Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Megkésett beszédfejlődésre...

Megkésett beszédfejlődésre tudtok gyakorlatokat javasolni?

Figyelt kérdés

Kisfiam 3,5 éves. Kb. fél éve telefonálgatok mindenfelé, már több helyen voltunk, de mindenhol azt mondták, hogy van vele valami baj, de nem az ő asztaluk.

Most kaptunk végre időpontot a Nevelési Tanácsadóba, és ott azt mondták, hogy igazából minden rendben van vele, csak a beszédben van elmaradva. Szavakat mond, kérdésekre nem válaszol. Azt mondták, hogy a mondatokat nem tudja összerakni, azt kéne gyakorolni. De itt most összevonások vannak, megszűnik egy csomó munkahely, nem tud segíteni, szakvéleményt már nem is adhat ki.

Az oviban van logopédus, de nagyjából ugyanazt mondta, nem is biztos, hogy lesz nálunk az idén logopédus, mindent megszüntetnek, nincs pénz.

Tudom, hogy baj van az országban, de ezen most nagyon kiakadtam. Már erre sem áldoznak? Pedig ezek a gyerekek 100 %-ban javíthatóak lennének. Az volt a konklúzió, hogy nekünk kell otthon foglalkozni vele, mert másra nem számíthatunk. Adtak egy könyv címet, amit sehol nem lehet beszerezni, most az Én is tudok beszélni-ből csináljuk a feladatokat. De nem is nagyon tudom mit kéne, mert ott csak képek vannak.

Már ha van kedve, mert én este 6-kor érek haza, csak utána tudok vele foglalkozni. Persze mondta a logopédus, hogy ez így nem lesz jó. túl késő már a gyereknek.

Persze, mondjak fel a munkahelyemen, hát tényleg ez a megoldás?

Ja, tsmt-t is csináljuk elvileg, de elég nehéz, mert ahhoz meg mind a ketten kellünk a férjemmel, és azt tényleg nehéz összehozni.

2013. szept. 9. 11:55
 1/4 anonim ***** válasza:

Sajnálom ezt a kálváriát :(

Megkérdezhetem hol éltek?

Nem tudom, tudtok-e rá pénzt fordítani, de ha van a közletekben képességfejlesztő játszóház, esetleg érdemes oda elhordani heti egy-két alkalommal.

Van egy könyv, A megkésett beszédfejlődés terápiája, ez beszerezhető illetve megrendelhető könyvesboltokban, 1200 Ft körül és az Én is tudok beszélni használatát könnyíti meg, sok hasznos dolog van benne.

2013. szept. 9. 14:39
 2/4 anonim ***** válasza:

enyém is az volt, mi 2 évesen elvittük a koraiba, mert akkor még meg se szólalt. 1 évig jártunk terápiára és tsmt-re, közben elkezdett beszélni, 3 éves korára teljesen felzárkózott.

tsmt-t tényleg csak úgy lehet ha minden nap csináljátok. na várjatok egymásra, hagyjátok ki a lepedős feladatokat, a többit csináljátok minden nap :)

mi nem beszélgetős feladatokat csináltunk itthon, hanem csak kommunikációsat, tehát az is jó volt ha mutatta.

pl. képeket kitettünk mondjuk járművekről és kérdezgettük, hogy melyiknek van csak 2 kereke? melyik a piros? ugyan ilyen kérdéseket csináltunk állatokkal, hangszerekkel, szobai bútorokkal, stb

egy idő után már nem csak rámutatott hanem mondta is.

sok utasítást kapott, besegített a házimunkába, így jobban tudtuk mit ért és mit nem, amit nem értett azt mutattuk, elmagyaráztuk. és persze rengeteget énekeltünk, mondókáztunk :)

2013. szept. 9. 16:08
 3/4 A kérdező kommentje:
Székesfehérvár mellett. Volt játszóház, legalábbis a neten találtam, de nem veszik fel a telefont.
2013. szept. 9. 17:23
 4/4 anonim ***** válasza:

Mi kértünk olyan tsmt sort, amit egyedül is lehet csinálni! Így nem marad ki eg alkalom sem.

Kérj te is ilyet, mert rengetegen csinálják egyedül.

2013. szept. 10. 08:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!