Hogyan tudnám elősegíteni a beszédfejlődést egy 2 évesnél?
2 éves a gyermekem és csak pár szót tud kimondani érthetően. Amúgy egész nap be nem álla szája, de csak össze-vissza gagyog.
Sokat mesélek, mondókázok, énekelem neki. Beszélek hozzá, próbálom rávenni, hogy ő is mondja, de csak halandzsázik. Mutogatom neki a tárgyakat, állatokat, hogy mit lát, de ő nem utánoz. A hallása tökéletes, mindent megért és reagál amúgy, csak beszélni nem akar. Mit tudnék még tenni, hogy segítsem őt?
Gondolkodtam azon is, hogy nem reagálunk a halandzsára, de akkor olyan mérges lesz, hogy elsírja magát.
Kisfiad van? Általában a kisfiúkra jellemző, hogy sokáig nem nagyon beszélnek. Egyik ismerősöm gyermeke 3 éves (kisfiú), de csak néhány szót mond emberi nyelven, a többit babanyelven. (bla mjuuuheeekaaaa alma, így beszélget :))
Bátyám is csak 3 évesen kezdett beszélni, de akkor nagyon. :)
Én 9 hónaposan már kiabáltam, hogy anaaa
... XD
Szia!
Az én 2 éves fiam sem nagyon beszél,amit mond,azt mondja egész nap,kifejezi magát,tudja,hogy értem,így nem is erőlteti meg magát.
Jár bölcsibe,ott ő a 2. legnagyobb,így ott sem nagyon fejlődik szerintem,a gondozónők mondják,hogy már többet beszél,mint 2 hónapja.
A bátyja is 27 hónaposan lendült bele:)
Ne aggódj,okos ő,majd egyik pillanatról a másikra fog úgy beszélni,hogy nem is tudod majd követne:)
Ha megért,akkor nincs baj!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!