthatom, hogy csodát tett. Ha gondolod, priviben elküldöm a gyakorlatsorunkat, de azt vedd számításba, hogy ezt a feladatsort a gyermekünk 2 órás (!) vizsgálata alapján személyre szabottan készítették. Nem tudsz egy szakemberrel élőben találkozni? Nem kell rendszeresen vinni, mi pont emiatt választottuk ezt a tornát, mert ezt egyedül végezzük vele itthon.
2014. ápr. 10. 18:19
 10/11 A kérdező kommentje:
Kedves utolso,koszonom a valaszodat,kulfoldon elunk es itt egyenlore nem nagyon foglalkoznak vele,azt mondjak hogy 4 eves korig boven van idonk es hogy o mar mond azert szavakat es majd bovulni fog de en azert szeretnem valamifele gyakorlatokkal hozza segiteni jatekosan szoval ha lennel olyan kedves es atkuldened nekem akkor nagyon halas lennenk,tisztaban vagyok hogy egyenfuggoek ezek a gyakorlatok de kiprobalnek azert nehanyat.Meg egyszer nagyon szepen koszonom :)
2014. ápr. 11. 02:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!