Hogy kezelitek a hisztit?
ez amolyan "lányos dolog",gondolom én,mert nálunk nincs ilyen a Kisfiamnál(szerencsére). Egyx azt mondta ez egyik tanár a fősulin,h s hiszti a korlátok feszegetésének gyakorlása,-amit a lányok jobban próbálnak feszegetni,ez van. Kezelni nem könnyű,mert egyénenként más használ.
Nálunk ha van valami olyan,h akar valamit épp a boltba,akkor megbeszéljük, és megérti,szerencsére nem hisztériázik,meg ilyenek.De biztos rossz lehet,meg hát látom én is lányokat a boltban,itt ott,h mennyivel másabbak mint a fiúk.
az én 21 hónapos fiam annyira talán még nem annyira hisztis, de ő is szokott néha a boltban vergődni... mi még babakocsizunk, így arrébb tolom, ha nem vagyok rá kíváncsi, hisztizzen magában, aztán abbahagyja ha látja, hogy nem érdekel. Nálunk az van, hogy ha boltba megyünk 1 db valamit kaphat. vagy joghurt vagy túrórudi, vagy pogácsa... mindegy, de csak 1 valami, ha kettőt választott, akkor eldöntheti melyiket tegyük vissza. Ez bevált.
(otthoni hisztinél hagyom vergődni és átlépek rajta... az én fiammal nem lehet egyezkedni és nyugodtan elmagyarázni a dolgokat, mert annál jobban ordít. boltban is.)
akkor válassz te.
mondd meg neki, hogy csak egy valamit kérhet és kész.
csúnya kifejezés, de ne ő dirigáljon 2 évesen. az van, amit anya mond..punktum. határozottan. ha hisztizni kezd, hagyd a csudába, ne szólj hozzá... majd ha lenyugodott. én nem szoktam sétáltatni a boltban, úgy értsd, hogy vagy babakocsi vagy a bevásárlókocsiban ül, így elszaladni nem tud, csak eltolom magamtól, ha nem érdekel, vagy tovább nézelődök, nem foglalkozom vele /az meg végképp ne érdekeljen, hogy mások mit szólnak, nekik is volt hisztis gyerekük vagy lesz/.
ha látja a lányod, hogy nem érdekel és nem ér el semmit a hisztivel, abba fogja hagyni. idő kell hozzá.
szóval a közöny a lényeg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!