Szindi76 kérdése:
Másfél éves gyereknek beszédfejlődést segítő gyakorlatokat, vagy videót, vagy ilyesmiket ismeretek?
Figyelt kérdés
2012. jan. 10. 13:24
1/5 anonim válasza:
engem is érdekelne
én kettö videot ajánlanék ha érddeekel angol ének babának
2/5 anonim válasza:
3/5 anonim válasza:
4/5 anonim válasza:
Szerintem a beszédfejlődést leginkább azzal tudod elősegíteni, támogatni, ha sokat mondókáztok, sokat énekelsz neki, vagy mesélhetsz is. Illetve van még egy könyv, az Anya taníts engem - talán ebben is vannak ötletek.
De én akkor is a mondókákra, énekre, mesékre esküszöm. Egész pici korától minden nap énekeltem neki, illetve mondókákat, gyerekverseket olvastam, mondtam neki. Később pedig szívesen hallgatta a meséket. Meglepő módon, már másfél évesen végighallgatott egy 5-10 oldalas mesét - persze a képeket nézegette közben. Már 18 hónaposan rövid mondatokban beszélt. Most 25 hónapos, és szépen, mondatokban és ragozva beszél.
5/5 anonim válasza:
Szerintem mindenféle külső, mű segítségél többet ér az élő beszéd, de ez nem az én agyamból kipattant ötlet, hanem tudományosan is alátámasztott tény. A kicsik amikor beszélünk hozzájuk, figyelik a szánkat, az arcunkat. Csak így fogják megfelelően elsajátítani az anyaanyelv hangjait, a különböző hangok megfelelő kiejtését és a szavakhoz, mondatokhoz a megfelelő mimikát. Beszélj hozzá sokat, mondj sok-sok mozgással kísért mondókát6, mesélj neki való, rövid meséket! Amikor öltözteted, mindig mondd el, épp mit csináltok, a házimunkát is végezhetitek együtt, közben beszélj hozzá sokat! Szépek és jók ezek a különféle modern kütyük, de csak gondolj bele, azok a gyerekek is megtanulnak, megtanultak beszélni, akiknek nincs, nem volt mindenféle cifra beszélő játákuk! [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!