Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan kezelitek a hisztit?

Hogyan kezelitek a hisztit?

Figyelt kérdés
20hónapos kislányom eddig egy tündéri kislány volt,ám pár napja nagyon hisztis.Ha valami nem úgy van,ahogy ő akarja,akkor elkezd orditani,fetreng a földön.Próbálom megkérdezni tőle,hogy mi a baj,de nem válaszol,csak ordit.Hogyan lehet az ilyen dühkitöréseket kezelni?Kérlek segitsetek!
2014. márc. 21. 13:58
 1/7 anonim ***** válasza:
21 hónapos fiam van, először próbálom elterelni a figyelmét (legtöbbször sikerül is), utána ha nem megy, akkor otthagyom (persze csak otthon, nem az utcán) illetve nem nem figyelek rá. Gyorsan rájön, hogy nincs közönség és abbahagyja.
2014. márc. 21. 14:00
 2/7 A kérdező kommentje:
A figyelem elterelést próbáltam,sajnos nem vált be.Próbáltam azt is,hogy ott hagytam,sajnos akkor is hisztizett tovább!:( Már nem tudok mit csinálni vele
2014. márc. 21. 14:02
 3/7 anonim ***** válasza:
22 hónapos a lányom,elterelem a figyelmét,általában sikerül
2014. márc. 21. 14:04
 4/7 anonim ***** válasza:
39%
Drasztikus, de bevált módszer: a gyereket teljesen nyugodt arckifejezéssel és nyugodt mozdulatokkal, rezzenéstelenül bele kell tenni a kádba (ruhával együtt), majd hideg zuhanyt rá. A sokk hatására azonnal abbamarad a hiszti, ki kell venni a kádból, levenni a vizes ruhát, szárazra törölni majd felöltöztetni szárazba, mindezt szintén teljesen nyugodtam, rezzenéstelenül, nem kell közben beszélni és csitítani, mintha egy gép volna az ember, legfeljebb csak 1-1 szó, hogy jól van, most a törülköző következik, nadrág stb. Így, ha nem reagálunk a gyerek viselkedésére, az elterelés tökéletes. Utána sem kell beszélni a dologról.
2014. márc. 21. 14:15
 5/7 anonim ***** válasza:
2014. márc. 21. 14:16
 6/7 anonim ***** válasza:
A hisztiről ne vegyél tudomást! Kipróbálhatod, hogy észre sem veszed, csinálod a magad dolgát, mintha ott se lenne, csak bírd ki, amíg abbahagyja. Vagy kipróbálhatod, hogy látványosan elkezded keresni, hangosan, hogy "Hol vagy?", és csak akkor veszed észre, ha abbahagyta a hiszti, hogy "Hát itt vagy?" Abban a korban van, hogy ki kell próbálnia, mit ér el Nálad ezzel. Ha azt, hogy foglalkozol vele, esetleg eléri azt, amit szeretne, nagyon nehéz lesz leszoktatni később róla.
2014. márc. 21. 14:23
 7/7 anonim ***** válasza:

Helyzetfüggő. Ha otthon vagytok, a legjobb, ha nyugodt maradsz és nem veszel róla tudomást, esetleg elkezdesz valamit csinálni (pl. játékokat pakolászni). Ha házon kívül vagytok, vidd egy másik helyiségbe vagy ki az épületből, és ha megnyugodott, akkor visszamehettek. Ha nem mehettek el (pl. vártok valamire), egyszerűen ne figyelj rá. Ha megnyugodott, dicsérd meg. A lényeg, hogy ne jutalmazd a hisztit, még figyelemmel sem.

Sajnos a nagyobbik fiamnál még nem tudtam ezeket, és a mai napig nagyon nehéz a hisztijeit kezelni (3 és fél éves). A kisebbiken már elkezdtem gyakorolni (másfél éves), ő is nagyon kitartóan tud hisztizni, de javulást tapasztalok. Eddig a leggázosabb a gyermekorvosi rendelő volt, zengett tőle az épület, mert félórát ott kellett töltenünk egy papírra várva. Előtte pár héttel kapott oltást, rángatott, hogy menjünk már innen kifele...

A nagyobbiknál most az a módszerem, hogy átküldöm vagy átviszem egy másik szobába, és megmondom neki, hogy akkor jöhet ki, ha megnyugodott. Ha kijön és még mindig hisztizik, újra visszaküldöm. Szerencsére már nála ritkábbak és rövidebbek a hisztik, és jobban lehet vele "tárgyalni", fel lehet készíteni előre, hogy mikor mi fog történni, pl. mit veszünk a boltban.

2014. márc. 21. 14:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!